Kullanıcı mesaj:Bilgeyazar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

neskafefincanındatürkkahvesi 07:37, 14 Aralık 2007 (UTC)



Dikkat: Lütfen maddelere eklenen şablonları kaldırmayınız. Bu siteye girişte engellenmenizin sebebi olabilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına ya da Buraya yazınız. İyi çalışmalar.

Levent Abi ileti 18:43, 21 Aralık 2007 (UTC)

Eleştirimi dikkate alarak üslubu değiştirdiğiniz için teşekkürler. Ben de küçük bir ölçünleştirme çalışması yaptım. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 19:04, 21 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhaba Vikiyazar; arama yaparken değişik yazdığınız her karakter, hatta fazla ya da eksik bir boşluk bile aradığınızı bulamamanıza yol açabilir. Ben aynen (Soyadının ilk harfi büyük, diğerleri küçük) yazarak aradığımda rahatlıkla ulaşabildim. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Bir de konuyla ilgisi yok ama belirteyim: İletilerinizi yazdıktan sonra dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine tıklamanız yeterli. Başka bir sorunuz olursa lütfen çekinmeyin. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:18, 21 Aralık 2007 (UTC)


Merhabalar, öncelikle silme poltikasına bir itirazınız varsa lütfen bunu Vikipedi:Nezaket kurallarına uygun olarak belirtiniz. Rica etmeseniz de bahsettiğiniz sayfayı geri getirdim, ve şuan telif ilahli sebeiyle tekrar sildim. Eğer katkıda bulunmayı sürdürmek istiyorsanız, lütfen Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Biçem el kitabı sayfalarını tekrar okuyunuz. Cat 15:56, 23 Aralık 2007 (UTC)

Lütfen mesaj sayfalarını boşaltmayınız.[kaynağı değiştir]

  • Lütfen sizin ve diğer kullanıcıların mesaj sayfalarındaki mesajları silmeyiniz. Kolay gele... --maderibeyzamsj 16:08, 24 Aralık 2007 (UTC)

Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan,boş,hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Sağlamcıileti 21:29, 24 Aralık 2007 (UTC)


Kardeşim benim sayfaları niye boşaltıyon[kaynağı değiştir]

Buna vandalizm denir. Engel alırsın--GK ® 21:29, 24 Aralık 2007 (UTC)

Mesajınızı yeni gördüm, bu nedenle yanıtım gecikti. Konuya girmeden önce hemen şunu beliteyim ki; burada, yani Vikipedi'de soyadlarını büyük harfle yazmıyoruz. Bir basın kuruluşunda çalışıyorum; gazetede de aynı sistem uygulanır. Ama bunun Ömer Faruk İlhan maddesinin silinmesiyle bir ilgisi yok, sadece hatırlatma.

Silinme nedenine gelince; aradığım zaman sadece bir silinme kaydı buldum o da şöyle:

  • 19:38, 23 Aralık 2007 Ugur Basak (Tartışma | Katkılar) "Ömer Faruk İLHAN" silindi ‎ (Yönlendirmeler 1 : Var olmayan sayfalara olan yönlendirmeler silinebilir.)

Boş bir sayfaya yönlendirme yapılması gerekçesiyle silinmiş. Bunun dışında ne neden olabilir? Bunu anlamak biraz zor. Kısaca şöyle ki; geçen gün bir "kişiye" ben de "SİL" şablonu eklemiştim. Bir arkadaş uyardı: "zamanında milletvekilliği yapmış" dedi, o şablonu geri aldım ve arkadaştan özür dileyen mesajımda şunu yazdım: "gerçi milletin her vekili ansiklopedik midir, değil midir, o da ayrı bir tartışma konusu.." Bu durumda aynı şey kaymakamlar, elektrikçiler, doktorlar, birahane çalgıcıları, kısacası tüm diğer meslek dalları için de geçerli. Yapacağınız iki şey var; biri Köy çeşmesi / İlginize bölümüne yazıp konuyu tartışmaya açmak, diğeri maddeyi yeniden açarak, tartışma sayfasına da neden kayda değer ve ansiklopedik olduğunu belirten notlarınızı düşmek..~O zaman yine de silinirse en azından itiraz hakkınız doğar.. Ha birde Şikayet yöntemi var tabii. Siz bilirsiniz, seçim sizin.

Çok küçük ve kısa bir not olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim; silme yetkisi olan yönetici arkadaşların çok istisnai olması dışında taraflı davrandığını ve bir kaymakamın ya da başka meslek dalından birinin kendilerine dokunduğu için madde sildiğini pek görmedim doğrusu..

Başka yardımcı olabileceğim bir konu var mı? İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:21, 26 Aralık 2007 (UTC)


  • Sonradan aklıma geliveren şu konu: telif hakları yasası nedeniyle uyarı iletileri almışsınız. Eğer bi yerden tıpkısı gibi alıntı yapıyorsanız bu da bir silinme nedenidir. Levent Abi ileti 21:37, 26 Aralık 2007 (UTC)