Kullanıcı mesaj:Erdogan Harnup

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

  • Lütfen Mesajlarınızı Alta Ekleyiniz.
  • imzanizi ve tarihi eklemeyi unutmayın.

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz! WindowsXP maddesinden Windows XP'ye yönlendirme yapmak için #redirect[[Windows XP]] yazıp kaydetmeniz yeterli. Kolay gelsin --Pinar 08:39, 6 Temmuz 2007 (UTC)


  • Lütfen maddelere adınızı veya kullanıcı imzanızı eklemeyiniz. --Arinna'l Messaggio 22:00, 6 Temmuz 2007 (UTC)
Lütfen Vikipedi'de adınıza sayfa açmayınız. Açtığınız sayfanın yeri kullanıcı sayfanızdır, bilgilerinizi kendi şahsi alanınıza ekleyiniz. --Arinna'l Messaggio 06:52, 7 Temmuz 2007 (UTC)
Maddelerden sil şablonun kaldırmayınız. Bu davranışınız Vandalizm sayılmaktadır, tekrar etmeniz halinde engellenebilirsiniz. --Arinna'l Messaggio 06:54, 7 Temmuz 2007 (UTC)
  • Bu mesaj sayfanız. Yukarıda mesaj yazmadan evvel değiştir'e tıklıyorsunuz, bu sıradaki soldan en baştaki kutuya tıkladığınızda kullanıcı sayfanızı göreceksiniz. Şu an boş durumdadır, bilgilerinizi buraya ekleyebilirsiniz. --Arinna'l Messaggio 06:58, 7 Temmuz 2007 (UTC)
  • Ayrıca sayfanıza kullanıcı kutuları da ekleyebilirsiniz. Buradan tercih edeceklerinize bakabilirsiniz. --Arinna'l Messaggio 07:03, 7 Temmuz 2007 (UTC)
  • Yöneticiler sisteme girdiklerinde sileceklerdir. Biz sadece sil şablonu ekleyebiliyoruz. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 07:05, 7 Temmuz 2007 (UTC)
  • Size babil açtım, dilerseniz kutuların isimlerini buraya ekleyebilir, listeyi dilediğinizce genişletebilirsiniz. Dilerseniz de eklediğim şablonu kaldırabilirsiniz. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız mesajla bana ulaşınız. --Arinna'l Messaggio 07:08, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Babil kutusunda gördüğünüz ayraçtan sonra yeni ayraçlarla kodlar ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tek babil kutusu olacaktır. Her bir kod için gördüğünüz sayıyı bir arttırınız, şablon düzeni bozulmamış olacaktır. --Arinna'l Messaggio 07:16, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Ayrıca dil kodlarında, bir dili az biliyorsanız tr-1 veya en-1 ya da daha yukarısı şeklinde (max. 5'e kadar) sınıflandırmalar mevcuttur. Sadece "tr", "en" ya da "de" anadili anlamına gelmektedir. --Arinna'l Messaggio 07:21, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Aslında siz açtıktan 10-15 dakika sonra silmiştim.vikipedi sürekli olarak izlenen, yaptığınız değişikliği anında kaydeden bir site. Bu sebeple açtığınız maddeleri sadece başlığın kendisini yazmak yerine 3-5 cümle girerseniz silinmeyecektir.--Machiavelli' msj 17:59, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Yüklediğiniz resimlere etiket ekleyiniz[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! Machiavelli' msj 20:24, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Tam da söylediğiniz gibi ancak Vikipedi'de ayrı olarak kaynak göstermelisiniz.Nerden, hangi siteden (URL şeklinde) aldığınızı yazmalı, açıklamalısınız. Ayrıca Resim:HDMI-Cable.jpg, Resim:Pioneer bdplx70.jpg türündeki resimleri sanıyorum bir internet sitesinden aldınız ve fotoğrafların telif hakkı saklı.Bu tür resimleri zorunlu olmadıkça kullanmıyoruz.Bunun yerine kendiniz çekebilir ve özgür lisansla yayınlayabilirsiniz. Vikipedi bilginin özgürlüğünü savunur fakat bu resimler özgür bilgi değil hakları saklı. Kaynaksız olarak işaretledim ancak kaynak gösterseniz de eğer telif hakları saklı olarak gözüküyorsa silinecekler. VP:AK'yi okumanız yerinde olur.--Machiavelli' msj 20:36, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Alman vikipedisinden aldıysanız kaynak gösteriniz.Alman vikisinde bulunan dosyayı görürsem söyleyebilirim.Ama Alman vikisinde zaten adil kullanım resimleri kullanılmıyor.Eğer ordan aldıysanız özgür lisanslardan biridir.--Machiavelli' msj 21:09, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Telif ihlali![kaynağı değiştir]

