Kullanıcı mesaj:Moldflesh

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Moldflesh, öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Nazik tutumunuz için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Size az önce gönderilen "Hoş geldiniz!" mesajında Vikipedi hakkında bazı genel bilgiler bulunmaktadır. İlgili mesajda bulunan mavi kelime veya kelime öbeklerini tıklayarak bu bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Vikipedi içerisinde değişiklik yaparken "hata yapacağım" diye bir endişeye kapılmayınız lütfen. Hiç bir Vikipedist her şeyi bilerek başlamadı Vikipedi katkılarına. Eğer aklınıza bir şey takılırsa ya da herhangi bir konu hakkında detaylı bir bilgi almak isterseniz ister bana, ister ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altında yer alan son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz diğer Vikipedistlere danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistlerin sorularınıza titizlikle cevap vereceğinden emin olabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 20:56, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, Deneme tahtasına yaptığınız denemeleri gördüm. Vikipedi içerisinde bir tane deneme tahtamız bulunmakta ve bu tüm yeni gelen kullanıcılarımız Vikipedi içerisinde kullandığımız basit html kodlarını bu sayfa aracılığıyla test ederek öğrenmektedir. Sonuçta sürekli yapılan değişikliklerin geri alınması nitekim bir zorunluluktur. Bundan dolayı size bir Test sayfası oluşturdum. Sayfayı görüntüleyip değiştire tıkladığınızda anlatmak istediğimi daha açık anlayabileceksiniz. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 21:05, 17 Şubat 2010 (UTC)

İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim, ilerideki sorularım için sizi tercih edeceğim :), eğer ilk yaptığım birkaç değişiklik ve denemeyi kontrol edip beni uyarabilirseniz çok sevinirim. Moldflesh 21:14, 17 Şubat 2010 (UTC)Moldflesh

  • Tekrar merhaba, iletiniz adına sevindim. Hep dediğim gibi; teşekküre bir teşekkür ile cevap verildiğinde daha da anlamlı olsa gerek. Ben teşekkür ederim. Katkılarınızı taradım ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi maddesi içerisine bir kullanıcı tarafından girilen imzasını kaldırmışsınız. Bu gayet olumlu bir davranış, tebriği hakettiniz. Fakat sizden önce ilgili madde bir anonim (IP - Internet Protokol Numarası ile katkı yapan kullanıcı/kullanıcılara verilen ad) bir kullanıcı tarafından şöyle değiştirilmiş. Sizin değişikliğiniz elbette olumlu. Fakat henüz yeni bir kullanıcımızsınız genelde bizler sayfa geçmişlerini kıyaslayarak düzeltmeler yapıyoruz. Neticesinde ilgili maddeye son olarak şöyle bir değişiklik yapılmış. Tüm bu değişikliklerin sonunda bir kıyaslamaya gittiğimizde madde üzerinde yanlış olarak girilen bir bilgi/ifade kalmamış. Biraz uzun oldu fakat detaylı olarak anladığınıza inanıyorum. Hemen unutmadan; imzanızı atarken 4 adet tilde işareti koymanız yeterli olacaktır sonuna "Moldfresh" yazmanıza gerek yok. Hemen test sayfanızda bunu deneyebilirsiniz. Güzel değişiklik isteklerinizle böylesine devam etmeniz temennisiyle, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 21:36, 17 Şubat 2010 (UTC)

Açıklamanızı anladım, önce geçmişi kontrol et :). Şu an yaşadığım sorun ise, örneğin [1]sayfasında gördüğümüz sağdaki bilgilendirme kutusu, içindeki resimler ve makalenin içindeki resimleri nasıl ekleyebileceğim, bana konu ile ilgili bilgiyi nereden görebileciğimi açıklarsanız da son derece memnun olurum. Diğer sorularım,

  • İngilizce wikipedia'dan -elbette alanımızla ilgili ve doğru olduğuna inandığımız bir şekilde-, çeviri yapmamızda bir problem olmadığını umuyorum ama yine de sormakta yarar var.
  • Böyle bir çeviri yaparsak oradaki kaynakları da türkçe makaleye mi eklemeliyiz yoksa kaynak kısmına ingilizce vikipedi yazmak mıdır doğru olan?
  • Wikipedia'ya herhangi bir dilde eklenmiş herhangi bir resim ya da tablo da wikipedinindir ve tüm dillerde kullanılabilir mi?
  • Kimya, biyoloji ile ilgili alanlarlarda kullanılan belirgin tabloları alabileceğimiz bir yer var mıdır, bu tabloların standardizasyonunu sağlamanın gerekli olduğunuu biliyorum

Şimdiden teşekkürlerMoldflesh 22:10, 17 Şubat 2010 (UTC)

