İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Nisan 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Nisan 2009'da gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Antalya maddesi[kaynağı değiştir]

  • Şu sorununuzla ilgilenildi. Sizi tekrar burada görmek güzel. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 10:53, 4 Nisan 2009 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim ne yazık ki eskisi gibi Vikipedi'ye giremiyorum. Ama cennetten bir köşe saydğım şehrimin maddesini yavaş yavaş geliştirmeyi düşünüyorum bu amacım sırasında ihtiyacım olduğunda yine sizi rahatsız edeceğimi şimdiden bilmenizi isterim. :D Kolay gelsin...E-92'yi İzlemeye Devam Edin! 10:58, 4 Nisan 2009 (UTC)

Vandal olma uyarısını neden aldığımı öğrenebilir miyim? --Manco Capac 18:55, 5 Nisan 2009 (UTC)

  • Tamam anladım şimdi. Benim kendi sayfamdaki küfür denemesinden bahsediyorsun. uyarı vermeden önce bir sorsaydın keşke. Ama öte yandan sayfamı yakın plandan gözetlemen de hoş doğrusu. ingilizce vikideki anti-vandal toolu buraya adapte etmeye çalışıyorum. Onun için de bir kullanıcı sayfasını vandallamam gerekiyordu deneme amaçlı olarak. Verdiğin uyarıyı kaldıracak mısın yoksa bırakacak mısın? Teşekkürler --Manco Capac 19:09, 5 Nisan 2009 (UTC)
  • Üstadım sen kodların arasında boğulmuşsun galiba. Benim uyarının sonuna bir daha bakıver yahu, eklemiş olduğum hınzır gülücük hâlâ orada . --DsMuratileti 22:03, 5 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet abi ya. hayırdır bir tatile falan mı çıksam ne? Kodlardan öyle daraldım ki okumadım mesajı sonuna kadar bile! Cümleler de devriliyor ama artık sen anlarsın! --Manco Capac 06:24, 6 Nisan 2009 (UTC)
  • İyi geceler Murat; Portal:Felsefe" sayfasını değiştirmektesiniz yazısının altında "özgür ansiklopedi" var. ve onun altında küçük bir not: silinmiş 161 değişikliği görmek istermisiniz? şeklinde. Çok silinenlerdeki diğer bütün sayılar buna göre esas alıyor herkes.  Levent İleti Katkılar   22:24, 5 Nisan 2009 (UTC)
  • Bence maddenin silinme sayısı aktarılırsa daha doğru olur; çünkü "... kez silinmiş" diyince, maddenin kaç defa silindiğini anlıyorum. Tartışma sayfasında belirtsek mi? --DsMuratileti 22:35, 5 Nisan 2009 (UTC)
  • İki gündür kafam biraz yoğun, ikinci mesajını unutmuşum, kusura bakma, az önce ilgili bir maddeye rastlayınca anımsadım :) sen bilirsin , istersen tartışma sayfasına yaz. yapılacak çok iş var çok..  Levent İleti Katkılar   19:45, 6 Nisan 2009 (UTC)

Çevrim içi olmak ya da olmamak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Ötrofikasyon maddesini görünce, ne oluyor ne bitiyor bakayım dedim. Öncelikle elinize sağlık; gayet güzel bir madde olmuş.
    Göz gezdirirken şu mesajınıza rastladım. tdkterim.gov.tr'de yer alan Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü, eski kitapları taradığı için bu tür şaşırtmacalar olabiliyor. Örneğin Bilişim Terimleri Sözlüğü 1981 basımı. Bu sözlükte "çevrimiçi" sözcüğü yer alırken, Türkçenin şimdiki söz dağarcığının büyük kısmını içeren Güncel Türkçe Sözlük'te "çevrim içi" sözcüğü yer alıyor. Bu yüzden TDK'nin iki sözlüğü arasında, daha güncel olanının dediğini kullanmak gerektiği kanısındayım.
    Birbirinden güzel maddelerinizin devamını dilerim Göz kırpma, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:37, 5 Nisan 2009 (UTC)
    • İyi geceler. Şahsen 'çevrimiçi'nin daha şık ve kullanışlı olduğunu düşünmekle beraber hangi sözlüğün daha eski olduğunu farketmemiştim açıkçası :) Size de iyi çalışmalar teşekkür ederim.--Abuk SABUK♫ ♫ 22:52, 5 Nisan 2009 (UTC)