Resim:Oruk.JPG ve Resim:Abugannuc.jpg resimlerini bu adresten almışsınız, siliyorum.Size ait olmayan resimleri kişisel etiketi yerleştirmeyiniz.--Machiavelli' msj 17:33, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Resim:Kdalyan.jpg resminide http://www.yerelnet.org.tr/resimler_bizden/128600_09_07_15.jpg adresinden almışsınız siliyorum.Kişisel etiketini telif hakları size aitse kullanabilirsiniz.Başka yerden aldığınız fotoğraflar için kullanmayınız.--Machiavelli' msj 17:45, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Haklısınız Resim:Kdalyan.jpg ve Resim:Haron.jpg resimlerine önyargıyla yaklaşmışım. Bu önyargıyı oluşturan sizsiniz. Oruk ve Abugannuc resimlerini size ait olmadığı halde kesip değiştirip "benim" resmim diye kişisel etiketini yerleştiren sizsiniz. Sitemkar mesaj atmanızın anlamı yok. Benim size yardımcı olacağım kadar sizinde bana yardımcı olmanız ve size ait olmayan resimlere kişisel etiketi yerleştirmemeniz, aldığınız yerin kaynağını belirtmeniz gerekir.--Machiavelli' msj 20:01, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Geri getirdim tekrar yüklemenize gerek yok.Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 20:34, 10 Temmuz 2007 (UTC)
Resim:Kdalyan.jpg ve Resim:Haron.jpg resim dosyaları geri getirildi. Dosya isimlerini gerekli kodlarla kullanarak ilgili maddeye ekleyebilirsiniz.--Machiavelli' msj 20:47, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Artik resim yüklemiyecegim. --Erdogan Harnup 09:06, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Resmi tr vikipediye yüklemelisiniz önce. Sadece commons'taki resimleri yüklemenize gerek yok. Commonstakileri resim adını normal kodlarla yazarsanız görünür. http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Mona_Lisa.jpg örneğin bu resmin altında commonsta olduğuna dair bir uyarı şablonu görebilirsiniz. Diğer vikilerde de aynı şablon var eğer yoksa tr vikiye yüklemelisiniz.Ancak orada belirtilen lisans etiketinide göstermelisiniz. Örnek olarak gösterdiğiniz resim için {{Ekran Görüntüsü-Oyun}} şablonunu kullanmalısınız.Diğer telif etiketleri için bkz: VP:RTE. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:07, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Please keep an eye on interwikis in de:[kaynağı değiştir]

Dear friends,

I do not speak any türkce and can not find the right page for giving a suggestion. As you know germany has some millions of turkish-speaking citicens, but de: is mostly written by german natives. Unfortunately german users often can not find the right interwiki-links to refer to you (tr:). It would be usefull, if YOU provide de: the interwikis to your pages, because tr: is much smaller than de: and it could be easyer to do it that way. If you are writing or reading in tr:, please keep an eye on interwikis in de: :) thanks. --CFT 23:35, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Mutlutopuz 23:48, 2 Şubat 2012 (UTC)