İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Birsentalay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Birsentalay. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

ki bl 13:46, 27 Ocak 2011 (UTC)

e-postayla gelen mesaja cevap[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - ki bl 07:20, 28 Ocak 2011 (UTC)


e-postayla gelen mesaja cevap[kaynağı değiştir]

+ merhaba, öncelikle iletişimi vikipedi içinden yaparsanız memnun olurum. vikipedideki kullanıcıların mesaj sayfalarını kullanabilirsiniz. madde yeniden adlandırıldı. telifli olmayan bilgileri paylaşmayı sürdürebilirsiniz. telif konusu önemli. metinler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olmalı. bu konudaki ayrıntılı bilgi size yolladığım telif kutusundaki bağlantılarda mevcut. kolay gelsin. --ki bl 07:34, 29 Ocak 2011 (UTC) Merhaba,

Benim Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı maddesinin silinmesine neden olan telif ihlalinin ne olduğunu çok ama çok merak ettim. Çünkü o yazılar benim ve vakıf başkanı Aslı Davaz2ın kaleminden çıktı. O nedenle bana hangi bölümün bu kurala aykırı olduğunu bildirmenizi isterim. Size çok net bir soru soracağım. Bu sayfayı yeniden ve kütüphane adına yetkili biri olarak yapmak istiyorum. Dediğim gibi, hatalı madde yerinde duruken benim emek harcanmış ve telif sorunu olamayan çalışmamın neden silindiğini anlamadım. gelen cevaplar da bana bu konuda hiç bir açıklama vermiyor. Tekrar soruyorum, maddeyi yeniden girmeme ne , nasıl bir engel var. hangi kurallar? Yazı benimdir, benim kalemimden çıkmıştır ve asla ispat edilemez telif sorunu olduğu. Sizden hem ben hem de vakıf başkanı Aslı Dacaz cevap bekliyoruz. Bu maddeyi yeniden girmemizi sağlayabilir misiniz? kendi kurumumuza, başkanının girdiği yazı bile engellelnirse, bir vikipedi'ye nasıl güvenelim.?

Sizden bu soruların cevabını alırsam , memnun olurum.   94.55.183.195 13:32, 30 Ocak 2011 (UTC)

