Kullanıcı mesaj:Zaitsév/Arşiv/2014/Temmuz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İlgili Proje Sitesi Bağlantısı[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Marmara Üni. Aktüerya Bölümünde okumaktayım. Hocalarımızın teşviği üzerine Türkiye'de bilinmeyen Aktüerya bölümünü ve Aktüerlik Mesleğini Tanıtmak amacıyla gene Hocalarımızın gözetiminde Aktüeryal bir web sitesi projesini hayata geçirdik. Burada ki konuya da sadece Aktüerya ve Aktüerlikle ilgili içeriğin bulunduğu projemizin sitesini ekledik. inceleyip onaylamanızı rica ediyorum. http://tr.wikipedia.org/wiki/Akt%C3%BCerya

ingilizce kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden

Bir madde ile ilgili bir kaynağı ingilizce vikipediden buldum. Kaynak gösterirken direk ingilizce vikipediyi mi kaynak gösteriyim. Yoksa kaynağın kendisini mi?Bu imzasız yazı Hacitalha (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, elbette doğrudan kaynağı gösterebilirsin. Ama kaynağın ingilizce olduğunu belirtmekte fayda var. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 10:14, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Teşekkürlerinizle beni cesaretlendirdiğiniz için ben teşekkür eder saygılar sunarım. ZohakMSJ 10:53, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Boşanma-Talak[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden

Talak (nikah) maddesi boşanma maddesiyle birleştirilmelidir. Çünkü talak ve boşanma aynı şeydir. Zaten Talak (nikah) maddesinde hiç dil bağlantısı yok. -hacitalhamesaj at 11:42, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Bir islam terimi olarak kalması gerekir mi?, Aktarılması uygun mudur?; hiç bir fikrim yok. Emin olmadığım işlemleri de gerçekleştirmiyorum. Bu sebeple istersen maddenin tartışma sayfasında görüş bildirebilirsin, istersen de başka bir hizmetlimize bildir konuyu. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:50, 4 Temmuz 2014 (UTC)
Talak bir islam terimi değildir. sadece ve sadece "Boşanma" kelimesinin Arapçasıdır. İstersen Boşanma maddesindeki dil seçeneklerinden Arapçasına bakabilirsin.hacitalhamesaj at 13:24, 4 Temmuz 2014 (UTC)
Öyle ise neden Arapça ve Bahasa Endonezya gibi dünyanın en kalabalık müslüman toplumlarının dillerindeki Vikipedilerde her iki madde ayrı ayrı yer alıyor? "Başka dillerde karşılığı yok" dediniz, olduğunu gösterdim. Hala anlamamakta direniyorsunuz. Şimdi madde başlığını "İslamda boşanma" yaptım ki "Errkek"lerin boşanma haklarının yanı sıra kadınların bu konudaki yeri de görülüp bilinsin. Lütfen bu -ve benzer- konu(lar)da bir daha tartışma yapacaksanız maddelerin tartışma sayfalarını seçin ki herkese açık olsun. Bizi arzu etmediğimiz ziyaretlere zorlamayın. Selamlar. --E4024 (mesaj) 13:57, 4 Temmuz 2014 (UTC)
İlk başta boşanma maddesine "== İslamda boşanma ==" şeklinde bir alt başlık açılması gerektiğini düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Maddenin adını değiştirdiğiniz için ve ilgili dil bağlantılarını eklediğiniz için teşekkürler. hacitalhamesaj at 14:07, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Kategori:Mescidler[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden

"Mescidler" ve "Mescitler" adında 2 farklı kategori var. Sanırım doğru olan "Mescitler" hacitalhamesaj at 15:11, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Kategorilerle ilgili kullanıcılarımız, Kullanıcı:Rapsar ve Kullanıcı:Vikiçizer. İkisinden birine bildirirsen, gerekli düzenleme neyse seve seve yapacaklardır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:32, 4 Temmuz 2014 (UTC)

muhtarların tam çıkması gerekiyor maddelerden .Yaptığınız değişiklik uygun değil benden söylemesi.

"tam çıkması gerekiyor" derken neyi kastettiğinizi anlamadımhacitalhamesaj at 01:49, 5 Temmuz 2014 (UTC)

isimlerin tamamı hepsi

kategori:mescitler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar

"Mescidler" ve "Mescitler" adında 2 farklı kategori var. Sanırım doğru olan "Mescitler" hacitalhamesaj at 15:43, 4 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Gerekli taşıma yapılmış gördüğüm kadarıyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:26, 6 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Theoden

"İncelenmemiş sayfa" ile "İncelenmeyi bekleyen sayfa" arasındaki fark nedir? hacitalhamesaj at 00:36, 8 Temmuz 2014 (UTC)

