Kullanıcı mesaj:Turkmaned

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Turkmaned![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Ahmetanmsj 19:43, 14 Ekim 2007 (UTC)

Telif hakkı ihlali yapmayınız[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Metal Militia ileti 19:44, 14 Ekim 2007 (UTC)

Telif hakkı ihlali ![kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Metal Militia ileti 19:53, 14 Ekim 2007 (UTC)


Telif hakkı[kaynağı değiştir]

nasıl mesaj gönderildiğini çözmem vakit aldı. bunun da doğru yol olup olmadığından emin değilim. sitenin değişik bi yapısı var. ama eklediğim içerikle ilgili bana "telif hakkı sorunu" diye mesaj gönderip duruyorsunuz. yazdıklarım benim kişisel web sitemden alıntıdır. kişisel web sitemde yayınladıklarım benim üzerime telifli olduğuna göre buraya da ekleyebilirim sanırım. kaynak göstersem sorun hallolur mu bilmiyorum. - turkmaned

Vikipedi'de telif hakkı ihlaline ilişkin bilgilere, yukarıda size gönderilen uyarı mesajlarındaki linklere tıklayıp öğrenebilirsiniz. Aktardığınız bilgilerin size ait sitede yayımlanıyor olması durumu değiştirmez, sitenizde de telif hakkından feragat ettiğinizi açıkça belirtmeniz gerekir. Lütfen ilgili sayfaları dikkatlice okuyunuz. Özellikle bu sayfayı. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:25, 14 Ekim 2007 (UTC)

Selam. Bir şey soracağım. Türk Ocağı Atatürk tarafından mı kuruldu ??? Takabeg ileti 12:31, 12 Ekim 2010 (UTC)

Türk Ocakları bir ekip tarafından kuruldu. Bu ekibin en önde geleni Yusuf Akçura'dır. Ancak Atatürk de Osmanlı subayı iken kurucu ekipte yer almıştır. Zira Türk Ocakları 1912 yılında kurulmuştur. Uzun yıllar Atatürk'ün çok önemsediği ve sahiplendiği bir dernektir.Bu imzasız yazı Turkmaned (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ve kapattığı dernektir :) Takabeg ileti 12:50, 12 Ekim 2010 (UTC)
Türk Ocakları o dönemde CHP'nin fikir kuruluşu olarak ilişkilendirilmiştir. Hatta büyük zaferin kazanılmasından sonra başlayan ikinci dönemde Mustafa Kemal Paşa, Türk Ocaklarının yeniden kurulmasını teşvik etmiştir. Ancak Türk Ocaklarının SSCB içindeki Türklere dair araştırma ve tespitleri, CHP ile ilişkili olması sebebiyle dış politikada sorun teşkil etmiştir. Bunun üzerine İsmet Paşa'nın bu ocakların kapatılması konusunda diretmesi üzerine Atatürk kapattırmıştır. Kapatırken de bunu istemeyerek yaptığını şu cümleleriyle ifade etmiştir: (Türk Ocağı Sitesinden alıntı ile) Türk Ocağı'nın kapatıldığı günlerden birinde Çankaya sofrasında Abdülkadir Hoca, masanın bir kenarında sessiz ve çok üzgün bir durumda oturmaktadır. Toplantı sona ereceği sıralarda Atatürk önündeki bardağa çatalıyla vurup sessizliği bozar ve ona dönerek, "Abdülkadir, der, ne kadar üzgün olduğunu görüyorum. Ben de senin kadar üzgünüm. Ama ben Türkiye'nin cumhurbaşkanıyım. Bazen hiç istemediğim uygulamaları yapmak veya yapanlara izin vermek durumunda olabilirim".

Ülkücülük[kaynağı değiştir]

Ülkücülük başlığında İdeologlar kısmına eklediğim iki ismi çıkarmışsınız. Ziya Gökalp ve İsmail Gaspıralı, Ülkücülük fikrini sistemleştirmiş fikir babalarıdır. Eğer bu yazarların kitaplarını okursanız bu terimi kullandıklarını görürsünüz. Bu terim, daha sonra siyasallaşmış olmasına karşın, madde fikir akımıyla ilgilidir. Dolayısıyla ideolog olarak yer almaları, fikrin kurucuları olmaları açısından gereklidir. Eklediğim bilgiyi çıkarmadan önce nedenini sormak ve izin almak inceliğini gösterirseniz sevinirim. turkmaned

Bunların Ülkücülükten haberi bile olmadığını özet kısımına yazmıştım. Dolayısıyla Ülkücülüğün ideologu olamazlar. Takabeg ileti 13:13, 12 Ekim 2010 (UTC)
Haberi bile yok demeniz, sizin bu idologlara ait kitapları okumadığınızı gösterir. Aksine ülkücülük terimini her iki yazar da bugünkü anlamlarıyla kullanmıştır. Siayasi akıma dönüşmesi ise daha sonradan olmuştur. Başlık siyasi akım değil, ideoloji hakkındadır. Dolayısıyla bu ideologlar da fikrin kurucusu olmaları sebebiyle burada yer almalıdır. Lütfen önce isimleri geçen ideologların kitaplarını okuyun. Ülkücü Hareket'in bu ideologların fikirlerinin siyasallaşmış biçimi olduğu gerçeğini göz ardı ediyorsunuz. Hüseyin Nihal Atsız bu listede yer almakta iken, fikir babası olan Ziya Gökalp'in yer almaması düşünülemez. Ülkü Ocakları'nın resmi sitesinde ideologların listesi vardır. Oradan da bu iki ismi görebilirsiniz. - turkmaned
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --Vito Genovese 13:37, 6 Mart 2011 (UTC)


İskit- Kelt bağlantısı[kaynağı değiştir]

  • Selam Turkmaned,
  • İskitler maddesine son yaptığınız İskoçlarla ilgili eklemeyi gördüm, ilgimi çekti. Nerede gördüğünüzü yazarsanız memnun olurum. İyi çalışmalar. iazak (mesaj) 19:31, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Söz konusu bilgi Sinan Meydan'ın Atatürk ve Türklerin Saklı tarihi adlı kitabında verilmiştir.
Teşekkür ederim. Yanıtınızı henüz görebildim. Karşınızdakinin mesaj sayfasına yazarsanız okuyacak olanın haberi oluyor. İyi çalışmalar. iazak (mesaj) 15:10, 22 Eylül 2012 (UTC)
Lütfen Vikipedi’ye kopyala yapıştır yöntemiyle içerik eklemeyiniz.

Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --Dr. Coalmesaj 16.13, 18 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]


Ansiklopedik bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Dr. Coalmesaj 16.13, 18 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]