Dariusz Zawislak[kaynağı değiştir]

  • Kardeş, cross-wiki spam demişiz maddeyi silmişiz. Kayda değerliği vb. kanıtla tekrar koyalım; ama kanıt olarak diğer Vikipedileri getirme. Ayrıca burası Türkçe Vikipedi ve gördüğün gibi şahsımın İngilizce düzeyi intermidiyıttır; onun için bu iletim muhtemelen sen tarafından anlaşılamayacak. Üzgünüm. Sorry. --DsMuratileti 00:39, 12 Nisan 2009 (UTC)

Eski toprak...[kaynağı değiştir]

  • Üstadım çeşmemizde yaptığın tadilat vesilesiyle tanışalım dedim. Öncelikle Vikipedi'ye, bunun da dahil olduğu birbirinden değerli katkıların nedeniyle sonsuz teşekkürler. Vallahi sen bu kadar aradan sonra gelince, yeni bir hizmetli kazanmış gibi olduk . Maşallah bu ne biçim enerjidir; gerçi sen Vikipedi'de eski topraksın ... --DsMuratileti 19:51, 10 Nisan 2009 (UTC)
Teşekkürler Dsmurat, çok memnun oldum tanıştığımıza. Öyle çok bir şey yapmıyorum, estağfurullah üstad falan değilim, benden çok daha fazla katkısı olmuş, emek vermiş çok insan var burada, utandırıyorsun beni. :)) Vakit oldukça biraz temizliğe yardım edeceğim ara sıra. Sevgiler.. -Tembelejderha 20:18, 10 Nisan 2009 (UTC)

Selam. 6-7 Eylül Olayları maddesinde somut olarak {{yanlış}} olan hangi bilgilerdir acaba? Takabeg ileti 01:07, 12 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Kaynak belirtilmeli etiketine sahip bilgilerin hemen hemen hepsi. --DsMuratileti 01:09, 12 Nisan 2009 (UTC)

{{Kaynaksız}} yeterlidir. Ve yanlış olduğu kesin ise kaldırılabililr. Takabeg ileti 01:11, 12 Nisan 2009 (UTC)

  • Yanlış olduğu kesinse zaten kaldırılır . Yanlıştır denmiyor ki, doğruluğu konusunda şüpheler var diyor şablon. --DsMuratileti 01:14, 12 Nisan 2009 (UTC)

Tekrar selam. Bu sefer ayrı konuda bi şey soracam. Bu link bağlantısız mı? Takabeg ileti 01:24, 12 Nisan 2009 (UTC)

  • Bağlantı şu anda çalışmıyor; ama eskiden böyleymiş. Esasında bu 1995 basımlı "Arşiv belgelerine göre Kafkaslarda ve Anadoluda Ermeni mezalimi" adlı bir kitap, bulduğum kadarıyla. --DsMuratileti 01:31, 12 Nisan 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. İnceleyecem. Bi de deminki mesajımda "kaldırılabilir" demiştim ya. Yani yanlış olduğu kesin ise o bilgi kaldırılabilir demek istedim. Belki yine eksik anlatmışımdır:)) Takabeg ileti 01:37, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Yok yok doğru anlattınız . Sevgilerimle... --DsMuratileti 01:53, 12 Nisan 2009 (UTC)

Vikihaber'e yaptığınız katkılar için bende sizi tebrik ederim. --Joseph 10:57, 12 Nisan 2009 (UTC)

Tabiki yapabilirsin. Bu anti-vandal toolunu az kaldı bitireceğim sanırım bu önümüzdeki Cumaya kadar bitiririm. Her zaman katkılara açığım --Manco Capac 14:40, 12 Nisan 2009 (UTC)

  • Ellerine sağlık. İki üç şey kondurayım ben de o zaman... --DsMuratileti 14:42, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Bu sözcükler, vandal olduğunu anlamak için mi yoksa düzeltmesi için mi botun? --DsMuratileti 14:45, 12 Nisan 2009 (UTC)

Bu sözcükler vandalaı yakalamak için değil bunlar yazım hatalarını bulmak için. Ancak türkçe karekterler ile ilgili bir sosrun var. Bot hatayı buluyor ama düzeltmeyi otomatik olarak yapamıyor. Türkçeye özgü harfler sistemi sapıttırıyor. Hatta bazı kodlar "kullanıcı" ifadesini bile sorun olarak görüyor. Detaylı bilgiyi Kullanıcı:Manco Capac/Anti-vandal tool sayfasından alabilirsin. Vandalları yakalamk için kullnılan sayfanın bağlantısı da orada var. Oraya da katkını beklerim. --Manco Capac 14:55, 12 Nisan 2009 (UTC)

