Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Hedda Gabler/Şablon

Projeye taze kan! Aman efendim, şeref verdiniz :) --Yabancımsj 10:53, 28 Nisan 2009 (UTC)

Madde daha iyi olacak gibi, böylelikle süreç daha iyi anlatılabilir. Ama ayrıntılı olarak haftasonuna doğru bakabilirim. Aklıma farklı bir şey gelirse o zaman söylerim. Kolay gelsin, ne diyeyim :) --Yabancımsj 11:02, 28 Nisan 2009 (UTC)
Yapacağım diğer pek çok şey gibi ara sıra aklıma geliyor da, fırsat ona gelmiyor. Bakacağım ama. Müzik portalındaki SM projesi davetime de Guzelonlu dışında yanıt veren olmadı. İşbirliği çalışmaları açısından ölü sezondayız anlaşılan. --Yabancımsj 11:12, 28 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Plasmaball vid2.ogg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. ~~~~

Mızrakmsj 03:53, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Sened-i İttifak[kaynağı değiştir]

Merhaba, Sened-i İttifak metnini VikiKaynak'a aktarmışsınız. Ben de metnin giriş kısmı hariç diğer kısımlarını bulmuştum nette. Bir şeyler yaparım diye sayfaya girdim baktım açmışsınız. Teşekkürler :) Bu arada sizce bu maddenin şu anki hâl ve durumu iyi mi?--Hedda Gabler 11:57, 1 Mayıs 2009 (UTC)

  • Rica ederim Son değişikliklerde "metin bulunup VikiKaynak'a aktarılmalı" diye bir değişiklik özetinize rastlayınca çorbada tuzum bulunsun diye metni VikiKaynak'a ekledim. Madde harika gelişiyor, elinize sağlık. Erişebildiğim güvenilir Türkçe kaynaklar bir haylı sınırlı olmasaydı ben de katkıda bulunabilmek isterdim. Yinede maddenin seçkin statüye erişmesi için İngilizce kaynaklara başvurmayı deneyeceğim. Size iyi çalışmalar dilerim. — Pınar [m] 06:12, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba, size ek bir şey soracağım Play fighting teriminin Türkçe karşılığı ne olabilir? şurdaki resmin altyazısı için.--Hedda Gabler 08:48, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hmm... Türkçe karşılığı tek bir sözcüğe sığar mı bilemiyorum ama "numaradan/yalandan kavga etmek/sataşmak" gibi bir anlam taşıyor. — Pınar [m] 08:58, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • teşşekürler, düzelttim.--Hedda Gabler 09:02, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Rica ederim Pınar [m] 09:04, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Maddeyi geri çekmeden önce, yaptığınız değişikliğin maddedeki tarafsızlık anlaşmazlığını nasıl çözdüyüne ilişkin not bırakmanızı rica ederim. Atabəy 09:44, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti adlı kurum Ermenistan dahil hiç bir devlet tarafından tanınmıyor, bu açıdan DKC bayrağı ve terimi Ermeni-taraflı. Arazi Ermenistan'a bağlı silahlı kuvvetlerin kontrolünde olduğu için Ermenistan bayrağı ve de-fact Ermenistan gösterilmesi daha uygun. Atabəy 09:54, 2 Mayıs 2009 (UTC)

