Kullanıcı mesaj:Onderk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Onderk. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Reality 04:03, 4 Eylül 2011 (UTC)


Peki çözüm ??[kaynağı değiştir]

Yazılmış olan mesajlara tek tek baktım ve haklısın. Bu durum Wikipedi'nin kendi kurallarına aykırı. Bilgiyi engellemektir bu başka birşey değil. Sayfaların bir çoğu içler acısı. Kalite sıfır.

Mantığa bakar mısın, birisi şüphelenmiş imleç koymuş. Diğeri o imleçi görmüş ceza vermiş. Yazdıklarım alıntı olabilirmiş.. Eee sor o zaman.. Bir mesaj yollayıver, ardı ardına 8 sayfa yapmışım. Hepsi de aynı sistemde ve son derece de önemli bir konu. Sormaya değer.. Silince eline ne geçiyor...

Niçin engellendiğini anlasam ??? Avanta falan mı dönüyor bu işte nedir ? Yada çok mu acemiler. Amaçları ne bunları silerken ???

20 yıl önce Hürriyet gazetesinde başladım muhabirliğe. 3 kitabım var yayınlanmış. Bir derginin de editörüyüm. Bana tellif hakkını öğretmeye kalkıyorlar.

Bana ne burdan derim sırtımı dönerim çok kolay. Ama ben hiçbir zaman kaçmadım sonuna kadar diretirim. Bu yapılanların çözümü nedir ?

sevgiler

kullanıcı:onderk

Sevgili önder !
Evvela benim mesajıma yaklaşımınıza teşekkür ederim.


:Bende sizi bu çılgın vandalistleri izlemeye almıştım. Bu konuda haber değeride olan bir makale yazmayı planlıyordum. İzleme listemden bu çılgınların delice vandallıklarını takip ediyordum. Orada sizin sayfanızla uğraştıklarını gördüm. Hiç yapmadığım bir şeyi yaparak size mesaj attım.
:Daha önce tr wikideki 3 çılgın vandalistten bahsetmiştim. bunların biribirlerine destekte ileri gittiğini, hatta kendilerini şövalye gördüklerini hatta biri birlerine şövalyem diyerek yazıştıklarını belirtmeliyim. Kendilerini yakıcı yok edici canavarlar olarak tanımlamaktadırlar.
:Yani yaptıklarını asalet ifade eden kavramlarla kutsamakta hatta dinselleşmektedirler. Yani kendi iç totemlerini kurmakta kullanmaktadırlar.Kendilerine tapınmaktadırlar. Adlarındaki veya sayfalarındaki kendilerini tanımlamalarına bakmayın. >br> :Şikayet sayfasının az geçmişine yönelseniz bunları anlatmaya bile gerek yok. Bu çılgınları bu yetki manyaklarını bu vandalları etkilemeniz ikna etmeniz olanaksızdır.
Çözüme gelince yapılacak şudur:

  • Bunlarla hiç tartışmaya girmemek en iyi yoldur.
  • Mesela sayfanı boşatıp sil şablonu koyman etkili bir yoldur.
  • Ama bundan daha etkili yol ; wikipediada 250 edit (buna yeni kullanıcılara hoşgeldinde dahil) yapıp bunlara oyla mukabele etmektir.
  • Yönetim sayfasınında oylamayı ve şikayetleri iyi takip edip bu vandallara fırsat vermemektir. Çünkü bunların korkusu yönetimden olmaktır. Bu korku onlara yeter. Zaten bu delice sayılabilecek vandalların sayfaların geçmişine kıyaslamalı bakarsan bunların ne mal olduğunu , kendileriyle uğraşanları nasıl sildiklerini, yok ettiklerini anlarsın. Eleştirileri nasıl kan davası haline getirdiklerini ve wikiye nasıl zarar verdiklerini anlarsın..


  • En güzel çözüm galiba çevreyi uyarmak.
  • Ben bunları muhatap bile almıyorum. Yazılarını anında siliyorum. Vandallıkları başlarını yesin.
  • Yönetici seçimlerinde vp:yönetim oy kullanmaktır.
  • Az aktif sabır.
  • Bu vandalların çıldırtıcılığına rağmen, onların ısrarla sizi tahrik edici saldırılarına rağmen sabır.
  • Gandi gibi sabır.
  • Şimdilik pasif ama etkili sabır, diye düşünüyorum. Sevgiler--Esk 00:57, 24 Aralık 2006 (UTC)

Reality 04:03, 4 Eylül 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 00:33, 2 Aralık 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 00:34, 2 Aralık 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 00:35, 2 Aralık 2011 (UTC)