Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 23

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Mukaddime, iyisindir umarım. Aklıma bir fikir geldi ve topluluğa sunmadan seninle konuşmak istedim. Haftalık projelerden ayrı olarak İBP kapsamında bir özgür lisanslı resim yükleme maratonu düzenlense, nasıl olur? Diyelim ki 2013 yılı sonuna dek, proje katılımcıları ansiklopedik resimler çekip, bunları iyi birer altyazıyla ilgili maddelere eklese ve resim sayısı ile altyazının niteliğine göre puan verilse? Tabii kuralları önceden düşünmeli. Örneğin resmi çekip bir de maddesini oluşturan, o maddeden de puan alabilir. Ayrıca resmin konusunun Vikipedide zaten bir resmi mevcutsa, yeni resimden puan alınabilmesi, bu yeni resmin diğerine oranla maddeye daha çok değer katıyor olması şartına bağlı olmalı. Ölçütler böyle çok muğlak kalır dersen, teknik konulara hâkim bir de takım oluşturulabilir ve bu kişiler değerlendirmede fikir belirtebilirler. Ayrıca lisanslarla ilgili önemli noktalara dikkat çeken özet şeklinde bir tablo da oluşturabilirim. Bu ayrıntılar üzerinde dururuz, ancak öncelikle konuyla ilgili fikrini öğrenmek isterim. Özgür içeriği geliştirecek ve ilgi çekme potansiyeli olan bir proje olduğu kanısındayım. Birbirinden çok farklı yerlerde yaşayan kullanıcılara sahibiz. Hâlâ resmi Vikipediye yüklenmemiş pek çok ansiklopedik konu var. İşbirliğiyle bu açık biraz olsun kapatılabilir. Ne dersin, böyle bir proje yürütülebilir mi?--yabancım 21:09, 4 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba yabancı. Teşekkür ederim, iyiyim, tam gaz İsviçre maddesinin eksiğini gediğini gidermeye çalışıyorum. Bahsettiğin şekilde bir projeye elimden gelen desteği veriririm. Daha önce buna benzer bir kampanyayı sanki Almanca wikipedi'de görmüş gibiyim. Yanlış hatırlamıyorsam İsviçre ile ilgili resimler çekip Commons'a yüklemeye çağırıyorlardı insanları. Bende böyle bir şeyi daha önce Kayseri'den bir Vikipedistle yapmıştım. Kayseri Herakles Lahdi maddesini yazmıştım, o da Kayseri Arkeoloji Müzesi'ne gidip lahdin fotoğraflarını çekmişti. Müze müdürünü ikna etmek için epey uğraşmıştı.
İBP kapsamında 2013 Özgür Lisanlı Resim Yükleme Maratonu (2013 Maratonu ve Kırmızılıkların yanına mesela) biçiminde bir sayfa oluşturup, zaman zaman Köy Çeşmesinde ve işbirliği proje sayfasında falan çağrılarda bulunuruz. Bence burda biraz yönlendirmede bulunmak lazım. Birçoğumuz fotoğraf çekin dediğinde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hatta her gün önünden geçip gittiğimiz şeylerin birer ansiklopedik değerinin olduğunun bile farkında değilizdir. Bunun için örnekler vermek ve yeni örnekler oluştukça bunları sergilemek iyi bir yöntem olabilir. Resimlerin değerlendirilmesi konusunda benim teknik bilgim hiç yok, dediğin gibi bir ekip çok daha iyi olur. Mukaddimeileti 09:55, 5 Nisan 2013 (UTC)
Tekrar merhaba. Şimdilik şöyle bir başlangıç yaptım. Birkaç başlık daha ekleyeceğim. Sonradan aklıma geldi, kullanıcıların yapacağı grafikleri de projeye dahil edebiliriz. Telifle ilgili bazı noktaları biraz daha araştıracağım, emin olmadan topluluğa sunmak istemiyorum. İstersen ben yazdıkça gerekli gördüğün düzeltmeleri yapabilirsin. Onun dışında bitirdiğimde de gerekli gördüğün ekleme ve düzeltmeleri yapalım. Şu ana kadar yazabildiğim kısmıyla ilgili ne düşünüyorsun? Böyle mi devam edeyim, başka bir önerin var mı? --yabancım 19:50, 6 Nisan 2013 (UTC)
Merhaba Yabancı. Bence güzel bir başlangıç yapmışsın. Telif konusunda açıklamaların çok yararlı oluyor. Ben de senden öğreniyorum. Bu şekilde devam et bence, gayet güzel gidiyor. Önce genel çerçeveyi açıklaman iyi olmuş. Bu arada Rapsar'ın bahsettiği projeyi de okumanı isterim. Bu projeye de Türkiye olarak katılınmasından yanayım. Girişimimizin bir ayağı da bu proje olabilir diye düşünüyorum. Sen ne dersin? Mukaddimeileti 17:52, 7 Nisan 2013 (UTC)

