Kullanıcı mesaj:Oblomov

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kaylorensen tarafından 3 ay önce Bedri Baykam başlığına

Dilersen SAM sonuclanincaya kadar diger Sil sablonlarini kaldir; arada yanlislikla silinmesin. Bu arada yeni acilan maddelere interwiki eklemeni oneririm; madde tamamlama kisataslarindan biridir. Kolay gelsin, Citrat 15:33, 29 Temmuz 2007 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tartışma:Ketçap

merhaba Philip,[kaynağı değiştir]

Rihanna maddesine düzenle etiketi koymuşsun ancak madde telifli başka bir siteden copy pastelenmiş. Bu tür copy paste izlenimi veren maddeleri öncelikle googledan bir kısmını aratarak alacağın sonuca göre G9 dan sil etiketi ile işaretliyebilirsin. Kolay gelsin.--Erkan 12:12, 7 Eylül 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Peki kardeşim, niye ne olduğunu bilmediğin şeyi siliyorsun bakayım sen! Şaka bir yana, & nbsp ; sadece kelimeler, harfler, karakter arasında bir boşluk bırakmaya yarıyor; yani alttaki uzun tuşa bir kez basmak bir & nbsp ; yazmaya eşit. Bunu Viki'nin otomatik düzeltme formatı nedeniyle o tuşla elde edemiyoruz. O boşluğu eklememin tek nedeni de görsel bir zenginlik, hoşnutluk sağlamaktır, başka bir nedeni yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar ve sevgiler. Levent Abi ileti 20:10, 10 Eylül 2007 (UTC)
tamam! kesinlikle yaşlanıyorum :( unuttum, viki'de bi yerlerde vardı ama.. sen en iyisi "html öğrenmek" yaz google'a, daha rahat bulursun. Peki defaultsort bir nedir? Levent Abi ileti 20:19, 10 Eylül 2007 (UTC)
sağolasın da; bir de kullanım şeklini nowiki'yle gösterebilirsen, başka ileti yazmayacağım. Şimdiden teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 20:26, 10 Eylül 2007 (UTC)
  • evet geçmişte de bir şikayete konu olmuştu, tahmin edebileceğiniz gibi vito'nun yöneticilikteki uygulamalarından memnun olunmadığı bir noktada. kullanıcı adı uygunsuzluk kriterleri açık. soruyu oradan kaldırdım, çünkü çeşmenin konusu olduğunu düşünmüyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:03, 12 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba, Katrina Kasırgası maddesinde nerelere kadar düzeltme yaptınız? Saygılar .. --Çağatayileti 06:45, 19 Eylül 2007 (UTC)

Ben konuyla ilgili değilim ama imla hatalarının üstüne gideceğim biraz. --Çağatayileti 07:04, 19 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:07, 21 Eylül 2007 (UTC)

Finansal sermaye kontrolleri uygulamaları çok uzun bir isim değil mi? Gerek Google'da gerekse herhangi bir sitenin iç aramasında kimse bu kadar uzun bir şey yazıp arama yapmaz genellikle. Kısa yönlendirmeler yapsanız daha iyi değil mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 13:23, 27 Eylül 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Philipcarey. Kullanıcı adı değişikliğini Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme/El koyma sayfasına taşıdım. Almak istediğin ad bir başka kullanıcıya ait. Kullanıcı mesaj:Oblomov'a isteğini bildiren bir mesaj yazdım. Eğer yedi gün içinde cevap gelmezse kullanıcı adı değişikliğini yapacağım. Eğer bu kullanıcı hesabı da senin ise, oturum açarak bu isim değişikliğini kabul ettiğini bildirirsen yedi gün beklemeden de kullanıcı adı değişikliğini gerçekleştireceğim. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 16:53, 30 Eylül 2007 (UTC)

Yedi gün geçti, itiraz yok. e-posta ile ulaşılamıyor. Yeni kullanıcı adınız hayırlı olsun. --Mskyrider ileti 16:50, 7 Ekim 2007 (UTC)

haklısınız[kaynağı değiştir]

evet haklısınız. Ancak her olumsuz oy verene yorum yapmıyorum. Fakat sizi de bu şekilde haksız ve örnek göstermeden ithamlar altında bıraksalar eminim siz de bir kaç şey deme ihtiyacı hissedersiniz. Her neyse dediğinizde haklısınız, yaklaşımınız için teşekkürler.--Plenumchamber 12:11, 3 Ekim 2007 (UTC)

