Kullanıcı mesaj:Yeniviki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Yeniviki. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

ki bl 15:39, 19 Ocak 2011 (UTC)

  • 1-) Türkçe Vikipedi'nin olması gereken yerde olmamasının sebepleri bence Türk halkının çoğunluğunun internet başında boşa zaman geçirmesidir. Diğer bir neden olaraksa Türkiye'ye özgür ve açık kaynaklı sistemlerin yeni yeni gelişi olarak sıralayabiliriz.
  • 2-) Arkadaşımız 82~145'in belirttiği gibi genelleme yapmak çok zor. Fakat gördüğüm kadarıyla genellikle lise ve üniversite öğrencileri Vikipedi'ye katkı sağlamakta (buna ben de dahilim). Kendi üzerimden örnek verirsem ben Vikipedi'yi hobi dışında bir sorumluluk olarakta görüyorum. Çünkü özellikle ilkokul öğrencilerinin ödevlerini yapmada kullandığı Vikipedi, onların ödevlerine yardım edebiliyoruz.
  • 3-) Bunu arkadaşımız 82~145 belirtmiş. Türkçe Vikipedi diğer dillerdeki Vikipedilere kıyasla daha az akademisyen tarafından katkıda bulunduruluyor. Çoğu kişi zaten şu bilgiyi veririm ama para almalıyım gibi tamamen kar amaçlı kullanmaya çalışıyor. Kendilerine özgü bir madde de uygun bir şey görülmeyince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bunun nedeni olarak 1. cevabımda belirttiğim gibi özgür ve açık kaynaklı sistemlerin Türkiye'ye yeni yeni girmesi ve halkımızın maalesef bu konularda duyarsız olmasıdır.
  • 4-) Buna elbette derken maalesef sözünüde ekliyorum. Vikipedi'de denetçiyim ve madde mi açacağım yoksa madde mi denetliyeceğim? Madde denetlemek benim görevimde ve denetlemeye çalışıyorum. Denetlediğim zaman korkunç bir tablo ortaya çıkıyor karşıma. Çoğu kişi Vikipedi'ye zarar veriyor. Silinmek üzere işaratlemek artık refleks bende . Şimdi ben bunları bakarken madde açmak için zamanım kalmıyor.
  • 5-) Vikipedi'yi pek çok kişi kullanmakta. Öğrenciler ödevlerinde, diğerleri acil bir işlerinde ve merak. Bunları istediğimiz gibi uzatabiliriz. Son verilerine göre Vikipedi dünyada 5., Türkiye'de 16. en çok kullanılan site. Araştırmacılar, medya çoğu zaman Vikipedi'yi kaynak gösterirken örnek olarakta gösteriyor. Başbakanımız bile Vikipedi'yi bir demecinde örnek gösterdi. Anlıyacağınız şu an için Türkçe Vikipedi topluma yararı az da olsa dokunuyor. Ama biz inanıyoruzki gelecekte daha nelere dokunacak.
  • 6-) Türk basının Vikipedi'yi vandalcılar yani kötü niyetli, zarar veren kişiler tarafından yapılan bazı değişiklikler haber yapılıyor. Oysa medyada bizim yararımız hiç gösterilmiyor. Belki o haberi yazanın çocuğunun ödev yapmasını sağlıyor. Ama bu tarafı düşünen yok. Ben Today's Zaman olmasa da evime günlük olarak gelen Zaman gazetesi var. Today's Zaman'ın bize gelip danışması, işi daha anlayışlı hale getirmeye çalışmasından dolayı size teşekkürlerimizi sunarız. Zaman gazetesinde de inşallah böyle yazılar okurum (İnceleme, yorum bölümleri uygun galiba). Tekrar teşekkürler. ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 16:26, 19 Ocak 2011 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Cevaplar için çok teşekkür ederim, çok aydınlatıcı ve yardımcı oldu. Yeniviki 09:26, 20 Ocak 2011 (UTC)

  • Merhaba Yeniviki. Viki dilini iyi bir şekilde öğrendikten sonra Vikipedi'ye katkı yapacak mısınız? Eğer yapacaksanız bizi çok mutlu edersiniz. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 12:48, 21 Ocak 2011 (UTC)

Valla çok isterim açıkçası. Ama söz vermiyorum. Çünkü haftada altı gün çalışıyorum ve akşamları eve geç geliyorum. Yapmak istediğim çoğu şeye konsantre olamıyorum. Yeniviki 19:07, 22 Ocak 2011 (UTC)

  • Öyle pek fazla değil de. Mesela İngilizce'den çeviriler yapabilirsiniz. Ya da Zaman gazetesinin grupları gibi örneğin Samanyolu TV gibi maddeleri geliştirebilir ya da açabilirsiniz. Hatta muhabir olmanız gerekli. Size Vikihaber'i de önerebilirim. Orada haber açarak orayada katkı sağlıyabilirsiniz. İyi vikiler. Ayrıca istemekte çok önemli :). Zaman'da Vikipedi hakkında haberler görmek isterim. Zaman'da olursa daha mutlu eder beni :). ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 11:28, 23 Ocak 2011 (UTC)