Kullanıcı mesaj:Yasmin x

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Yasmin x. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

ki bl 14:20, 23 Mart 2011 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - ki bl 09:00, 24 Mart 2011 (UTC)


Telif hakları[kaynağı değiştir]

Selam Yasmin x, ilk önce telif hakları ile ilgili Vito Genovese adlı arkadaşımızın birkaç saat önce Stultiwikia arkadaşımıza attığı aşağıdaki mesajı okumanı isterim. Telif hakları vikipedinin önemle üzerinde durduğu bir konu ve bu konuda herhangi bir sorun çıkmaması için ayrı bir özen gösterilyor. Konuyu buradan daha ayrıntılı okuyabilirsin.

ikinci olarak bir kullanıcıya mesaj atmak istediğinde o kullanıcının üstüne tıklayarak kullanıcı sayfasına gidip (örneğin EmreDuran yukarıda sağda yer alan mesaj sekmesine tıklayıp yeni çıkacak mesaj sayfasında sağ üste yer alan "+" sekmesine tıklayıp istediğin mesajı yazman ve sonuna ~~~~ işaretlerini koyarak imzanı atman yeterli olacaktır.

İyi vikilemeler, EmreDuran 15:59, 24 Mart 2011 (UTC).

Merhaba Stu,

Şu ortamdaki tüm çabamızın, tüm çalışmalarımızın, tüm projelerimizin, tüm hayallerimizin merkezinde "özgür" içerik fikri yatıyor da o yüzden. Yoksa kopyala-yapıştırla istediğin kaynağı oluşturabilirsin kendi siteni açıp, %99 ihtimalle de kimse gelip telif haklarımı ihlal ettin demez, dese bile mahkemeye vermez. "Bir gün dava açabilirler, açacak olmasalar koyardık bunları siteye ne güzel"'i barındırmadı hiçbir zaman misyonumuz. Vakfa bazen telif hakkı ihlali şikayetleri geliyor, bunlarla da ilgileniyor usulünce. Ama Türkçe Vikipedi ile şu ana kadar tek şikayet bile olmadı, en azından benim bildiğim kadarıyla. Hakaret niteliğindeki içerik için yasal ihtar aldık ama telif için değil.

Telif hakkı ihlalinin yasal olarak suç olmasını saymaya gerek yok zaten. Basit bir zincir söz konusu: Suç işleyenin özgürlüğü kısıtlanır ve bizim amacımız özgür olmak olduğu için suç konusunda aşırı hassasiyet gösterilmesi gerekir.

Dediğim gibi; önümüzdeki 10 yılda bize telif hakkı ihlalinden dava açacak kişi ya da oluşum sayısı 3'ü geçmeyecek eminim ki. Ancak bizim telif hakları konusunda hassasiyet göstermemizin nedeni riskin büyüklüğü değil, temel prensiplerimiz.

Sevgiler

Vito Genovese 14:30, 24 Mart 2011 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Vito Genovese 08:48, 29 Mart 2011 (UTC)