DKC var diye kim söylüyor? Azerbaycan DKC yok diyor, Ermenistan DKC'yı tanımıyor, uluslarasası kamuoyu tanımıyor. Şimdi ben balkonumda ve ya evimin arkasında cumhuriyet ilan ederek onun Vikipedi sayfasını kura bilirmiyim? Bu durumda sizce DKC yazmanız taraflı değilmi? DKC'nin Ermenistan'dan bağımsız bir kurum olmasına kanıtınız varmı? Sorulara cevaplarınızı beklerim. Birde rica ederim KKTC ile karıştırmayın. KKTC'yi tanıyan devlet var - Türkiye, DKC'yi tanıyan devlet yok. KKTC Rumlar tarafdan bir karşı taraf gibi kabul edilyor, DKC Azeriler tarafdan karşı taraf gibi kabul edilmiyor. Ermeni-Azeri barış konuşmaları DKC ile Azerbaycan arasında değil, Ermenistan ve Azerbaycan arasında geçiyor. Bu açıdan DKC varlık olmasını söylemek sadece bir tarafın, Ermenilerin, iddiasını taraflı şekilde kullanmaktır.Atabəy 10:34, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Hedda. Düzeltmeler tamamdır. Maddeyle ilgili ümitsizliğe kapılma. Malum, müzik portalının yaş ortalaması düşük. Yazın bir kez daha haber verirsek, daha yüksek bir katılım sağlayabiliriz. Sen bence ara sıra uğra maddeye, elin varırsa bir iki madde aç. Elbet yıldızı alır sonunda. --Yabancımsj 10:08, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Nasıl sayfa yapmışsın öyle, çok iyi olmuş. (Aklıma Ripley'i Matt Damon'ın oynadığı The Talented Mr. Ripley filminin fragmanı geldi. Seyretmiş miydin?) Olur, kırmızılar portal bünyesinde bir işbirliği çalışmasıyla halledilebilir. Türkiye'de anayasal süreç'in zaman çizelgesi işlevsel, ama biraz göz yoruyor. Oldurabiliyorsan oldur derim. (Parantez içinin cevabı: Evet, hem de bir nevi bahar temizliği :)) --Yabancımsj 10:26, 2 Mayıs 2009 (UTC)
Bu arada eskiden senin kullanıcı sayfanda duran elmaları çalıp SRA yaptım, haberin olsun. (O zaman en azından fragmanına rastlarsan internette falan bir bak derim. Anlayacaksın ne demek istediğimi.) --Yabancımsj 10:36, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hedda merhaba. Açtığın şu maddede maddeyle tamamen ilgisiz bir içerik görüyorum. Geçmişte senden başkasının adı yok ve değiştire basınca o içeriği göremiyorum, bu nedenle de bir şey yapamıyorum. Lütfen yardım et, sence halüsinasyon mu görüyorum? --Yabancımsj 08:48, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Nasıl aklıma gelmedi! Çok sağol :) --Yabancımsj 08:59, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Grafik güzel, eline sağlık. Tek bir şey söyleyebilirim, acaba dönemleri tamamen farklı renklerde mi yapsan? Sanki öyle daha iyi olacak, dönemler belirginleşecek gibi, ne dersin? (Darbenin siyahlığı, tam isabet!) --Yabancımsj 18:52, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Peki, öyle de kalabilir, sorun değil. Kolay gelsin. --Yabancımsj 14:44, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Çankaya maddesinde kapsamı genişlettim ve düzenlemeler yaptım. Maddeyi daha iyi bir konuma getirmek için elimden geleni yapıyorum. Zaten bu maddeyi baştan SM yapmak için düzenlemeye başladım ve KM olsa da olmasa da maddeyi geliştirmeye çalışacağım ancak maddenin KM olması bana da moral olur ve SM yapmak için beni kamçılar diye düşündüğüm için KMA yaptım. Maddeyi şimdilik istediğiniz konuma getirebildiğimi sanıyorum. Adaylık sayfasına olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.--Veritas 09:32, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Çankaya maddesine eklediğim birçok alt başlık var. Maddenin bu halini görmek beni heyecanlandırdı:) Maddeye şöyle birgöz gezdirip eksiklikler konusunda tavsiye verirsinizdiye umdum. Şimdiden teşekkürler.--Veritas 17:11, 8 Mayıs 2009 (UTC)

CHP kurucusu[kaynağı değiştir]

Selam Hedda Gabler.CHP maddesinin şablonunda parti kurucusunu neden değiştirdin?Kaynağın nedir?--orak-çekiç 09:06, 5 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkürler.Kaynağı inceledim.Bilgi doğru.İyi çalışmalar.--orak-çekiç 09:38, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Evet, ben de neden böyleler diye bir süredir şablonları deneyip duruyordum. Çok teşekkür ederim, beni de aydınlattınız. İyi günler. --Guzelonlu 13:00, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Hedda Gabler, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Cappadocia March 2006.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 15:14, 6 Mayıs 2009 (UTC)

28 şubat muhtırası[kaynağı değiştir]

  • karar 4 : 4- anayasa'nın 163. maddesinin kaldırılmasının yarattığı hukuki boşluklar, irticai akımların ve laikliğe aykırı tutumların güçlenmesine yol açmıştır. bu boşlukları telafi edecek yasal düzenlemeler getirilmelidir.... netekim siyasal irada tıpış tıpış gerçekleştirmiştir.Ayrıca zorunlu olan 5 yıllık eğitim 8 yıla çıkmıştır.anayasada geçiyor olması lazım bazı değişiklikler var. --Semih Sevinç 21:12, 8 Mayıs 2009 (UTC) --Semih Sevinç 21:13, 8 Mayıs 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Play fight of polar bears edit 1.avi.OGG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 09:25, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Newtons cradle animation book.gif, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Mızrakmsj 09:25, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Selam DsMurat, sizi online görmüşken Kullanıcı VH şablonuna KMA kısmına şunu da ekler misiniz?--Hedda Gabler 16:47, 15 Mayıs 2009 (UTC)

