Kullanıcı mesaj:Ozgeakilli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Ozgeakilli![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --bekiroflaz § mesaj 10:49, 10 Ekim 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Merhaba. Danışma masasında sorduğunuz soruya yanıt vermeye çalıştım. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 11:51, 13 Ekim 2008 (UTC)

  • Silinen her maddenin neden silindiğinin gerekçesi kullanıcılara bildirilmez, bunu maddenin yazarının araştırıp öğrenmesi gerekir. Sorunuza genel bir yanıt verdim; zira yazdığınız madde, bağlantısını verdiğim üç kural açısından da sorunlar içermekteydi. Ancak asıl sorun, açtığınız maddenin kayda değer olmamasıydı. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey, maddenin kayda değer olduğunu güvenilir kaynaklarla ortaya koymak. Doğrulamayı yapacak olan maddenin yazarı/yazarlarıdır. Maddenin konusunun kayda değerliğinin, maddenin yazılma aşamasında ortaya konulması gerekir. Bu da metin içinde referans verilerek ya da metin sonunda bağlantı yazılarak yapılabilir. Dilerseniz bu yazdıklarımla ilgili doğrudan benim mesaj sayfama yazabilirsiniz. Böylece daha rahat iletişim kurabiliriz. Elimden geldiğince, burada yolunuzu bulabilmeniz için yardımcı olmaya çalışırım. Yalnız burası bir ansiklopedi olduğundan, katkıda bulunurken elbette her kullanıcı bir takım kurallara uymak zorunda. Zamanla bunlara alıştığınızda, katkıda bulunmanın ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz. Bir de şikayet sayfasının girişini okursanız, o sayfanın Vikipedi içi bilgi alma/şikayet bildirme amaçlı olmadığını görürsünüz. Bu gibi durumlar için yine VP:DM'yi kullanmalı ya da yardım gönüllülerinden birinin mesaj sayfasına yazmalısınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:26, 14 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak yazdığım maddenin kaydadeğerliği konusu biraz tartışmalı bir konu. Çünkü wikipedia'da bu şekilde pek çok müzisyene ait biyografi örneklerine rastladim. Üstelik çok daha az bilgi içeren biyografilerdi. Hatta benim açtığım başlık söz konusu örneklere göre daha açıklamalı ve ayrıntılı olduğundan bu konuda bir sıkıntı yaşacağımdan şüphe duymamıştım. Diğer türlü biçim ve doğruluğunu kanıtlama konusunda haklısınız. Ama önemde somut bir örmek olmadan nasıl bir yazı yazmalıyım bilemedim. Mesela gitar cafe.de performansları oldu cümlesinden sonra...Gitar cafe.nin web sayfasini mi belirtmeliyim ki isteyen oradan girip doğruluğunu teyit etsin??

Teşekkürler iyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Ozgeakilli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Şikayet sayfasından danışma masasına taşıdığım mesajınıza bir de şöyle bir yanıt verilmiş, göz atmanızda yarar var. Sorunuza gelirsek, evet, aynen dediğiniz gibi verdiğiniz bilgiden sonra kaynak web sitesinin adını yazıp [] işaretleri içine alıp bağlantı vermelisiniz. (ki, okuyanlar bilgiyi doğrulayabilsin) Bu, en basit bağlantı verme yoludur. Bunun dışında güvenilir basılı kaynakları kaynak göstermek için de, kitabın tam künyesiyle bilginin verildiği sayfayı yazmanız yeterli olacaktır. Somut örnek içinse viki sayfalarında bir süre gezinmenizi öneririm. Dediğiniz gibi yetersiz, kaynaksız, yanlış bilgi içeren pek çok madde var ne yazık ki. Hepimiz özellikle de yaşayan insan biyografilerinde bunları gördükçe metinden çıkarmalı ya da maddeye sil etiketi koymalıyız. Bunları yapmaya vakit ayıran kullanıcı sayısı yeterli olmadığından, bu gibi maddelere sıklıkla rastlanıyor. Ancak sayfalarda dolaştıkça iyi yazılmış maddeler olduğunu da göreceksiniz. Yine de somut örnek olarak Vikipedinin seçkin maddelerinden Nightwish ile Janet Jackson'ı incelemenizi öneririm. Elbette her madde bu kadar kaynak ve bilgi içeremez. Ancak, en iyisinin nasıl olacağını göstererek çalışmalarınıza ışık tutacağını sanıyorum. Şu sayfa da size yardımcı olacaktır: Vikipedi:Kaynak gösterme. En iyisi iyi durumda olan maddelerde hangi kodlar kullanılmış, nasıl yazılmış anlamak için, bu maddelerin sayfasındayken "değiştir" sekmesine bakıp kodları incelemektir. Ben ilk zamanlarımda yolumu öyle bulmuş ve ilk maddemi (ki o da bir oyuncu biyografisiydi) epeyce kaynaktan yararlanarak yazmıştım. Bu arada bana yazmak için, imzamın sonundaki "msj" yazısına tıklayıp gelecek sayfada + işaretine basarak mesajınızı bırakmalısınız. Yoksa az önce olduğu gibi ancak tesadüfen görebilirim mesajınızı. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 07:00, 15 Ekim 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Rahatsızlık ne demek, her zaman soru sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tek sorun bu ara vikimoladayım, ne zaman gireceğim belli olmuyor. Eğer bir gün içinde vikiye girip size yanıt veremediysem, şu kullanıcılardan son günlerde aktif gördüğünüz birine (bunu o kullanıcının sayfasına gittiğinizde sol sütunda göreceğiniz "kullanıcının katkıları" sekmesine tıklayarak görebilirsiniz) mesaj bırakabilirsiniz: Vikipedi:Yardım gönüllüleri. (Dilerseniz VP:H sayfasında sıralanmış hizmetlilerden birine de danışabilirsiniz.) Bu arada müzikle ilgiliyseniz müzik portalını da ara sıra ziyaret etmenizi öneririm. Farklı formatlarda bir çok müzik maddesi örneğini buradaki "yeni eklenen maddeler" kısmından takip edebilirsiniz. Ekleyeceğiniz, düzenleyeceğiniz, geliştireceğiniz maddeleri okumak dileğiyle. --Yabancımsj 11:15, 15 Ekim 2008 (UTC)


  • Öncelikle Resim:P1040267.JPG görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz! Vikipedi'de içeriği ve lisansı uygun olan her türlü katkıya yer vardır.

Bununla birlikte eklediğiniz görüntünün lisansı biraz muğlak duruyor. Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye sadece özgür lisansa sahip içerikler eklenebilir. Tahmin edersiniz ki bazen lisansları doğrulamak oldukça zor; özellikle kişinin kendi üretimiyse. Bu sebeple eklediğiniz görüntünün lisansına dair herhangi bir ek bilgi sunabilirseniz çok iyi olacaktır. Vikipedi'nin lisans ve telif haklarıyla ilgili politikalarına bakarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Gökhan 23:48, 24 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba resmi sadece hizmetliler silebilir, sizin yaptığınız sayfadan kaldırmak oldu. Maddelere nasıl resim ekleneceğini (boyut ayarlama, çerçeveleme, altyazı vs.) bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Ayrıca yüklediğiniz resim için, kaynak ve lisans belirtmeniz gerekiyor. Basitçe resim eğer sizin çalışmanız ise resim sayfasına {{KM-Kişisel}} etiketini yapıştırabilirsiniz. Bu konuda da ayrıntılı bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Kolay gelsin--Gökhan 00:03, 25 Ekim 2008 (UTC)