Başlıkta Türkçe karakter[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Vikipedi:Biçem el kitabı (Türkçe) sayfasında "Latin alfabesi kullanmayan dillerdeki sözcükler Türkçe okunuşları ile yazılır" diyor ama verdiğiniz bağlantı nasıl okunur hiçbir fikrim yok Üzgün --Pinar 13:48, 3 Ekim 2007 (UTC)

  • Pardon, yanlış söylemişim. İzlanda dili Latin alfabesi kullanıyor. Bu nedenle "Ísafjarðardjúp" kelimesinin yerleşmiş Türkçe biçimi yoksa olduğu şekilde bırakmalıyız ama Türkçe harfler kullanarak bağlantı verebiliriz. İngilizce Wiki'ye bakıp bu harflere en yakın Türkçe harfleri bulabilirim galiba --Pinar 13:54, 3 Ekim 2007 (UTC)

Selam, başlıktaki maddede bir tutarsızlık var. Mehmet Kulaksızoğlu diye başlayıp, Hikmet Karaman diye devam ediyor. düzenle şablonu koydum. Maddeyi düzeltip şablonu kaldırmanızı rica ederim. Saygılar.Philipcarey 10:13, 4 Ekim 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Düzenleme ve biraz da güncelleme yaptım. Dalgınlıkla Türkiye Süper Ligi'ndeki teknik direktörleri açarken böyle bir hatam olmuş. İyi günler. --Math34 21:32, 4 Ekim 2007 (UTC)

Merhabalar. Flickr'daki lisans etiketlerini resimde "all size" dedikten sonra görebiliyoruz ve oradaki lisans etiketinin aynısını kullanmanız gerekiyor. Örneğin sizi yüklediğiniz resim http://flickr.com/photo_zoom.gne?id=110058533&size=o buradan bakınca asıl lisansını görebiliyoruz: "© All rights reserved.". Flickr'da Vikipedi'ye uygun lisanslı resim aramak istiyorsanız kullanıcı sayfamda bir dış bağlantı göreceksiniz, ufak bir açıklamada var o yolu izleyerek istediğiniz türden Vikipediye uygun lisanslı bir resim bulabilirsiniz. Telif etiketlerine gelince "all size" dedikten sonra resmin altında gördüğünüz lisans bilgisine göre Vikipedi:Resim telif etiketleri#Serbest Creative-Commons-Licenses bölümünde bir şablonu kopyalayıp resim dosyası sayfasına yapıştırmalısınız.--Machiavelli' msj 13:57, 8 Ekim 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfamdaki bağlantıda çözemediğiniz bir durum olursa sorabilirsiniz, ayrıca yüklediğiniz resmi silmek durumundayım. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 13:58, 8 Ekim 2007 (UTC)
Rica ederim iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:37, 8 Ekim 2007 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Oblomov,

İşine yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç fonksiyon ekliyorum monobook.js dosyana. Birincisi olan popup pencereleriyle son değişiklere maddeyi açmadan göz atabilecek, deneme/vandalizmleri tek tuşla (pencerenin actions sekmesindeki revert/rv tuşu) geri alabilecek ve Viki'yi çok daha hızlı dolaşabileceksin.

İkinci fonksiyon ise "değiştir" e bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yerde) bazı yardımcı özellikler çıkartıyor. Sil şablonu, düzenle, telif, hoş geldin vs. tarzı şablonları kolaylıkla ve gerekli kurala referansla ekleyebilirsin.

Kullanabilmek için Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım.

Beğenmezsen söylemen yeterli değiştirelim hemen.Kolaylıklar

--Machiavelli' msj 15:07, 8 Ekim 2007 (UTC)

SDD'nin olmazsa olmazları . Alışma süren bittiğinde çok daha kolay olacaktır işlemler. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 15:22, 8 Ekim 2007 (UTC)
biraz işim var ilgileneceğim--Machiavelli' msj 15:47, 8 Ekim 2007 (UTC)
Bozukluk devam ediyor mu kontrol ettim ama bir hata gözükmüyor.--Machiavelli' msj 16:17, 8 Ekim 2007 (UTC)
Küçük bir değişiklik yaptım önbelliği boşaltıp tekrar dener misin.--Machiavelli' msj 17:14, 8 Ekim 2007 (UTC)

sana ödül gönderdim ana sayfanda ama çalışmıyor.el atarsan sevinirim.ödülünü de kutlarım.--Sabri77 10:19, 9 Ekim 2007 (UTC)