Kadın Eserleri Kütüphanesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Bu maddeyi (Kadın Eserleri...) vakıf adına yapıyorum. Neden sildiniz? Ben de geri aldım. Lütfen silmeyin; neden silindiğini bana gerekçelendirerek yazın lütfen. Gerçekten çok emek verdim ve bu emeğe hiç mi saygı duymuyorsunuz? Bilgilerin doğruluğunu kontrol edebileceğiniz kaynakları da yazdım. Daha ne istiyorsunuz? Tarih Vakfı maddesi de aynı benim yarattığım madde gibi, üstelik kaynakçası bile yok. Kurucu listesi, etkinlik listeleri verilmiş , ben de kütüphanenin etkinlik listelerini verdim. Bu çifte standarttır. Sizden bir yanıt alırsam, sev,nirim.Birsen 01:03, 27 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba. Eklediğiniz kısımları kayda değer, ansiklopedik olmadığını düşünüyorum. Şöyle düşünün, böyle 1989 yılında kurulan değil de onlarca yıl öncesinde kurulan ve dünya çapında faaliyet gösteren bir vakıf düşünün. O vakfın tüm sergilerini, sempozyumlarını vs maddeye eklesek ne olur? Sizce ansiklopedide yer alması gereken şeyler mi bunlar? Değişiklik yaparken cesur olabilirsiniz; ancak önce Vikipedi'yi tanımanızı öneririm. İyi günler...--Rapsar 10:03, 27 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar, Sizin bu ansiklopedideki maddelere ilişkin tutarlı bir yol izlemediğinizi düşünüyorum. Tutarlı olsanız Tarih Vakfı maddesi de aynı ayrıntıları içermezdi. Bence yer almalı bu çalışmalar,çünkü 100 yıllık değilse bile çeyrek yüzyıllık, Türkiye'nin ilk ve tek kadın kütüphanesidir. Bana neden Tarih Vakfı'nınki bu kadar ayrıntılı ama sizin kütüphanenizinki olamaz dediğinizi daha sağlam bir argümanla ifade etmelisiniz. Çünkü bu genel geçer bir kural,bir format değil. Tarih vakfı'nın hak ettiği ve kadın kütüphanesinin hak etmediği ayrıcalık nedir? Bunu açıklarsanız, biz de ikna olabiliriz. Yoksa her vikipedist kendi "kafasına" göre siler, kabul eder,önemli bulur, önemsiz bulur gibi güvenilirliği azaltan bir durum ortaya çıkıyor. Maddeye yazılan bilgilerin hepsi doğrudur, Türkiye'nin ilk kadın kütüphanesi olması yeteri kadar önemlidir. Kadın tarihi konusunda araştırma yapanlar için en önemli ve tek merkezdir. Biz yaptığımız işi ve misyonumuzu çok önemsiyoruz. Uluslararası geniş ilişkileri olan bir kütüphanedir. Milyonlarca belge vardır arşivlerinde.Siz önemli bir kütüphane olmadığına nasıl karar verdiniz? Kütüphaneyi gördünüz mü? Bu kütüphanenin 100 yıllık olmadan önemli olmayacağı anlamına mı geliyor? İçinde bulunduğu binanın tarihi 100 yılı bile geçmektedir.Çeyrek yüzyılda birçok kütüphanenin toplayamayacağı belgeler, arşivler, özel koleksiyonlar toplandı. Uluslararası birçok projeyi hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Subjektif bir değerlendirmedir bu. Önemli bulsaydınız izin verecektiniz demek... Tarih vakfı daha mı önemli? Bu soruların yanıtını gerçekten hep birlikte bekliyoruz. Birsen 18:36, 27 Şubat 2011 (UTC)

Öncelikle ben her maddeden sorumlu bir görevli veya benzeri bir kullanıcı değilim. Her maddede ne yazdığını bilemem. Şurada eksik burada fazla diye bakamam. Herkese açık bir ansiklopedi burası. Adı üzerinde "Özgür" Ansiklopedi. Bir maddede hata, yanlışlık, eksiklik vs görürsem elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım naçizane. Dediğiniz maddede de bu bilgiler varsa, gerekli incelemeyi yapacağım. Ben örnek gösterirken tamamen hayali bir örnek vermiştim, dediğiniz vakfı örnek göstermemiştim. İkinci olarak burası sizin tanıtımınızın yapılacağı bir ortam değildir, ansiklopedidir. Ansiklopediye uygun içerikler burada yer almalıdır. Size tavsiyem önce Vikipedi'yi tanıyınız. Her kullanıcı başlarda problemler yaşar, yaptıklarının doğru olduğunu savunur -ki sizin yaptığınız yanlıştır demiyorum-, konu hakkında birileriyle tartışır; fakat sonradan buraya alıştıkça, burayı tanıdıkça yaptıklarında bir yanlışlık veya eksiklik veya ansiklopedi düzenine uygunsuzluk olduğunu görür...--Rapsar 18:46, 27 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar,

