Kullanıcı mesaj:Aycan/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

SMA öneriniz[kaynağı değiştir]

SM olması için önerdiğiniz maddenin VP:SMA sayfasında belirtilen VP:SMN kriterlerini sağlamaktan uzak oluşu nedeniyle adaylığı reddedildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:20, 1 Temmuz 2007 (UTC)


Aycan merhaba, Oylamalarda oy kullanabilmen icin bazı kriterler var: VP:OY . İstersen oy kullanmadan önce burayı bir oku. Kolay gelsin.--Erkan 07:23, 2 Temmuz 2007 (UTC)

  • merhaba, daha önce bir kaç kez uyarılmışsınız, ancak telifli içerik girmeyi sürdürüyorsunuz. tekrarında engellenebilirsiniz. --kibelemesaj 20:04, 4 Temmuz 2007 (UTC)
  • maddenin tamamı, ara başlıkları dahil, başka bir siteden kes-yapıştır yapılmıştı. kitap tanıtımı ya da başka bir konuda belli oranda alıntı yapılabilir, ancak maddenin tamamını arka kapak vb. bilgilerle oluşturmanız doğru değil. lütfen maddeleri kendi cümlelerinizle hazırlayın. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:11, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Eskişehir-commons[kaynağı değiştir]

Selamlar commonsa eskişehir ile ilgili yeni resimler yükledim.Lazım olursa kullanırsın.tabi bütün hepsini Eskişehir maddesine eklemeyi düşünme :) Çünkü bu tip galeri daha çok commonsta yapılan birşey. Buradan bulabilirsin: commons:Category:Eskişehir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:10, 8 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar kategorilendirme önemli bir çalışma gerektirir. Yeni açtığınız kategorilerin genel kategorilendirmeye uygun olması gerekir. Vikipedi:Kategori sayfasını okuyup biraz daha dikkatli kategori açınız. İyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 12:43, 15 Temmuz 2007 (UTC)


Harry Potter[kaynağı değiştir]

Aycan merhaba. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (film) sayfasına resim eklemişsin. güzel. ama o bir adil kullanım resmi. yani bunu maddelerde kullanmak için direkt o maddeyle ilgili olması gerekiyor. o resim olsa olsa harry potter karakteri ile ilgili olur. şu sayfalara bakabilirsin; Vikipedi:Adil kullanım, Vikipedi:Telif hakları ayrıca en üste eklemişsin maddenin yarısı boş kalmış farkındaysan. resimleri ilgili bölüme, portal kutucuğu ekleyeceksen maddenin en altına eklemeyi dene. böyle yapmazda en üste eklersen madde sayfanın yarısından başlıyor. maddeyi geri aldım bundan sonra dikkat edersen sevinirim. kolay gelsin..--Sophia 14:48, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Kullandığın görüntünün o sayfada belli bir anlam ifade etmesi gerekiyor. Mesela en:Harry Potter and the Order of the Phoenix (film) sayfasına bak. orada filmin posterleri dışında tek bir adil kullanım resmi o da bu http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Umbridge_2509pot2.jpg . farkettiysen bazı adil kullanım sebepleri eklemişler. maddede ise casting kısmında cast'a yeni katılan Imelda Staunton ve 3. filmden sonra geri dönen Emma Thompson hakkında olduğu için var. resimde 4 değişik aktör var, filmde önemli bir sahne vs. vs. sebeplerden. yani oraya koyduğun resmin o sayfada belli bir anlamı olması gerekiyor. aynı mantıkla her filme harry potter resmi eklenebilir o zaman. örneğin Hilary Duff sayfasına bak. oradada bazı adil kullanım resimleri yani ekran görüntüleri,albüm kapakları var. Örneğin Lizzie McGuire 'dan bahsederken kullanımşlar resmi. 2002-2004 müzik kariyeri kısmında ise bir albüm kapağı var. 2004 albümü olduğu için o konu başlığı altında işleniyor ve resim var. bu maddede o sahne ile ilgili bir bölüm olmadığı için, maddeye bir katkı sağlamadığı için bence olmaması gerekiyor. o resim ancak harry potter karakterinde kullanılabilir. çünkü madde onun hakında. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. kolay gelsin --Sophia 15:17, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Eskişehir, Harry Potter, YTÜ[kaynağı değiştir]

Merhaba Aycan. Katkılarına baktımda sanırım Eşkişehirli, Yıldızlı ve Harry Potter hayranısın. Tıpkı benim gibi:)

Harry Potter'la ilgili konularda belirli bir plana göre gitmeyi ve iş bölümü yapmayı tavsiye ediyorum böylece hem daha hızlı olur. Hem de daha güzel sayfalar elde edebiliriz.okaliptus 10:37, 16 Temmuz 2007 (UTC)