İncelenmemiş sayfalar, henüz sürüm kontrolünden geçmemiş yani onaylanmamış maddeleri, inceleme bekleyen sayfalar ise sürüm kontrolünden geçmiş ancak, içerisinde yapılan değişikliklerin inceleme beklediği maddeleri ifade eder. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 01:45, 8 Temmuz 2014 (UTC)

Aktif kullanıcılar[kaynağı değiştir]

Nasılsın Hacitalha, son 1 ay içerisinde aktif olarak katkıda bulunan 4 bürokrat, 11 hizmetli, 3 denetçi, 3 gözetmen, 116 devriye, 88 beyaz liste kullanıcısı var. Senin istediğinden biraz genişlettim. Ufak tefek hatalar olabilir. Şu sayfa işine yarayabilir. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 13:49, 12 Temmuz 2014 (UTC)

Geliştirilmesi istenen maddeler[kaynağı değiştir]

Selam hacıtalha, Benim kanaatime göre geliştirilmesi gereken çok madde var, yalnızca içerik açısındandan fakir maddeler değil, bilimsel bakış ve ansiklopedik anlatıma kavuşturulması gereken maddeler. birçoğuna bu çerçevede katkı sağlamaya çalıştım, bazılarına ingilizcesinden çeviri şeklinde.

Siyer, Muhammed'in evlilikleri, İslam mitolojisi, İslamda kadın, şeriat, Tazir, hudut, İslam miras hukuku, hacamat, Kur'an ve bilim, Fethullah Gülen'in düşünce yapısı, Said nursi'nin düşünce yapısı dikkatimi çekenler.

Ben günümüzde önemli etkileri bulunan ve yurt dışında da okunan veya eğitim kurumları bulunan Türkiye kökenli iki kişinin düşünce yapılırıyla ilgili geniş bir çalışma yapılmasını ve bu çalışmanın ingilizce yetkinliği bulunan kişilerce ingilizceye de çevrilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. saygılar, kolay gelsin ZohakMSJ 12:33, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba; *" Yalancı" yalanı söylemeyene denir. Yalan söyleyebilen adama yalancı diyemezsin. Çünkü söyleyebilmiştir.-[[Cem Yılmaz]]" içeriği sebebiyle okumanızı öneririm: VP:MİLLİ. Lütfen evrensel içerik eklemeye özen gösterin.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 11:44, 26 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Değişikliği geri alırken "Epimenides varken cem yılmaz yalan paradoksu için KD değil" şeklinde bir açıklama yapmışsın. Epimendesin ve Cem Yılmaz'ın yalan hakkındaki paradoksları benziyor. Fakat aynı değiller. Ayrıca Epimendesin daha çok tanınması Cem yılmazın paradoksunun KD olmadığını göstermez. -hacitalhamesaj at 00:30, 27 Temmuz 2014 (UTC)
Vikipedi küresel bir ansiklopedidir. Epimenides bu anlamda küresel ve kd dir. Cem Yılmaz küresel değil ve bu anlamda kd değildir. Tanınmışlık tam anlamıyla kd ilk ölçüsü değildir. Küressellik önemlidir. Lütfen Vikipedi'yi kendi milli ansiklopediniz olarak algılamayın. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 07:22, 27 Temmuz 2014 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:15, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Teşekkür ederim. Ben de sizin Ramazan Bayramınızı kutlarım hacitalhamesaj at 10:47, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba Theo

maddeleri vandalizme uğramış.Değişiklikleri geri aldım. Bunları değiştirmek bu kadar kolay olmamalı. Korumaya alınması gerek hacitalhamesaj at 00:54, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Vandalizmin sürekli hale geldiği durumlarda ancak koruma işlemi uygulayabiliyoruz. --Théoden ileti 11:51, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Selam Theo

Devriyelik başvuruları ne zaman sonuçlanacak. Ben başvuralı 20 gün oldu. 1 ayı geçmiş olan başvurular da var. Kusura bakma biraz sabırsızım :D İyi günler -hacitalhamesaj at 21:39, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, evet uzun zamandır hiç ilgilenemedim başvurularla. Mümkün olan en kısa sürede, birkaç başvuruyu karara bağlayacağım. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:15, 29 Temmuz 2014 (UTC)

Vikipedi:Kayıp_Vikipedistler sayfasının kısalması VP:KV olarak belirtilmiş. Ama VP:KV yazınca konuşan Vikipedi sayfasına yönlendiriliyor -hacitalhamesaj at 21:30, 29 Temmuz 2014 (UTC)

Belirttiğiniz sayfada bundan sonra sağ üste kısyol olarak VP:KAYIP yazıyor. Ayrıntılı Bilgi sağ olsun düzeltmiş. Umarım yardımcı olmuştur. Théoden senin de mesaj sayfanı bazen sorulara cevap verirken kullanıyorum kusura bakma. --Uğurkentmesaj 08:34, 31 Temmuz 2014 (UTC)