Ben burda çekişmek niyetinde değilim. Çok önemli bir sürü başka işlerim var.Ama sizin ansiklopedinizde yer alan benzer işler yapan bir vakfın sayfasından örnek alarak yaptım ve buna çok zaman ve emek harcadım. O zaman tüm vikipedistler aynı görüşte değil, ben başka bir kişinin izlemesi sonucunda onay alabilirdim. Özgür olması, herkesin istediğini yazması değilse neden tutarsızlık var ansiklopedinin heryerinde. Tanıtım yeri değil diyorsunuz, bunu anlayabilirim ama her maddeye aynı anlayışla yaklaşılırsa. Bir kere kurucular mutlaka olmalı. Eğer Tarih vakfının maddesi kısalırsa, ben de o zaman benim hazırladığım maddenin kısaltılmasını kabul ederim. Yoksa siz zaten kendi kendinizle çelişmiş olursunuz.Ben her maddeden sorumlu değilim diyorsunuz ama artık haberdarsınız. Ne yapacağınızı bekliyorum. Özgürlük ancak eşitlikle sağlanır. kendi adınızla çelişkidesiniz eğer onlara izin verir bana vermezseniz.Yaptıkları tüm projeleri etkinlikleri girmişler. Tüm kurucu , yönetim kurulu üyeleri yer alıyor. Tutarlılık ve eşit gözetim hakkı istiyorum. Başka bir derdim yok. Gerçekten tutarlı kurallarınız olsaydı zaten bunlar yaşanmazdı.Bunu sağlamak da sizin göreviniz.Adınıza yaraşır bir şekilde davranın ve ondan sonra özgürlükten ve özgür ansiklopedi olduğunuzdan bahsedin.Sizin ne yapacağınızı merakla tüm kütüphane gönüllüleri olarak bekliyoruz. Birsen 20:50, 27 Şubat 2011 (UTC)

Zaten o belirttiğiniz maddeyi temizledim. Özgür olması herkesin rahatça "katkı" yapması anlamı taşır. Birisi düzeni bozacak olursa ya da sayfalara zarar verirse elbette değişikliği geri alınır. Ya da sizin gibi katkı yapmaya çalışır; ancak kuralları tam olarak bilmediğinden var olan ansiklopedi düzenine aykırı katkılar yaparsa değişiklik geri alınabilir ve kullanıcı bilgilendirilebilir; yahut yapılan değişiklik üzerinde düzenlemeler yapılır. Dediğim gibi burada çok az aktif kullanıcı, on binlerce madde var. Herkesin her şeye yetişmesi zaten imkansız. Sonuçta kimse buraya katkı yapmak zorunda da değil, herkes sadece "istediğinden" katkı yapıyor. Neyse, dediğim gibi belirttiğiniz vakıf maddesinde biçimsel düzenleme yaptım. İyi akşamlar. (Not:Mesajlarınızı konuyla ilgili başlık altına yazarsanız bulmam daha kolay olacaktır :) Teşekkürler...--Rapsar 20:57, 27 Şubat 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Birsentalay,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Berm@nyaİleti 19:29, 19 Mart 2011 (UTC)

Selam Birsen. Dosyaya eklediğim etikette, Neden kısmına yazdığım dosya ile ulaşabilirsin, söz konusu fotoğrafın aynısı zaten mevcut. Çift kopya dosya maalesef bulunduramıyoruz, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:03, 21 Mart 2011 (UTC)
Birsen, geçen hafta Elmacenderesi'ne mesaj yazmışsın ve "Bu kişilerin madde ile sorunu mu var?" demişsin. Söylediğimi anlamamakta ısrar ediyorsun, söz konusu dosyanın zaten aynısı var (Fotoğrafın aynısı var zaten, ikincisi gereksizdir). Bunun için silmeye aday gösterdim. Kişisel sebepler yok (Vikide kişisel sebeplerle değişiklik yapanlara da yer yok), bu nedenle ani tepki verdiğini düşünüyorum. Ayrıca konuyu tam anlamadan VP:N ihlali olan mesajlardan kaçınmalısın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:55, 28 Mart 2011 (UTC)
Canım bunda anlaşılmayacak ne var? Dedim ya, dosyanın aynısı mevcut ve birden fazlası gereksizdir. Ayrıca mesajımda neyi nezaketsiz buldun anlamış değilim. Bir de kullanıcı sayfama mesaj yazmayı bırakmalısın, mesaj sayfam var zaten. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:58, 4 Nisan 2011 (UTC)