Soruya açıklayıcı bir yanıt[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, mesajınızı şans eseri gördüm. Bundan sonraki bana yollayacağınız mesajlarınızı benim mesaj sayfama göndermenizde yarar var ki ben farkına varabileyim. Öncelikle moleküler bir düzey alacak biyoloji katkılarınızı sezer gibiyim; moleküler biyoloji ve genetik alanında buna ihtiyacımız mevcuttur. En.wikipedia ve Tr.wikipedi birbirinden bazı içerikler yönüyle farklıdır. Ne gibi? Wikipedia, Vikipedi'ye nazaran çok daha gelişmiştir, Wiki ağındaki en gelişmiş olanıdır zira. Bundan dolayı Wikipedia'da bulunan bazı şablon/taslak (template) Vikipedi içerisinde bulunmamaktadır. Test sayfanızda şablon:xxyyzz bulunamadı tarzı bir yazı görmenizin nedeni buydu. Henüz şu tarz şablonlarımızı oluşturamadık fakat ben benzerini vakit bulduğumda oluşturabilirim siz de ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Sorunuza maddeler halinde yanıt veriyorum;
  • En.wikipedia'yı ya da bildiğiniz diller ölçüsünde diğer interwiki'de (İspanya, Rusya vs.) bulunan diğer Wikipedia'lardaki içeriklerden faydalanabilirsiniz.
  • Her nasıl bizim Vikipedi'mize kullanıcılarımız varsa, Wikipedia'nın da aynı şekilde kullanıcıları mevcut. Sonuçta elbette Wikipedia'yı geliştirmek adına katkıda bulunabilirsiniz lakin bir Türk olarak önce kendi Vikipedi'mizi geliştirme taraftarıyım :) Demek istediğinizi algıladım. Bulabiliyorsanız "türkçe kaynak" tercih etmenizi öneririm. Fakat elbette Wikipedia'da verilen kaynakları direkt olarak Vikipedi sayfası içerisinde gösterebilirsiniz. Mesela Avril Lavigne maddesinde ki kaynakların bir çoğunu vaktiyle düzenlemiştim. Kaynakları Vikipedi'ye eklerken İngilizce cümleleri Türkçe'ye çevirerek eklemelisiniz. İlgili sayfa size fikir sunacaktır.
  • Wikipedi'ye eklenen dosyalar; File:xxyyzz şeklinde bir isim alır. Vikipedi içerisinde ise bu Dosya:xxyyzz şeklindedir. Hangi ülkenin Wikipedia'sı ise o ülkenin dilindeki dosya ismini alarak başlar. Wikipedia içerisinde bulunan resimlerden Vikipedi içerisinde bulunanlar direkt olarak kullanılabilir. Bulunmayanlar kullanıcılar tarafından Vikipedi içerisine yüklenebilir. (Wikipedia ) kaynak gösterilebilir. Nasıl? Kendi yüklediğim bir resim olan Prince markası logosundan bunu anlayabilirsiniz. Ve bir de Wikimedia Commons bulunmakta. İsminden de anlayacağınız gibi ortak bir kullanım havuzudur. Bu havuz içerisine yüklenen her resim tüm interwiki tarafından kullanılır. Eğer bir resim Wikimedia Commons havuzunda ise ilgili resimde türkçe olarak Bu resim Wikimedia Commons'ta yüklüdür. şeklinde bir etiket bulunur.
  • Dördüncü sorunuzun cevabı ilk cevabımda bulunmaktadır.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 22:39, 17 Şubat 2010 (UTC)

Sayfanın daha iyi düzenlenmesi[kaynağı değiştir]

  • Sayfanın daha iyi düzenlenmesini gerçekten içok istemiştim, resimlerde biraz başarısız kaldığımın da farkındaydım ama, düzeltmeniz için teşekkür ederim. Daha profesyonel hale gelip daha hızlı ve düzenli yazılar yazabilirim, görüşmek üzere. Moldflesh 00:37, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • Selamlar, resimler bence gayet yerindeydi, sadece ufak bir düzene ihtiyaçları vardı; siz misafirlerimizi getirttiniz ben ise salona aldım. Mantığımız bu. Bu durumda misafiri getiren daha büyük bir iş yapmış olur karşılama olmayacaktı zira misafir olmasaydı. Zamanla çok iyi bir gelişme kaydedeceğinize eminim. Bu arada başarısızlık derken? Hiç bir Vikipediste yakışmayacak bir söz; hele ki henüz Vikipedi'ye yeni katılıp ilk günlerinde böyle katkı yapmak isteyen bir Vikipedist için. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:48, 18 Şubat 2010 (UTC)

Guanin maddesini geliştirdiğiniz için teşekkürler. Ortak ilgi konularımız var, onun için aramıza katılmanıza sevindim ve ben de bir "hoşgeldin" demek istedim. Hücresel ve moleküler biyoloji maddelerinin geliştirilmesini amaçlayan bir Vikiprojemiz var, ilginizi çekebilir. Bir sorunuz olursa çekinmeden bana da yazabilirsiniz. --İnfoCan 12:06, 18 Şubat 2010 (UTC)

