Kullanıcı mesaj:Turkishboy

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Lütfen maddelerin tartışma sayfalarını kullanınız ve VP:TBA sayfasına bakınız. Maddelerde kendi görüş açınıza göre değişiklik yapmadan önce tartışmanız daha doğru olacaktır. --Mskyrider ileti 17:05, 30 Mart 2008 (UTC)

Hoş geldin Turkishboy![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg ileti 15:17, 5 Nisan 2008 (UTC)


GÜNEY KAFKAS DİLLERİ[kaynağı değiştir]

Senin sorunun ne arkadaşım, Kartvelist propagandayı türkiye üzerine yaymak mı ?ya da Gürcistan'ın saçma sapan bilim dışı savunamlarını lazlara ve Türkiyelilere empoze temek mi ? Eğer bir dil grubunun adını yazacaksan tüm akraba dillerin adını da yazman lazım gelir.


Öncelikle Vikipedia etik kuralları içinde tartışmanızı öneriyorum. Bu tartışmalarda kişiyi hedef almamanız ve doğrudan maddeye ilişkin fikirlerinizi yazmanız gerekir. Ayrıca her maddeye ilişkin fikrinizi o maddenin tartışma sayfasına yazmalısınız. Yukarıdaki gibi bir tartışma kişisel saldırı sayılabilir ve bildiğim kadarıyla bu da Vikipedia kullarına aykırıdır. --Kilimanjaro 20:23, 19 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Sizinki Laz yorumudur. Daha doğrusu Lazların bir kısımı tarafından iddia edilen ve tutulan yorumdur. Ancak burda daha genel tanımlar geçerlidir. Türkçe Tarih altaslarına bakarsak Trabzon İmparatorluğu adı yaygındır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:13, 20 Nisan 2008 (UTC)

Ťrabizoni Imp'eriya[kaynağı değiştir]

Selam. Arkadaşlarımızdan tepki gelmediği müdetçe ben şahsen karşı değilim. Ťrabizoni Imp'eriya metine de yazar mısınız? Sadece bilgi kutusunda yer alınca anlamsız olur. Aski halde anlamsız Lazcılık olarak algılanabilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:30, 21 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

--Takabeg ileti 16:24, 23 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Kaynaklarına uymayan değişiklikleri yapmayın. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:25, 23 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

--Takabeg ileti 16:28, 23 Nisan 2008 (UTC)

Lazcılık mı?[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Lazlar maddesinde önce kaynakları kontrol edin. Uyuyor mu uymuyor mu? İsterseniz kaynaklarla birlikte yapıştırın. Takabeg ileti 16:30, 23 Nisan 2008 (UTC)

Orda gösterilen kaynaklara göre 1700'dir. 30000 rakamı çıkmıyor. Kaynakları göstermeniz lazım. Aksi halde Lazlar maddesi okuyucularımızı kandırmış oluyor. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 16:34, 23 Nisan 2008 (UTC)


Saygı ve sevgiyle sizi selamlıyorum.Batum'un yalnızca Sarp köyünde 2,000 kadar laz vardır.Tüm Gürcistan'da(Batum2un tamamı, Ureki ve Ahıska'da) toplam olarak 30,000 kadar Müslüman K'olxi(LAZ) 1,200,000 kadar ortodoks K'olxi(MEGREL) yaşamaktadır.

kaldı ki 1,700 rakamı da vandalizm sonucunda uydurulmuş bir rakamdır.Buna da dikkatinizi çekerim.kanıt olarak benim de baktığım İngilizce vikipedia var.Çünkü Gürcistan Hükümeti, Lazları kendinden saydığı için somut bir veri yok elimizde ! Turkishboy

Ne vandalizm? O kaynakta 1.700 yazılıyor. Ve bu rakamı veren Gürcistan değil. İngilizce vikide kaynak varsa ordan kopyalarsınız. Gösterilen kaynaklar ile metin arasında çelişki olmasın. Somut veri bulamasanız da araştırmacıların tahminleri vardır. Zaten bu rakamlar Tartışmalıdır ve kesin bilgi gibi gösteremeyiz. Kolay gelsin. Takabeg ileti 17:47, 23 Nisan 2008 (UTC)