Tartışma:Mustafa Sandal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ingilizce Wikipedi'de muhtemelen buraya da katilimda bulunan kisiye "Telif ihlali" uyarisi veriliyor!

Citratmesaj 4 Temmuz 2005 17:15 (UTC)

Bu maddedeki dil sorunu[kaynağı değiştir]

bu maddede dikkatimi ceken bir nokta da dil.

"Türkiye'de yakaladığı başarıyı 2000'li yıllarda.." deniliyor. Basari kacmis da yakalamak icin kosuya mi cikmis. M.sandal? sonra "Avrupa'ya da taşımış"mis. Basari kova midir, su mudur ki M. Sandal onu bir yerlere tasisin.

"Boyu 175 cm, kilosu 73 kg'dir" imis. Yahu etmeyin, yapmayin. Bunun sanatcinin sanatiyla ne alakasi var?

"Düzenli olarak spor yaptığından atletik bir vücut yapısına sahiptir" Allah askina olimpiyatlara mi katilacak Mustafa Bey?

Ayrica dövmesi varmis, kedisi varmis. ve saire vesaire...

Ben diger Wikipedia'lari da karistirdim. Hicbirinde böylesi bilgi adina sig bilgiler yok. peki Türkce Vikipedi'de neden var ve neden hafif kaliyor kardes viki'lerin yaninda.

Sevgili kardeslerim, medyatik dili birakin, magazin havasina hic girmeyin. ciddi, güvenirli seyler yazin. yazdiginiz yazi maddeye uysun, aksi halde gülünc duruma düsmek var.

selamlar, sevgiler.

Not: ben bu yaziyi yari karanlik bir ortamda, türkce olmayan bir klavyeyle yazdim. o nedenle kücük,büyük harf ve benzeri elestirileriniz olacaksa simdilik kalsin.

Dilsever

Dbl2010 isimli kullanici tarafindan dün ilerlettigim bu makaleye "tarafsizligi konusunda süpheler var" taslagi eklenmis. Bilmiyorum maddedeki hangi kisimlar tarafli geldi kendisine ancak önceden böyle bir ibare yer almadigi icin, önceden de varolan yazinin gercekligini ispat etmeyecegim. Ama yeni ekledigim bilgilerin kaynagini arastirma yaptiktan sonra burada listelecegim. Sevgiler... Mustionline 12:29, 25 Şubat 2006 (UTC)

Taraflı kısımlar[kaynağı değiştir]

  • Türkiye'nin önde gelen bir pop müzik sanatçısıdır.
  • Bestecilik ve söz yazarlığında başarılı olan sanatçı
  • Bülent Tezcan ile birlikte oluşturduğu "Vazgeçme" isimli parça büyük beğeni topladı.
  • 30 konser vererek kırılması güç bir rekora imza attı

ve daha bir çok... Vikipedi kişiyi yalın olarak anlatır. Yaptıklarının "yaptı" diyerek belirtir. "İyi yaptı" diye anlatırsa Vikipedi taraflı olur. --Dbl2010 16:38, 25 Şubat 2006 (UTC)

Hayrani oldugum icin bazi seyler gözümden kacabiliyor dogal olarak :-) Uyardiginiz icin tesekkür ederim. Üzerinde calisacagim... Mustionline 17:32, 25 Şubat 2006 (UTC)
  • Madde içinde ansiklopedik temizlik yapıldı. Zaten diskografisinde varolan bazı bölümler gereksiz tekrar nedeniyle çıkarıldı, ansiklopedik üsluba uymayan "taraflı" ifadeler kaldırıldı. Levent Abi ileti 06:54, 28 Eylül 2008 (UTC)

Etkin Olduğu Yıllar[kaynağı değiştir]

Mustafa Sandal'ın etkin olduğu yıl ilk albümünü çıkardığı 1994 yılında değil, Ajda Pekkan'a verdiği Vazgeçme adlı şarkının Sevgide Seni Seçtim albümünde 1991 yılında yayınlanmasıyla başlar. Çünkü Mustafa Sandal ilk albümü çıkmadan başta Yonca Evcimik, Zerrin Özer, Hakan Peker olmak üzere bir çok sanatçının şarkı sözü ve besteleri ile albümlerinde yer almıştır.