Kullanıcı mesaj:Sogenius/Sogenius arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Düzenleme konulu İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, İBP'ye eklediğiniz başlıkları gördüm de. Maddelere ya sil etiketi eklemişsiniz ya da düzenle etiketi. Bu yüzden belki projenin amacını tam anlamamış olabileceğinizi düşündüm. Amacımız maddelere düzenleme etiketi eklemek değil. Bu türden etiketleri olan maddeleri düzenlemek. Tabii düzenlemenin uğraştırıcı olacağını, içinden çıkamayacağınızı düşünürseniz başka birisi yapsın diye düzenle etiketi koyuop bırakabilirsiniz. Bir de Ali nurşani maddesine M6'dan sil etiketi koymuşsunuz. Madde bana kayda değer göründü. Hızlı sil etiketini kayda değer olmadığı tamamen açık olan maddeler için kullanıyoruz. Mukaddimeileti 07:23, 23 Ocak 2013 (UTC)

  • Alfred Jarry maddesini M1 ve M8'e göre hızlı sil ile etiketlemişsiniz. M1'i sağlıyor. Taslak boyutunda içeriği var. M8'i de gerçekten içinden çıkılamaz bir düzensizlik olduğundan kullanmaktan yanayım. Bu madde oldukça düzenli, sadece iç bağlantıları, interwikileri eksik. Mukaddimeileti 07:36, 23 Ocak 2013 (UTC)
Merhaba, öncelikle uyardığınız için teşekkürler, vaktim oldukça sayfaları düzenlemeye çalışıyorum zaten, ama şablonun da içinde olduğunu sanmıştım ben. bir de şu var "Ali nurşani" maddesi içerik olarak kayda değer olabilir, ama bu başlığın silinmesi gerekmiyor mu? Yani "Ali Nurşani" olarak değiştirilmeliydi, zaten sayfa silinmiş. "Alfred Jerry"de de yanlış hatırlamıyorsam kısa olduğu için koymuştum. kısa maddelerin silinmesi gerekmiyor muydu ben mi yanlış biliyorum? Siz sonradan ekleme yapmışsınız gerçi. bundan sonra daha çok dikkat edeceğim. iyi günler. --Sogeniusmesaj 18:29, 23 Ocak 2013 (UTC)
  • Kusura bakmayın, dalmış ve size cevap vermeyi atlamışım. Düzenleme şablonu madde düzenlenmeye ihtiyaç duyduğunda konuluyor, düzenledikten sonra o etiketi kaldırıyoruz. "Ali Nurşani" maddesi değerlendirilse iyi olurdu, neyse silinmiş artık. Alfred Jarry maddesinin içeriği taslak bir madde olarak yeterli idi. Ben sadece resim ve intervikileri ekledim. Silinecek düzeyde az bilgi olan maddeler çok daha kötü durumda oluyorlar. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 07:53, 25 Ocak 2013 (UTC)

Ufak bir tavsiye[kaynağı değiştir]

Merhaba Sogenius. Maddelere {{düzenle}} şablonunu eklerken tarih de eklerseniz (örn. {{düzenle|Ocak 2013}}), düzenlenmesi gereken sayfalar doğru kategorilerde yerlerini alabilirler. İyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 07:28, 23 Ocak 2013 (UTC)

Seçkin madde işbirliği tercihiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba, önümüzdeki hafta İBP'de bir Seçkin madde işbirliği yapmak istiyorum. Hangi maddelerin öncelikli olarak seçkin madde haline getirilmesi konusunda tercihinizi belirterek yardımcı olur musunuz? Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfasına gidip ilk üç tercihinizin Destek hanesine imza atarsanız bana yardımcı olmuş olursunuz. Yardımınız için teşekkürler. Mukaddimeileti 22:47, 24 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Herhangi bir kategoride olmayan maddelere kategori eklenmesi ve bakım yapılması konulu projeye katılımız için teşekkürler. Bu haftanın konusu olan İsviçre maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışmasına katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 07:33, 28 Ocak 2013 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 14:32, 1 Şubat 2013 (UTC)

Nobel Ödülü sahipleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Önermiş olduğunuz Nobel Ödülü sahipleri listesini seçkin madde yapma çalışması bu haftanın İBP'si olarak seçilmiştir. Katılımınızı bekleriz.

Mukaddimeileti 09:04, 5 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
6. hafta İşbirliği projesi olan Nobel Ödülü sahipleri listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme ve seçkin liste yapma çalışmasına katılımız için teşekkürler. Bu hafta listeyi SL haline getiremedik ancak kırmızılık sayısını 60'a kadar düşürdük. Kısacası bir haftalık işi kaldı. Bu haftanın işbirliği projesinin konusu ise Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi. Bu işbirliğine katılımızı bekliyor ve öncelikle Köy Çeşmesindeki ilgili tartışmayı okumanızı öneriyorum. Mukaddimeileti 09:48, 11 Şubat 2013 (UTC)