  • Şimdi gördüm ve hemen ekledim. Bildirdiğiniz için teşekkür ederim; madde için elinize sağlık, en yakın zamanda tamamını okumaya çalışacağım. Kolaylıklar... --DsMuratileti 16:55, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, sizi online görmüşken acaba {{lost1}} {{lost2}} {{lost3}} {{lost4}} şablonlarının hepsini {{Lost bölümleri}} şablonu ile birleştirebilir misiniz? Böyle daha derli toplu olacak.--Hedda Gabler 11:55, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, o konuda uzman arkadaşlar Yabancı, Homonihilis, ve/veya DsMurat.. Şimdi hiç ellemeyeyim, ortalık karışmasın :) --M.M. ileti 11:57, 16 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Hedda. Geçmişler birleşti, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 12:20, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, One of Us (Lost) maddesini okuyup, düzeltme yaptığınız içinb teşekkürler. Dün acele ile yazdığım konu kısmında epey yazım hatası olmuş. (Özellikle durmadan Juliet yazmaktan gına gelmişti bana.) Tekrar teşekkürler, kolay gelsin. =)--Hedda Gabler 10:07, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, severek izlediğim bir bölümdü. Güzel yazılmış, İngilizcesine de bir göz attığımda oy kullanmayı düşünüyorum...Lost maddelerinin çoğu iyi durumda değil, aslında hepsine bir el atsanız fena olmaz:) İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 18:33, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Hedda Gabler
Sanırım Şablon:Film film şablonunun son halini bugün siz düzenlemişsiniz. Elinize, emeğinize sağlık. Şablon çok albenili bir görünüme kavuşmuş. Yanız şablonda bir iki ufak hata ortaya çıkmış (daha önce yoktu). Şu parametreler girilmiş olduğu halde şablonda gözükmüyor (önceden gözüküyordu):

  • TV kanalı =
  • Renk = (Renkli/Siyah-beyaz)
  • Diğer adlar =

Özellikle son iki parametrenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Acaba bunları tekrar görünür hale getirmeniz mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler.--docbaba 16:00, 17 Mayıs 2009 (UTC) Docbaba mesaj

Tekrar merhaba, kusura bakmayın Vikimola yaptığınızı görmemiştim. Sizi rahatsız etmemek için şablonu ben düzelttim (söz konusu parametreler unutulmuş sanırım, ekledim). Kontrol ettim, bütün parametreler maddelere ait sayfalarda eksiksiz gözüküyor ve şablon şu an için çok iyi çalışıyor. İyi akşamlar. Saygılar.--docbaba 21:45, 17 Mayıs 2009 (UTC)Docbaba mesaj


Merhaba, tekrar elinize sağlık. Gerçekten şimdi şablon çok daha güzel görünüyor. Dış bağlantılarda fazla ve gereksiz link olduğu kanaatinize katılıyorum. Bence sadece IMDb, allmovie ve resmi site kalsa daha iyi. Diğer linklere 'dış bağlantılar' bölümünde de yer verilebilir. Bir de küçük bir rica, daha önceki şablonda sol ve sağdaki sütunlar tam ortada birleşiyordu ve estetik olarak daha iyi duruyordu gibi bence. Buna 'mizampaj' dilinde ne deniyor bilmiyorum (justified olabilir mi?) ama bir tabloyla örnek vereyim dedim, şunun gibi yani.
sol sütun sağ sütun
Yönetmen
Yönetmen
Gösterim tarihi
Gösterim tarihi
Senarist
Senarist
Müzik
Müzik
Dağıtım şirketi
Paramount Pictures
Görüntü yönetmeni
Görüntü yönetmeni
Kurgu
Kurgu
Sanat yönetmeni
Sanat yönetmeni

Ben şablonda 'left' yazan bir parametreyi 'center' la değiştirdim ama kaydetmeye cesaret edemedim, acayip bir sonuç ortaya çıkabilir diye korktum (her iki sütundaki yazılar kendi sütunlarında ortalanabilirdi). Siz belki başarabilirsiniz, ama olmasa da olur. Böyle de şablon çok iyi duruyor. Saygılar. İyi vikiler.--docbaba 09:14, 18 Mayıs 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Eurovision birincileri[kaynağı değiştir]

Söz verdiğim gibi çalışıyorum bak. Kızma sonra :) --Yabancımsj 15:21, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkürler :) Bu ara çok çalışamıyorum ya, bir madde açmışken tadını çıkarayım istedim :) El birliğiyle SL yapılır, merak etme. Vakit bulur ve kafamı toplarsam Türkiye'de anayasal süreç'e de katkıda bulunmak istiyorum, aklımda. Hadi bakalım... --Yabancımsj 16:22, 18 Mayıs 2009 (UTC)
Yok yok, yanlış anladın :) ("Vakit bulur ve kafamı toplarsam" demiştim ya) Keşke biraz daha boş olsam, tempomu bir bilsen burada ne işin var derdin :) Ama vikipedikoliklik ve yeni madde açmayı özlemektir mazeretim :) O yüzden bu saydıklarım ağır ağır gidecek şeyler, vaktim ve halim oldukça uğrar, bir ucundan tutmaya çalışırım. Sen de dert etme fazla, umarım iyi geçer. Kolaylıklar... --Yabancımsj 16:33, 18 Mayıs 2009 (UTC)

