Kullanıcı mesaj:Yigitbilgin/VeriArşivi/Mesaj2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2008 Mesaj Arşivi


Frank Lampard[kaynağı değiştir]

Merhabalar söylediğiniz cümlenin yanında bir cümle daha çıkardım. Bu tür cümleler ansiklopedik üsluba uygun olmadıkları gibi kişinin hayatında bahsedilecek değere de sahip değiller idi. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:17, 1 Ocak 2009 (UTC)

Resimlerde isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhabalar resimlerde isim değişikliği maalesef mümkün değil. Aynı resmi doğru isimle uygun lisans tekrar yükleyiniz. Daha sonra eski resme {{Sil|Çift/kopya resim ''yeni yüklediğiniz resmin ismi''}} şablonunu ekleyiniz. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 03:37, 6 Ocak 2009 (UTC)

Adidas Adissage[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Konuda ekli olan resmi çıkartmışsınız. Neden çıkarttığınızı anlayamadım ve bu yüzden geri aldım değişikliğinizi. Yanlış bir şey yapıp yapmadığımı anlamak için nedenini öğrenebilirsem minnettar kalırım. İyi günler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 13:29, 24 Ocak 2009 (UTC)

Ben resmi çıkardıdğımda resim linki kırmızıydı yani kırıktı. Şimdi ise resim açılıyor. Şaşırdım (: Yanlış yapmadınız (: Kolay gelsin.--Hedda Gabler 13:37, 24 Ocak 2009 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Swoosh linkteki swoosh yazısını yanlışlıkla sildim düzletirmisin

Değiştirilen başlık[kaynağı değiştir]

Neden Casper_(firma) başlığı değiştirildi acaba?Unfukable 16:47, 21 Mart 2009 (UTC)

Eksik kaynak bilgisi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Aşağıdaki resimde kaynak olarak verilen link açılmıyor. Bir bakabilir misiniz?

İyivikiler... ho? ni! 22:00, 17 Nisan 2009 (UTC)
  • Rica ederim, özür dilemeye gerek yok. Hepimizin viki dışı hayatla da zaman zaman ilgilenmesi gerekiyor tabii :). Bu süre zarfında resim silinmiş yalnız, yeniden yüklenmesi gerekecek. İyivikiler... ho? ni! 17:54, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Article about Yurtici Cargo[kaynağı değiştir]

Hello! We're trying to add the article about Yurtici Kargo on the Romanian Wikipedia. Can u help us bt moving the company logo to commons? Thanks! 07:57, 28 Mayıs 2009 (UTC)


Manco Capac 11:06, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Uydu İnterneti çalışma grafiği hakkında[kaynağı değiştir]

Dosya:CiftYonlu_Uydu_Interneti_Calisma_Grafigi.gif grafiğindeki problemi anladığım kadarıyla düzelttim. Eğer sorun ortadan kalkmış ise silinme etiketini kaldırınız. Fakat halen bir sorun var ise, lütfen bana bildiriniz. Teşekkürler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 12:42, 24 Ağustos 2009 (UTC)

  • Maalesef olmamaış, bu bir adil kullanım resmi değil dolayısıyla o etiket koyulamaz. Asıl mesele bu resmi çizerken faydalandığınız kaynak nedir yanıtı vermeniz? hangi kitaptan yaralandınız bu iletişimin bu şekilde olduğunu nerden biliyorsunuz? --Manco Capac 12:54, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Konuyu şu anda anladım. Peki, bundan sonra bu kaynakları nereye yazacağım, nerede belirteceğim? Yardımcı olursanız memnun olurum, teşekkürler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 12:56, 24 Ağustos 2009 (UTC)
Dosya:Inca road system map-tr.svg resminde olduğu gibi kaynak açıklamsının içine resmi çizerken içeriği aldığınız kaynağın bilgisini girmeniz gerekecektir. Eğer resmin içindeki öğeleri de (bilgisyara ve dünya gibi) bir yerden aldıysanız onu da belirtmelisiniz. Başka soru? --Manco Capac 12:59, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Merhaba, TTNET sayfasına yaptığınız girişlerle ilgili bir düzeltme yapmak istiyorum. Bana ceylanh@ping.com.tr adresinden ulaşırsanız kısa zaman içinde, memnun olurum. Teşekkürler. Ceylan Harman