  • Selam Oblomov. Mach bana kısayollarla ilgili sorunundan söz etti. Şimdi önce geri almak istediğin maddenin SD de üzerine geliyosun. Açılan kısayollardan history (geçmiş)i tıklıyorsun. Madde geçmişi açılınca geri dönmek istediğin (doğru yazılmış) olan eski bir versiyonun tarihinin yazılı olduğu yerin üzerine geliyosun. Açılan kısayollarda rv (geri al)ı tıklıyosun. Edit penceresi açıldığında otomatik olara özet kutusu dolacak ve işlem gerçekleşecek. Bu esnada mouse u ileri geri oynatırsan işlem çabuklaşıyo. (En azından bende öyle oluyo..) Uzunmuş gibi anlattığım bu işlem toplamda 1 sn. falan sürüyo. Zamanla elin alışır. Yine bi sorun yaşarsan bana mesaj atmanda sorun yok. Kolay gele... --maderibeyzamsj 07:49, 10 Ekim 2007 (UTC)

Selam Oblomov.Belki bilimyorsundur diye söyleyeyim dedim.Kullanıcı:Sabri77, Kullanıcı:İlkebay'ın kuklasıdır.Haberin olsun.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 16:56, 11 Ekim 2007 (UTC)

Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 16:58, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bu jelibonlar sizin için! Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)

yarı koruma[kaynağı değiştir]

Selamlar Oblomov. Maddenin geçmişine bakarsakkorumaya ben almışım. Bitiş tarihi olarakta 11 Ekim vermişim. Yani korumada değil. Yukarıda gördüğün sadece şablon teknik olarak bir yararı yok. Yani bir sayfa korumaya alınmış olmasa bile o şablon kullanılabilir. Tabi hafiften vandalizme girer Neyse şablonu çıkarttım. Eğer böyle maddeler görürsen şablonu çıkartmalısın. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 10:20, 16 Ekim 2007 (UTC)

selam hocam Ankaraya ilgin olduğunu gördüm. Tarihsever olduğun da yazıyor . eğer yeterli isen bu konuda Ankara tarihini en azından ingilizceszindeki olduğu kadar geliştirirsen çok memnun oluruz...selamlar...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 15:00, 20 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba. Daha önce 'Hoş geldin' mesajını attınız. Kendiğinden yapıştırılmış bir şey sandım ve şimdiye kadar hiç yanıtlamadım. Tekrar mesajınızı için teşekkür ederim. Şu tartışmaya fikrinizi de katarsanız sevineceğim. Tartışma:Hiroşima'da Atom Bombası Katliamı İyi çalışmalar ve ya tatiller (tercih sizde:)) Takabeg

Çok eski bir tarih telif durumunu araştırmak için biraz uzun sürebilir ama bakayım, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:58, 15 Kasım 2007 (UTC)

Şanslıyım çabuk buldum Temmuz 2006'da yayımlanmış bir halini buldum bizdeki Ekim 2006 idi. Uyardığın için teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:04, 15 Kasım 2007 (UTC)
Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 10:23, 21 Aralık 2007 (UTC)

Nobel Sablonlari[kaynağı değiştir]

Oblomov merhaba, silinme sayfasindaki mesajinizi simdi gordum, keske kisisel bir mesaj atsaydiniz sayfama... Karisiklik derken, maddeler genellikle cok kisa oldugu icin sablonlarla yazilar ic ice geciyordu. Duzenlemenin yolunu da bulamadigim icin yazilari okunur kirmak amacli silinsin demistim. Nitekim sayfada da bahsettigim gibi sablonlarin maddeler sigan ufak versiyonlari da vardi.. Neyse tabii bu biraz gecti borun pazari usulu oldu. Kusura bakmayin. BrechtProscenium 18:15, 30 Kasım 2007 (UTC)

Gutes Abend zu ihnen, ich bin ein italienischer Benutzer, mein Vorsitzender der Vereinigung Kultur "CamporaWeb" fragte mich, wenn bitte ich konnte einigen türkischen Benutzern anzeigen wenn bitte es konnte in Türkisch den Artikel von unserem Dorf übersetzen, der Vorsitzende bittet sie von diesem wegen der kleinen türkischen Gemeinschaft der lebendig und es arbeitet für unser Gebiet, falls sie von einverstanden wäre, danke ich ihnen von ich lebe in meinem Namen der Vereinigung Herz CamporaWeb, vom Dorf und der türkischen Gemeinschaft in Campora San Giovanni. Danke noch wirklich von ich lebe Herz. --Lodewijk Vadacchino 19:40, 20 Haziran 2008 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.

Bedri Baykam[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Bedri Baykam maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa gerekçesiyle sayfanın hızlı silinmesi talep ediliyor." kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Kaylorensen (mesaj) 15.29, 12 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla