Kullanıcı mesaj:Kawjder

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 37.154.211.240 tarafından 1 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk başlığına
Merhaba Kawjder, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikipedist 19:28, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
M.M.ileti 20:24, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Mustafa Kemal Atatürk sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu tarz önemli sayfalarda köklü değişiklikler yapmadan önce yapılan değişikliği maddenin tartışma sayfasında tartışmamız gerek. Yapılan değişiklik maddenin giriş bölümünde ise değişikliğin tartışılması son derece önemlidir. Farklı kullanıcıların görüşlerini de almak lazım. Cem 53 mesaj 13.35, 27 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

düzenleme gerekçemi açıklayıp, herkesin bilip, kontrol edebileceği iki de örnek verdim. yeterli gelmemiş anlaşılan, iki örnek daha vereyim. ismet inönü ve kenan evren maddelerinde "asker ve devlet adamı" yazar.

m. k. a., i. i. ve k. e. kara harp okulu mezunudurlar. i. i. ve k. e.'ye bir meslek olan asker deniyor da, okuldaşları olan m. k. a.'ya neden bir rütbe olan "mareşal ve..." deniyor?

bu tartışılacak bir konu değil. tartışılmasını istiyorsanız, sayfayı siz açın, çünkü wikipedia uzun süredir kapalıydı ve ne nasıl yapılıyor unuttum. size yanıt vermek için uygulamada tıklamadığım bağlantı kalmadı. bu yanıtı wiki'yi tarayıcıda açarak gönderebiliyorum. yanıtıma ek yapmak istesem, burayı bulmak için bi yarım saat daha harcarım. ☹️ macellenyalı kawjder 10.56, 3 Mart 2020 (UTC)

Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Merhaba. Mustafa Kemal Atatürk maddesi üzerinde mareşal kısmını defalarca askere çevirmenize bir anlam veremedim. Tarihsel kişiler genel olarak unvanları ile ifade edilir. Örneğin; Michel Ney, Jean Lannes. Asker ibaresi yerine kazandıkları son unvanın kullanılması daha tanımlayıcıdır. Sevgiler.--Madrox❯❯❯ mesaj? 21.59, 11 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

@Madrox acemilikten bayaa geç gördüm. ☹️
mareşallik bir meslek değil, unvan/rütbedir. atatürk'ün mesleği askerliktir. askeri okulda okumuştur, mareşallik okulunda değil. 37.154.211.240 21.43, 2 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

mustafa kemal'den mareşal olarak söz etmek başka bir şeydir, mesleğinden söz etmek başka bir şey.

"... ve devlet adamı" dediğinizde noktalı yere mesleği yazılmalı.

mesleği hekimlik olan birisinin politikaya atılmadan önceki son görevi başhekimlikse "başhekim ve devlet adamı" değil, "doktor ve devlet adamı" diye yazılır.

verdiğiniz örnekler yanlış. bu kişiler askerdir, devlet adamı değil. benim verdiğim örnekleri incelerseniz, bi kişilerin devlet adamı ama, asker olmadıkları halde "mareşal" ünvanını kullandıklarını görürsünüz. üniformalı fotoğrafları da var. macellenyalı kawjder 00.57, 12 Mart 2020 (UTC)