Nobel ödülleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sogenius

Öncelikli olarak kırmızı bağlarının bitirilmesi için oy vermiş olduğunuz Nobel Ödülü sahipleri listesi bu hafta VP:İBP gündeminde ve sizin de desteğinize ihtiyaç var. Sevgiler. Mukaddimeileti 12:25, 29 Mart 2013 (UTC)

gezi parki degisikliginiz[kaynağı değiştir]

Merhaba, gezi parkı olaylarında taraflı kaynak olduğunu düşündüğünüz bir çok bilgiyi çıkartmışsınız. Ancak bir olayın anlaşılması için her türlü görüşe ihtiyaç vardır ve sildiğiniz bilgilerin kaynakları, radikal gazetesi, habertürk, ahaber, zaman gazetesi gibi ulusal yayın yapan yayınların yanı sıra bir uluslararası yayındı. Bu yüzden silinen bilgileri geri aldım. bilginize. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 17:23, 4 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Ek olarak buradaki değişikliğinizde İngilizce'den çevirip maddeye eklediğim {{21. Yüzyılda hükümet karşıtı protestolar}} şablonunuda kaldırmış ve bilgilendirme dahi yapma gereği duymamışsınız. Şablonun kaldırılma sebebini öğrenebilir miyim?--SAİT71 (mesaj) 17:44, 4 Haziran 2013 (UTC)

Doğrulanabilir bir kaynakdan alınan bilgiyi çıkarmayın[kaynağı değiştir]

2013_Taksim_Gezi_Parkı_protestoları maddesine doğrulanabilir kaynaklardan eklenen bilgilerin bazılarını kaldırmışsınız. Ancak maddeleri oluşturuken temel aldığımız noktalar VP temel taşları, politikaları ve yönergeleridir. Bunlar çerçevesinde yaptığınız değişiklikler vikipedinin Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Kaynak gösterme, Güvenilir kaynaklar, Sansür ve Tarafsız bakış açısı ilkelerine ters bir durum oluşturmaktadır. Bu yüzden bu ilkelere aykırı bir şekilde kaldırılmış içeriği geri ekledim. İçeriği kaldırmayı tekrar düşünmeden önce yukarıdaki ilkelere ve Vikipedi ne değildir? maddelerine bakmanizi rica ederim. Doğrulanabilir bir kaynakdan alınan bilginin çıkarılması için tek istisna bilginin Yaşayan insanların biyografilerine aykırı olması durumudur ki bu madde YİB değildir. Eger halen ikna olmadiysanız doğrulanabilir bir içeriği çıkarmadan önce 3. şahısların ve/veya hizmetlilerin tartışmaya katılmasını bekleyiniz. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:10, 5 Haziran 2013 (UTC)

Taksim protestoları değişikliği[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğinizde kaynaklı bilgileri çıkarmışsınız. Maddenin tartışma sayfasında gerekçelerinizi söyler misiniz?--Sogeniusmesaj 17:20, 5 Haziran 2013 (UTC)

Özür dilerim maddeye uğraşarak bir şeyler yazınca ortaya çıkan değişiklik çakışmalarından ötürü dalgınlığıma gelmiş...--вяí¢αи76ileti 06:18, 6 Haziran 2013 (UTC)

dogrulanabilir kaynaklari silmeniz hakkinda[kaynağı değiştir]

Doğrulanabilir kaynakların (cnntürk, ntv, zaman, sabah, radikal, TRT vb. editoryal denetime sahip kurumlardır- mesela yanlış bir haberi yayınlayan bu kurumlardan biri haberin yanlış olduğu anlaşılınca haberini kaldırıyorsa (veya özür diliyorsa) bu kurum editöryal denetime sahip demektir. Bu o kurumun güvenilirliğini azaltmaz aksine artırır. Aynı zamanda bu kurumlar yargı denetimi altındadır. Yani yalan bir haber durumunda ilgili editör hapis dahil cezalar alabilir) "2013 Taksim Gezi Parkı protestoları" sayfasından silinmesi hakkında Sabri76 ile aşağıdaki mesajlaşmamız oldu. Sizide bilgilendirmenin uygun olacağını düşündüm. Saygılar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | ~

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları[kaynağı değiştir]

Merhaba, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sayfasında dün bazı kullanıcılar israrla bazı kaynaklı bilgileri sildiler. Konu hakkında tartısma sayfasında bir tartışma başladı ancak tartışmayı uzatmamak ve geri dönüş savaşlarına girmemek için dün tartışmadam cekildim. Bugün konuyu araştırdığımda eklenen bilgilerin doğrulanabilir kaynaklar olduklarını ve geri getirmemde sakınca olmadığını farkettim. Sizinde konuyla ilgili olduğunuzu düşündüğüm için fikir belirtmenizi rica ediyorum. iyi çalışmalar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:34, 5 Haziran 2013 (UTC)

Tam olarak anlamadım ama Zaman dahil birçok gazetenin kaynak olarak kullanımı bence maddenin güvenirliğini arttıracaktır...--вяí¢αи76ileti 06:18, 6 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Sogenius, İsviçre madddesinin kırmızılıklarını bitirmeye az kaldı. Senin de desteğine ihtiyacımız var. Sevgilerle. Mukaddimeileti 09:17, 9 Temmuz 2013 (UTC)