Hava Savunma Savaşı[kaynağı değiştir]

Hava Savunma Savaşı maddesini ekledim ve üzerinde çalışmaya devam edeceğim, profesyonel vikipedi kullanıcısı olmadığımdan dolayı hatalarım olabilir, uygun olursanız gözden geçirip beni uyarmanızdan memnun olurum. Saygılar --Moldflesh (tartışma) 09:49, 19 Mart 2012 (UTC)

Efendim, gerçekten bu görüşünüz ile beni yücelttiniz ve gururlandırdınız. Çok teşekkür ederim. Fakat oldukça güzel bir şekilde katkıda bulunduğunuzu gördüğüm bu maddede size belki Vikipedi politikaları doğrultusunda yardımcı olabilirim. Tam olarak işin içinde değilim. Ben bu işin emniyet - asayiş kısmındayım :) Fakat yine de teklifiniz için teşekkür ederim. Umarım size yardımcı olabilirim. Maddeyi izleme listeme alıp vakit bulduğumda biraz başlangıç yapacağım. Görüşmek üzere, Saygılar--i.e. msj 09:59, 19 Mart 2012 (UTC)


Kontrol Ricası[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_Savunma_Sava%C5%9F%C4%B1 . Bu sayfayı müsait olduğunuzda kontrol edip seçkin içerik haline getirmemdeki önerilerinizi bana söylerseniz çok sevinirim. Saygılar Moldy 06:58, 3 Mayıs 2012 (UTC)

  • Öncelikle ellerinize sağlık. En kısa zamanda detaylıca incelemeye çalışacağım. Utku Tanrıveremesaj 07:01, 3 Mayıs 2012 (UTC)
    • Çok teşekkür ederim :) Moldy 07:02, 3 Mayıs 2012 (UTC)
      • Merhabalar. Pek zamanım olmadığından dolayı şimdilik kısaca bir göz gezdirdim. Daha önce de belirttiğim gibi güzel bir madde çıkıyor ortaya, daha da güzel olacağını umuyorum. Kaynaklandırmayı biraz daha arttırmanızda fayda var diye düşünüyorum, hele ki seçkin içerik olmasını sağlamak istiyorsanız. Diğer yandan, maddenin anlaşılmasını kolaylaştıracak ilgili noktalarda iç bağlantıları da arttırabilirsiniz. Şimdilik son olarak gözüme çarpan husus ise yazım. Özel isim olmadığı halde büyük harfle başladığınız kelimeleri gördüğüm kadarıyla düzeltmeye çalıştım. Son olarak ise kaynakları, noktalama işaretlerinden sonra göstermenizi tavsiye ederim. Şimdilik görebildiklerim bunlar. Başka gözüme çarpan bir husus olduğunda yine yazarım. Tekrar elinize sağlık, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 13:39, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Nostradamus'ta kehanetleri yok. Haklısın. Birleştirmek gerekli. Ben hallederim yani.Veysel027 (mesaj) 13:29, 4 Mayıs 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Moldflesh,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:500px-Sitozin.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden D1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Utku Tanrıveremesaj 23:49, 5 Mayıs 2012 (UTC)

ben ibrahim tatlıses in vikipedi ekranına evlendiği ayşegül yıldız için "haliç üniversitesi mezunu ayşegül yıldız ile evlendi" yazmıştım en az beş kere malesef silindi siz ilgileniyorsanız yazabilirmisiniz. Sevgierol1984a (mesaj) 08:21, 21 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Moldflesh,

Sayfa silme ile ilgili ricanı gördüğümde sayfayı hemen silmeme rağmen, iki ayağımın bir pabuca girdiği, bilgisayar başından kalkmam gereken bir ana denk geldiği için cevap yazamadım o an. Sonra da aklımdan çıktı, kusuruma bakmamanı rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 09:12, 22 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:10, 25 Haziran 2012 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 18:00, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Beyaz kullanıcı listesini alındığım için bütün vikipedi komünitesine sizin aracılığınızla, vikipedi ile yine biraz daha ilgilenmem gerektiğini bana hatırlattığınız için teşekkür ederim. Love <3 Moldy 19:35, 15 Ağustos 2012 (UTC)

ilgilenmeniz sevindirir. kolay gelsin. --kibele 19:49, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Hoş geldiniz Moldflesh![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:26, 19 Aralık 2014 (UTC)

VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]


VikiPera: Vikimaraton
13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 1 dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Katılımınızı bekliyoruz! Sevgiler. --Wikimedia TKG Türkiye

Katılmak için etkinlik sayfasına kaydolun!
Bu duyuru mesajı size VikiPera İBP yarışmasında yer aldığınız için gönderilmiştir.


I am back babyy Moldy 22.45, 15 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]