Resim- kaynak[kaynağı değiştir]

Lütfen yüklediğiniz resimlere http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6e/Pb_dvd_season1_us.jpg şeklinde değil http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Prison_Break_101.jpg şeklinde kaynak telif bilgilerinin bulunduğu resim dosyasına bağlantı veriniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:49, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Farkındayım :) eğer vaktiniz ve imkanınız varsa değiştirmeniz güzel olur.--Machiavelli' msj 14:53, 17 Temmuz 2007 (UTC)
İlginiz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 15:11, 17 Temmuz 2007 (UTC)
Resimler konusu tartışmalı. Aynı maddenin diğer dillerin hepsini bir kontrol edin.Bu kadar çok özgür olmayan resmi bir maddede kullanan bizim gibi sadece bir viki var. Vikipedi'nin amacı özgür bilgidir, özgür olmayan bilginin (resmin) bu kadar çok kullanılması "bence" hoş değil. Diğer yönleri ise bence oldukça iyi.--Machiavelli' msj 15:19, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Bence öyle olmalı ama benceye kalacak bir şey değil bu tabiki topluluğun tartışıp karar vermesi gerekiyor.--Machiavelli' msj 15:40, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Dediğim gibi topluluğun konuşması gerekiyor.--Machiavelli' msj 16:18, 17 Temmuz 2007 (UTC)
  • merhaba, yönetici oylamasındaki oyunuzu, en eski katkınıza bakarak geçersiz bölümüne almıştım. oysa eski üyeymişsiniz. hiç değişiklik yapmamış olmanız beni yanılttı. kusura bakmayın. --kibelemesaj 07:35, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:03, 19 Temmuz 2007 (UTC)


Merhaba FYBS sınavlarının açılımının ne olduğunu hatırlıyor musun?okaliptus 19:09, 20 Temmuz 2007 (UTC)


Harry Potter[kaynağı değiştir]

Selam Aycan. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım ama tatile çıkmadan önce Akademi Ödülleri ile ilgili çalışmalarımı bitirmek istiyorum. Gerçi bitmez toparlamak diyelim şuna. : )))) Potter maddelerini geliştirmek istiyorum. Hatta çok önce planlamıştım ama 7. kitabı okuyup ve 5. filmi izleyip öyle yapacağım. Çünkü son kitap ve ben çok özleyeceğim ah ah... artık vikipedi maddeleri ile avunurum. maddeler hakkında sormak istediğin bişey olursa lütfen çekinme kolay gelsin.--Sophia 16:05, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Tam olarak 16 Nisan 2006 kayıtlısınız. Kayıt olma tarihi önemlidir.Oyunuzu geçersiz sayan yöneticiye mesaj atarak, karışıklığı düzeltmesini rica edebilirsiniz.--Machiavelli' msj 22:19, 23 Temmuz 2007 (UTC)

size bir sorum olacak oylamalarda 2 aylık üye olmak gerekiyo diyor. ben en az 6 aylık üyeyim ama katkıya başladığım zaman 5 haziran hangisi daha önemli katkı zamanı mı üye olma zamanı mı--Aycan 22:04, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba,
http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Log&user=Aycan
Evet. Yukarıdaki linkten görüldüğü üzere 16 Nisan'da kayıt olmuşsun ve Haziran'a kadar edit yapmamışsın. Yani iki aydan çok daha uzun süredir üyesin. Bildiğim kadarıyla da ilk değişiklik değil, üye olma tarihi baz alınıyor. Benim anladığım bu şekilde. Sanırım senin ilk editine bakıp öyle bir değişiklik yapmış arkadaşlar. O yüzden Buradaki değişikliği yapan Mskyrider gelince düzeltir sanırım.--Math34 22:21, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Aycan.. Deniz Baykal maddesinde yaptığın değişiklik ansiklopedik değil. Eğer parti içerisinde kutuplaşmayı anlatacaksan CHP içerisinde anlatmalısın. Bu taraflı bir yaklaşım olmuş. CHP içerisinde anlatırsan uygun ifadelerle daha güzel olur, yada madde içerisinde ilginç bilgiler diye bir bölüm açmalısın.Bir seçim konuşması ve haberden ibaret..:)--Boyalikus 22:56, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Ben Deniz Baykal ile ilgili bir bilgi değil yergi görüyorum. Hatta bunu bilerek yaptığınızı düşünüyorum. Ben CHP sempatizanı filan değilim, hatta Deniz Baykal'ı sevmem ama bu son eklediğiniz şey taraflı, ansiklopedik olamayacak birşey. Çünkü başlık olarak Baykal Hizbi, Hizipçiliği yazmışsınız fakat böyle bir kavram yok. Olmayan bir kavramı başlık haline getirip, sözlük anlamıyla hizipçiliği yazmışınız. Başka bir ansiklopedide bu kavram başka şekillerde anlatılıyor... Seçim propagandasında kullanılan bir argüman, biyografide bu şekilde yer almamalı... Ne demek istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum..Kolay gelsin --Boyalikus 23:08, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Evet bende sempatizanlarla boğuşmak istemem. Kaldırdım çünkü bahsi geçen ansiklopedinin basım tarihi oldukça eski olmalı, siyasi süreç İnönü, Ecevit çekişmesi olarak bahsi geçiyor olmalı. Siyasi Hizbe örnek olarak bir ansiklopedide Devlet Bahçeli ve Tugrul Türkeş'de gösterilebilir. Siyasette olağan şeylerdi. Ve bu bir siyasi parti tarafından propaganda olarak kullanılırsa buda ansiklopedik değildir. R.T Erdoğan ansiklopedide geçen ifadeyi kendi düşüncesinin haklılığını kanıtlamak adına espritüel bir dille ifade etmiş olabilir. Ama bildiğiniz gibi burası wikipedi.. İyi çalışmalar.--Boyalikus 23:21, 23 Temmuz 2007 (UTC)