İçbağlantı-Ryan White[kaynağı değiştir]

Selamlar yabancı. İçbağların nasıl verileceği konusunda bir görüş ayrılığı oluşmuş durumda da şurada. Uygun olduğun vakit bakabilirsen çok sevinirim. Ben kendimi bu konuda ifade edemiyorum anlaşılan, o nedenle daha fazla yazmam da tartışmaya birşey katmayacak kanısındayım. Sevgiler, kolaylıklar --Merube 89msj 16:09, 5 Nisan 2013 (UTC)

Usurpation request at Meta[kaynağı değiştir]

Greetings, can you please take a look at an usurpation request here: [1]? Thanks. Bennylin 17:05, 22. Apr. 2013 (CEST)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, ana sayfadaki günün maddeleri bir aydan beri Kuark ve Grammy Ödülleri olarak duruyor. Şablon:Ana sayfa dinamik içerik şablonunu düzenli olarak belli bir kişi mi değiştiriyor, bu konudaki işleyiş nasıl? Bir el atsan bu işe. Vikipedinin prestiji açısından iyi değil bence. Mukaddimeileti 09:15, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Kişisel bilgi ihlâli ve Takabeg engeli[kaynağı değiştir]

  • merhaba yabancı, şurada not bıraktım. İlgin için ve değişiklik için teşekkürler. Kişisel bilgi ihlali olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle kullanıcının engelini bir önceki durumuna çevirmeni rica ederim. --Mskyrider ileti 05:12, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Yabancı, ana sayfaya çıkarılan seçkin madde ve günün maddeleri konusundaki işleyişi anlayamadım. Nasıl bir prosedür izlendiğini biliyor musun? Yani günün maddeleri nasıl belirleniyor, kimler ana sayfaya çıkarıyor? Bu konularda bir yetki gerekiyorsa bu nasıl alınır. Bir kullanıcı mı birden çok kişi mi yapıyor bu işleri? Ana sayfanın dinamik içeriği 8 Mayıs'tan beri değişmemiş durumda. Ana sayfaya madde çıkarılması konusunda yardımcı olmak isterim. Sevgiler. Mukaddimeileti 12:21, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime. SM'leri Sİ sorumlusu ana sayfaya çıkartıyor. GM'lerde ise sorumlunun seçimi söz konusu olmadı hiç, hep birisi gönüllü olarak yürüttü. (Sayfa tam korumada olduğundan, çıkartacak kişinin hizmetli yetkisinin olması gerekiyor.) Son zamanlarda yine ben ilgileniyordum; ancak, kendi yoğunluğum bir yandan, topluluğun GMA sayfasına ilgisizliği bir yandan derken ihmal ettim. Aslında GMA'larla düzenli ilgilenen 2-3 kişi olsa ve dikkatle madde önerseler, yürür bu iş. Yoksa çıkartmak mesele değil. Ben hem içerik belli düzeyde olsun, hem taraflılık, kaynaksızlık gibi temel problemler bulunmasın, hem konu bakımından üst üste benzer maddeler çıkmasın, biraz çeşitlilik olsun diye uğraşıyordum. Senin İBP sorumlusu olman dolayısıyla da yazılan bu nitelikte maddeleri daha kolay yakalayıp aday gösterebileceğini sanıyorum. Biraz yardımla ben de silkinir, daha düzenli ilgilenmeye başlarım. İlgine teşekkür ederim. --yabancım 16:07, 23 Mayıs 2013 (UTC)
O halde, sana farklı alanlardan GMA'lar çıkarmaya çalışacağım bundan sonra. Umarım işini kolaylaştırırım. Mukaddimeileti 21:20, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Yeni bir kullanıcı adı değiştirme talebinde bulundum bir göz atarsanız mutlu olurum.

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?![kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışma lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 14:o5, 13 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, belki bu konu geri dönmeni sağlar diye düşündüğümden (Gerçi işlerin sıkı da olabilir) dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan duramadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:10, 15 Eylül 2013 (UTC)

tıraş fırçası maddesini onayını bekleyen bir istek var!--85.102.100.14 07:50, 17 Aralık 2013 (UTC)