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

yabancım 11:22, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba. Aslında adil kullanım resimleri için kullanım iznine gerek yok. Bunları zaten "adil kullanım" oluşturduğu sürece kullanabiliyoruz. Kimi zaman bunların özgür lisanslı hale getirilerek kullanımına izin verildiği oluyor; ancak takdir edersiniz ki, bu durumun logolar için söz konusu olması pek mümkün değil. Onun yerine uygun bir kaynak, lisans ve gerekçeyle buraya yüklemek yeterli oluyor. Siz bu durumda doğrudan logoyu aldığınız internet sayfasını göstermelisiniz. Elbette uygun bir gerekçeyle birlikte. Bunu nasıl yapacağınız konusunda yukarıdaki mesajda yer alan bağlantılar yardımcı olacaktır. --yabancım 11:22, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Kaynak olarak doğrudan şu sayfayı göstermek, sanıyorum daha iyi olacak. (Adresi olduğu gibi adres çubuğundan koyyalayarak yazmalısınız.) Yalnız resimle ilgili asıl sorun gerekçelendirilmemiş olması. Adil kullanım resimlerinin tümü, ancak kullanılacakları her bir madde için gerekçelendirilerek kullanılabilir. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiyi yukarıdaki mesajda bulunan göster sekmesine tıklayınca göreceğiniz bağlantılara tıklayarak alabilirsiniz. Bu bağlantıların en önemlisi VP:AKGY. Okuduktan sonra sorunuz olursa, yeniden sorun lütfen. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. --yabancım 17:14, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Eksikleri gidermişsiniz. Artık gerekçe de tam. Sorun kalmadığından şablonu kaldırdım. Teşekkürler. --yabancım 20:49, 10 Ekim 2009 (UTC)

Yabancı adlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dediğiniz gibi özel adlar değiştirilmemeli. Dikkat etmemiz gerek şu, eğer o adın yerleşik bir Türkçe karşılığı varsa, ancak o durumda bu karşılığı yazmalı; kendimiz asla bir Türkçe karşılık bulmak yoluna gitmemeliyiz. (Kanal adlarından bir örnek değil de, şu geldi aklıma: Özgün adı International Monetary Fundolmasına karşın, Türkçe Vikipedideki maddenin adı Uluslararası Para Fonu'dur.) Bu gibi istisnalar dışında özel adlara Türkçe karşılık bulmaya çalışmak, Vikipedinin temel içerik politikalarından VP:ÖAYV ilkesine de aykırı olur. Açıklayamadığım bir nokta olduysa, lütfen tekrar yazmaktan çekinmeyin. Teşekkürler. --yabancım 16:50, 10 Kasım 2009 (UTC)

Gerekçesiz dosya[kaynağı değiştir]

askinaltun 14:10, 13 Kasım 2009 (UTC)

Haklısın gözümden kaçmış. Kusur bakma. Kolay gelsin.askinaltun 14:59, 13 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba Yiğit, Hızlı silme kuralları gereği svg formatlı özgür lisanslı olmayan resim dosyalarını kullanmıyoruz. Bu yüzden dosyayı çıkardım. Farklı uzantılı bir logoyu yüklemen daha doğru olur. İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--muratsahinileti 18:29, 13 Kasım 2009 (UTC)
  • Ayrıca Adil kullanım politikasında da bahsediyor. Politikanın tartışma sayfasında bu konu dile getirilmişti. Bu tür bir karar alındı. Her Vikipedi'nin kendine has yönetimi olduğundan, kurallarda farklılık gösterebiliyor. İyi günler.--muratsahinileti 18:33, 13 Kasım 2009 (UTC)