Bu ne hız, başım döndü :)[kaynağı değiştir]

  • Bizim Manco, anti-vandal botuyla boşuna uğraşıyor. Maşallah, ben daha bakana kadar sayfa uçmuş . --DsMuratileti 14:14, 12 Nisan 2009 (UTC)
    • Aman iltifat ediyorsunuz :) (Bu ara maddelere pek bir faydam olmuyor, bari botumsu faaliyetlerle idare edeyim diyorum.) Aday gösterdiğiniz resimlerle ilgilenince onu da daha çabuk gördüm demek ki. Ne kadar güzel resimler bulmuşsunuz. SRA'larda eksikliğiniz hissediliyordu, iyi oldu döndüğünüz. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 14:57, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • İltifat mı bu; gerçek ;). Commons'u karıştırıyordum, bunları görünce dayanamadım. Benim de üstüme bir üşengeçlik çöktü; havalardan mıdır nedir :). Gördüğüm güzel resimlerin maddesi yoksa, "kısmet değilmiş" diyip sonra unutuyorum... SRA sayfasında "diğer destek oylarına katılıyorum" demek için uğramam da bu yüzden :D. Bu arada destek oyları için teşekkürler... --DsMuratileti 15:06, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Bazen benim de maddesi olmayanları aynı nedenle pas geçtiğim oluyor. Ben size teşekkür ederim, siz böyle resimler bulun, ben peşinizden gelirim :) --Yabancımsj 15:23, 12 Nisan 2009 (UTC)

Kemal Kılıçdaroğlu ve imza[kaynağı değiştir]

Hocam, ilgili maddedeki değişikliğinize baktım da Kemal Kılıçdaroğlunda bulunan o kategorilerin sadece Kemal Kılıçdaroğlu kategorisinin içinde bulunması biraz garip olmuş. Dıştaki kategorilerden Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaşmak bir nebze kolay olsa da, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilgili kategorilere ulaşmak açıkçası zorlaşmış . Diğer biyografilerde de böyle bir uygulama görmediğim için dikkatimi çekti açıkçası. İyi geceler.--Onur Kayabaşı sms 19:54, 13 Nisan 2009 (UTC)

  • Ayrıca şu imzası konusu dikkatimi çekti. Başkasının imzasını kendi çalışmamız gibi aktarabiliyormuyuz, baya bi kafam karıştı o konuya aydınlatın beni lütfen . Ha olaki yanlış anlama ihtimalinize karşı peşin peşin söyliyim herhangi bir suçlama yapma anlamında değil de kafamı karıştırdığı için soruyorum. Yoksa böyle birşey yaptığınıza göre bildiğiniz birşey vardır. Neyse efenim mesajınızı yarın okurum. İyi geceler--Onur Kayabaşı sms 20:01, 13 Nisan 2009 (UTC)
  • Estağfurullah efendim; hocalık haddimize değil. Kategorileri ana kategoride toplanarak daha pratik ve estetik bir işlev hedefleniyor esasen. Örneğin Bülent Ecevit maddesinin son kısmına baktığınızda da tek bir ana kategori olduğunu göreceksiniz. Maddede görünen diğer kategoriler de şablonlardan gelen kategorilerdir. Vikipedi özgür bir ansiklopedidir; bu yüzden Vikipedi ilkelerine uymak koşuluyla yararlı olacağını düşündüğünüz katkılarınıza sonuna kadar açığız.
    İmza konusunda neyden bahsettiğinizi, daha doğrusu konu hakkında ben ne yapmışım onu anlayamadım. Bir sonraki iletinizde konuyu daha sarih bir biçimde ele alırsanız sevinirim.
    Tanıştığıma memnun oldum sayın Onur Kayabaşı, sevgi ve selamlarımla... --DsMuratileti 23:56, 13 Nisan 2009 (UTC)
  • İletiyi yazdıktan sonra maddeyi bir incelemeye koyuldum. Benim jeton sonradan düştü. Sanırım siz şundan bahsediyorsunuz.
    O konu olduğunu düşünerek bilgilendireceğim. Maddeyi hazırlarken, aklıma imza konusu takıldı ve söz konusu kişinin resmî sitesinde yer alan broşüründe imzasını gördüm. Daha sonra bu imzayı vektörel bir programa aktardım. Daha sonra şu iki şey çıktı ortaya: SVG versiyon ve PNG versiyon. Orijinalinde arka plan beyaz olmasına karşın, benim eklediklerimin arka planı saydamdır (Farklı kaydet diyerek masaüstüne yapıştırdığınızda görebilirsiniz).
    Hatırlatmanız üzerine diğer imzalara şöyle bir baktım ve Sarkozy'nin imzasındaki gibi, PD-self etiketi yerine PD-ineligible etiketini ekledim. Teşekkürler nazik uyarınız için; ancak bir dahaki sefere biraz daha açık yazarsanız daha iyi anlayabileceğim . Son olarak şunu söyleyeyim: Vikipedi'de iyi niyet esastır ve yapıcı eleştiri baş tacımızdır. --DsMuratileti 00:13, 14 Nisan 2009 (UTC)
  • Merhabalar, toparlamak ve estetik olması bakımından haklısınız ve bu açıdan ben de destekliyorum ancak düzenli tutmak adına Kemal Kılıçdaroğlu'nu kapsayan kategorilere ulaşmak isteyen birisi için ulaşmak sorunlu olabilir. Çünkü en altta kalan tek kategoriye bakana kadar acaba geri döndürme yaparken yanlış versiyon mu kullandınız diye düşünüyordum ki Kemal Kılıçdaroğlu kategorisine bakınca yaptığınızı anladım . Dediğim gibi oldukça güzel fikir ancak bunu tüm biyografilerde standart haline getirmediğimiz zaman nerde yahu bu kategoriler diyenler çıkabilir (benim gibi .