ESC birincilerine katkı yapan bir kullanıcı daha :) Ne güzel, herkesin maddede tuzu bulundu. Devamını da bekleriz (mesela bi-iki madde açmak falan) :)--Hedda Gabler 17:24, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Zevkle efendim... İnşallah daha da güzelleşir; biz de bu çerçevede katkıda bulunuruz. Özellikle yaptığım çeviri kısmını bir kontrol ederseniz çok sevinirim. --DsMuratileti 17:33, 18 Mayıs 2009 (UTC)
    • Eehhe, benim ingilizce level bilmem kaçlarda (altlarda sürünüyor). Ben de çevirdikten sonra Yabancı'ya kontrol ettirmiştim ama bu sefer dersek bize ne der acaba? --Hedda Gabler 17:37, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Her zaman bir bilene danışmakta yarar var . --DsMuratileti 22:46, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • İyi ama o değişiklikte, finaldeki 5 şarkı dışındaki sanatçılar yok ki. Açıkçası aldıkları puana göre veya çıktığı sıraya göre bir şey fark etmeyecektir. Çünkü şu an İngilizce Vikipedi'deki Eurovision maddelerinde daha çok puana göre sıralanmış ve çıkma sırası hemen hemen hiçbir yerde vurgulanmamış. --♪♫Berkay0652|ileti 17:51, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Masumiyet Müzesi[kaynağı değiştir]

Masumiyet Müzesi'ni baştan sona okudum. Eleştiriler kısmı köşe yazarlarının görüşlerinden çok edebiyat eleştirileri ağırlıklı olmalı gibi geldi. Biraz araştıralım. Bunun dışında karakterler gibi bir iki bölüm eklenebilir belki. Kısa süre çalışmayla KMA yapılabilir gibi görünüyor. Eline sağlık. --Yabancımsj 18:31, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Uklalalık saymazsan, küçük bir notum olacak: Yayın neşriyat, yayım neşir anlamına geliyor. Yani yayınlamak diye bir eylem yok, doğrusu yayımlamak. Sıkça yapılan bir hata, belirteyim istedim. --Yabancımsj 18:38, 18 Mayıs 2009 (UTC)
Dsmurat'a ve sana teşekkürler, güveniniz için. Bakacağım bir ara. Bu arada Kemal K. de ilgileniyor Eurovision birincileriyle. Kırmızılar yakında giderilmiş olacak gibi görünüyor :) Hadi kolay gelsin! --Yabancımsj 15:18, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Exposé (Lost)[kaynağı değiştir]

Merhaba, Nikki ve Paulo'yu sevmeyen fanlardanım:)) Benimde düşündüğüm bazı çeviriler var, Köy Çeşmesinde Levent'in çağrısına katkıda bulunmak istiyorum ama vikide günlerdir spontane takılıyorum, kurtulamadım:) Yavaştan çevirme fikri fena değil, hatta bir ara tekrar seyredip sadece çeviriyle yetinmeyerek konu bölümünü İngilizcesinden daha gelişmiş bir hale getirebiliriz...KM olmaması için bir neden yok...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 21:22, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Bakın, Fairytales Alexander Rybak'ın bir albümüdür.Fairytale ise bir şarkısıdır.Lütfen Fairytales sayfasını bir daha, Fairytale sayfasına yönlendirmeyin, teşekürler. ~--BerkayMesaj--~

Seçkin liste adayları[kaynağı değiştir]

Slm Mızrak, Vikipedi:Seçkin liste adayları kısmındaki tek adaylığı da arşivler misin?--Hedda Gabler 17:25, 12 Mayıs 2009 (UTC)


Slm. Tamam ilgileneceğim. Kolay gelsin. --Mızrakmsj 18:50, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Düzelttim gibi ama daha ilk bilgi kutum olduğu için yanlışlarım olabilir,zahmet olmazsa bi bakarsanız sevinirim:)----Coollandİletişim 08:17, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Sayfayı boşaltmayınız diye bir şablon göndermiştiniz ben de çift madde dolayısıyla SSCB Yönetimi'ni SSCB'ye yönlendirdim Durkin 09:23, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Siz uyarı şablonu gönderdikten sonra yönlendirme yaptım, dikkat ederseniz. Durkin 09:31, 20 Mayıs 2009 (UTC)