  • Yanlışlığı düzelttim. Oyunu tekrar geçerli kısıma taşıdım. Haber verdiğin için sağol, kusura bakma. --Mskyrider ileti 04:58, 24 Temmuz 2007 (UTC)
Geç olsun da güç olmasın  :) --Mskyrider ileti 09:04, 24 Temmuz 2007 (UTC)

harry potter ve deathly hallows'un ingilizce özeti var internette. onu çevirip buraya koyabiliriz. güzel olur bence. Bu projeyi sen başlatmışsın o yüzdne sen bize görev ver biz yapalım, biraz daha gelissin şu proje diyorum ben. Bana hemen ilk görevimi verebilirsin mesela... bekliyorum... ben berfinn

Kolay gelsin, bu maddeye eklediğiniz "taraflı", "özgün araştırma" ve "yanlış" şablonlarını maddenin tartışma sayfasında açıklamanızı rica ediyorum. Aksi taktirde maddenin hangi bölümlerinin taraflı/özgün araştırma/yanlış olduğu belli olmuyor ve buda maddenin düzeltilmesini/geliştirilmesini engelliyor. Teşekkürler --Pinar 14:26, 26 Temmuz 2007 (UTC)

II. Abdülhamit[kaynağı değiştir]

II. Abdülhamit maddesine yaptığınız eklemeleri gördüm. Kolay gelsin. Zor bir işe el atmışsınız. Yanlız size tarafsızlık konusunda çok dikkatli olmanızı rica edeceğim. II. Abdülhamit çok tartışmalı bir insan. Böyle bir kişi hakkında tarafsız olmak son derece zor. Ben bir çok padişahın özgeçmişini düzenlediğim halde II. Abdülhamit'e dokunmayı doğrusu göze alamadım. Çünkü tarafsız olmak çok zor. Bence tarafsız olmanın tek yolu olayları olduğu gibi anlatmak ve hiç bir yorumda bulunmamak. Abdülhamit akıllı bir adamdı, iyi adamdı, memleketini çok severdi vs. dediğiniz zaman yorum yapmaya başlıyorsunuz ve sizinle aynı fikirde olmayan çok insan çıkacaktır. Bir de belirli konulara çok fazla yer ayırırsanız ve diğer konuları çok öne çıkarırsanız, tarafsızlığınız zedelenebilir. Örneğin, Abdülhamit'in dindarlığı tabii ki ansiklopedik bir bilgidir. Ancak dindar olan çok padişah var. Eğer bu konuyu çok fazla uzatırsanız övgü yapma durumuna girmiş olursanız.

Bu maddeye el attığınızdan memnunum. Size bazı fikirlerimi iletmek istedim. Yazdıklarınızı gelecekte çok silenler olacaktır sanıyorum. Eğer yazdıklarınızın tarafsız olduğunu inanırsam o zaman yazdıklarınızı silenlere karşı sizinle birlikte savunurum. Böylece benim gibi diğer kişiler yazdıklarınızın kalıcı olmasını sağlarlar. Yani tarafsız kalmanız yazdıklarınızın kalıcı olmasını sağlayacaktır. Aksi halde başkaları yazdıklarınızı silerler ve emekleriniz ziyan olmuş olur. Kolay gelsin. Başarılar dilerim. ---Vikiyazar 15:52, 30 Temmuz 2007 (UTC)