İmza konusuna gelince, tam çıkarken aklıma geldi ve bir an önce uyumak için aceleden yazmıştım ama doğru algılamışsınız tebrikler. Anlatamadığım bir şeyi anladığınız için memnun oldum . Kafama takılan yanlış şablon kullanımından çok, yaşayan bir kişinin imzasının, yaşayan kişilerin izni olmadan yayınlanıp yayınlanamayacağına dairdi. Bu konuda açıkçası ilgili bir konu okumadım ancak kafama takıldı. Malum, yaşayan kişiler için fotoğraf konusunda da sıkı kurallar var. Ancak bunu yayınladığınıza göre mutlaka bu konunun oluru yönünde bilginiz olduğunu düşünüyorum ve onu paylaşmanızı istemiştim sadece, istisnaları var mı? yok kayda değer herkesin imzalarının vikipedide yayınlanmasında bir sorun olup olmadığına dairdi . Ben de sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı sms 13:11, 14 Nisan 2009 (UTC)

  • Siz anlatamamışsınız değil de, biraz kapalı anlatmışsınız . İmzaların yayımlanabilirliğiyle ilgili fazla bir şey bilmiyorum; ancak diğer imzalara bakarak bir fikir sahibi olabiliriz. Commons'ta bu ve bunun gibi pek çok imza var; ancak bunun hangi kurala dayandığını açık söyleyeyim bilmiyorum. Bu konuda size yardımcı olabilecek kişi hem Türkçe Vikipedi hem de Commons'ta hizmetli olan Mach arkadaşımız olabilir; ancak o da şu sıralar özletti kendini. İlginize teşekkür ederim; kolaylıklar... --DsMuratileti 21:28, 14 Nisan 2009 (UTC)
  • Hımm anladım. Viki'de de bu hafta bir çok konu Mach'a çıktı artık dönse de elimde kendisinin ilgi alanıyla ilgili iki konuyla başını ağrıtıversem . İlginiz için teşekkürler.--Onur Kayabaşı sms 16:39, 17 Nisan 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]


Anadolu'da Vakit gazetesinin başlığı altında hiçbir ansiklopedik özellik taşımayan yazıyı sildim diye neden engelleniyorum? O yazının neden hala orada durduğuna dair mantıklı bir açıklama yapar mısınız? Şayet siz o tip yazılara izin verirseniz vikipedi ansiklopedi değil kişisel blog olur.

Merhaba Sayın Dsmurat. Şu sayfayı bir ziyaret eder ve oradaki ricayı yerine getirirseniz çok mutlu olurum. İyi günler. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 19:30, 25 Nisan 2009 (UTC)