Kullanıcı mesaj:Yelken Günlükleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Yelken Günlükleri. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Diyapazon, 12:08, 5 Haziran 2015 (UTC)

Yelken fiziği[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Diyapazon. Oluşturduğun Yelken fiziği maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "G9. Telif hakkı ihlali oluşturan sayfalar silinebilir." kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Diyapazon, 12:07, 5 Haziran 2015 (UTC)

Haziran 2015[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Diyapazon, 12:07, 5 Haziran 2015 (UTC)


Yelken Fiziği[kaynağı değiştir]

Tam olarak neden kalktığını anlayamadım. Tüm yazı ve şekiller tarafıma ait ve özgün. alfasail.com da benim zaten. Yardımcı olabilirmisiniz? Bu imzasız yazı Yelken Günlükleri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesaj sayfanızdaki Ayrıntılı telif açıklaması kısmını lütfen okuyunuz. Ayrıca şu sayfayı da inceleyebilirsiniz: Vikipedi:Kopyala-yapıştır --Diyapazon, 13:14, 5 Haziran 2015 (UTC)

Yelken Fiziği[kaynağı değiştir]

Merhaba Diyapazon,

Size mail attım, site sahibi hatta tüm özgün içeriğin tarafıma ait olduğuma ve alfasail.com da yer alan her Deniz ve Yelken bilgisinin birebir paylaşımının yapılabileceğine dair. Bu bir süreç mi, cevap mı beklemem gerekiyor? Yelken Günlükleri (mesaj) 09:10, 8 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba, e-posta gönderdiyseniz, Gönüllü iletişim ekibi tarafından gereken işlem yapılacaktır. Ne zaman geri dönüş yapacakları konusunda pek bilgim yok açıkçası. Gecikmeler olabilir --Diyapazon, 16:54, 8 Haziran 2015 (UTC)
Site size aitse, şunu da yapabilirsiniz; alt tarafta şöyle yazıyor: Copyright © 2000-2015 alfasail | Her Hakkı Saklıdır. Bu yazıyı şu şekilde bir ifadeyle değiştirirseniz sorun kalmaz: Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabilir (Bunu yaparken dikkat edeceğiniz şey, bir daha geri dönüşü olmaması. Yani sitedeki içerikler, siz bu yazıyı oraya ekledikten sonra özgürce alıntı yapılabilir durumda olacak. Sitedeki içeriği biri bir yerde kullanırsa, "telifi bana ait kullanamazsın" diyemezsiniz.) --Diyapazon, 17:09, 8 Haziran 2015 (UTC)

Tamamdır istenilen değişikliği yaptım.

Yelken Fiziği[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Dediğiniz tüm değişiklikleri yapmama rağmen halen yayına geçemedik. Eğer sorun yoksa yazacağımız çok şey var. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz? Yelken Günlükleri (mesaj) 04:05, 16 Haziran 2015 (UTC)

Yelken Fiziği[kaynağı değiştir]

Yelken Fiziği yayındaydı ama tekrar kalkmış, her dediğinizi yaptım. En son sizden lisansınız uygun iletiside geldi Yelken Günlükleri (mesaj) 13:23, 24 Temmuz 2015 (UTC)

Maddeyi tekrar oluşturun. Yine silinirse, maddeyi silen hizmetli ile veya şuradaki listede etkin olan bir hizmetli ile iletişime geçin. --Diyapazon, 15:50, 24 Temmuz 2015 (UTC)