Kullanıcı mesaj:Ato/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2005 yılına kadarki mesajlar vb.

Başlıksız Eski Tartışmalar[kaynağı değiştir]

Atakan,

Buralardaymışsın da haberimiz yokmuş :).

Volkan 02:36, 27 Apr 2004 (UTC)

sayfanin formati

meraba ato,

tanismiyorduk, tanisalim, ben, funda...senden hemen once girdim wikipedia grubuna...dolayisiyla fonksyonlari ogrenme asamasindayim ben de...

ozel sayfana baktim (wiki'deki), cok guzel olmus..sanki bir template doldurmus gibisin..nerede bu template? nasil yaptin? hehe...

bir de, neden senin ozel sayfan ingilizce wiki bolumune geciyor acaba???


"diger diller" konusu

katiliyorum...

Funda 18:28, 27 Apr 2004 (UTC)

selam. burada muhabbet olduğu için buraya maydanoz olayım dedim. diğer dillerle bağlantı yapılınca sayfaların alt ve üstlerinde "Other languages" çıkıyor, bunu "Diğer diller" biçiminde değiştirmemiz mümkün mü? Ato 06:04, 27 Apr 2004 (UTC)

Sayfalarımı ayırdım. Tarihler, yukarda görüldüğü üzre, İngilizce çıkıyor, bu da biraz garip duruyor. Ato 05:46, 28 Apr 2004 (UTC)

(galiba burada da İngilizce çıkacak :-) )

Geliştiricisinin siz olmadığını biliyorum ama, Türkçe karakterleri geri getirme uygulamasıyla ilgili bir sorum var. Bu araç, örneğin, "oldu" ile "öldü" sözcüklerini nasıl ayırıyor?

Sanıyorum cümlenin gelişinden çıkarmaya çalışıyor. Oldukça başarılı ama yanıldığı durumlar da oluyor, tabi bazen de imkansız. örneğin şu cümle: Hasan'in kardeşi oldu.

Ayrıca İzmir konusundaki yazılarını gördüm. Ben daha önce çok savaştım orada. Jor diye bir kullanıcı var. Talk sayfasında barış bulmak çok zor. Son biçimlendirmeyi ben yaptım. Dışsal Bağlantılar'da yer alan makaleye bağlantıyı kaldırdım, çünkü açılmıyor.

Asteko 14:04, 28 Apr 2004 (UTC)

O sayfa acınacak halde. Neredeyse tamamı Türk-Yunan savaşına ayrılmış durumda. Doğru düzgün bir Türkçe makale yazıp çevirmeye oturmak lazım. Ato 19:40, 28 Apr 2004 (UTC)

ato, cok ozur (konu basliklari konusunda)

hakkaten, dusununce ne kalasca bir hareket oldugunu goruyorum. ancak "yabanci diller" tercumesinin mozaik sayfasiyla ilgisi olmadigini dusundugum icin (konuyu da sen actigin icin ) buraya tasidim.

Estağfurullah! Sanırım ileride konu başlıklarını açacağım zaten. Şimdilik olmasın istedim. Ato 19:40, 28 Apr 2004 (UTC)

menulerin ve kullanma kilavuzlarinin acilen turkcelestirilmesi gerektigini dusunuyorum ama butun kelimeleri tartisacak bir yerimiz olmasi gerek. bu konuyu simdilik kendi ozel sayfama tasiyorum. kelime anlamlari tartismalari icin de ayrica bir "namespace" yaratilmasini oneriyorum. not: benim yazdigim konu basliklarini vb. ozel sayfandan silebilirsin, alinmam.

funda 18:13, 28 Apr 2004 (UTC)

Atakan, seni de kutsadım :) volkan 23:07, 6 May 2004 (UTC)

Sysopluğun hayırlı olsun Atakan! --Firat 00:36, 7 May 2004 (UTC)

Sağolun, varolun. bu görevi layığıyla yerine getirmeye çalışacağım. atakan 00:59, 7 May 2004 (UTC)

Türkçeleştirme (localization)[kaynağı değiştir]

Yav babalar, bu turkcelestirme (localization) dalgasini nasil halledecegiz? Ben tarihleri ingilizce gormekten biktim.

http://meta.wikipedia.org/wiki/Locales_for_the_Wikipedia_Software adresindeki turkce locale dosyasini degistirivermek (ya da CVS'ten alip degistirip CVS'i guncellemek) yetiyor mu? Yetiyorsa ne bekliyoruz? EnginGunduz 23:30, 6 May 2004 (UTC)

Eğer yetiyorsa en azından ayları falan değiştirelim hakkaten. Sanırım CVS'ten almak lazım, bu sayfada dosyaların en son hali olmayabilir diyor. Bir cengaver çıkıp ucubik bir şeyi değiştirse de görsek oluyor mu. atakan 01:15, 7 May 2004 (UTC)


Ben bir bakınayım. Lakin zamanında henüz wikimedia yerine LanguageTR.php dosyasını çevirmeye soyunmuşken "takvimle bpşuna uğraşma henüz desteklemiyoruz" demişlerdi. volkan 01:28, 7 May 2004 (UTC)

"takvimle boşuna uğraşma henüz desteklemiyoruz" dedikleri eski bir bilgi olabilir mi acaba? Şimdi Hollandaca ve İtalyanca vikipedilerine baktım, ikisinde de tarihler kendi dillerinde görünüyor. Localization'la uğraşanların eposta listesi nerde? Bir daha soralım mı insanlara? EnginGunduz 21:55, 9 May 2004 (UTC)


Eski bilgi olabilir tabii. Soralım.
Ben tekrar kontrol ettim, verdiğim LanguageTr dosyasında ad aylarının
kısaltmaları Türkçe. Lakin dosyayı kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum.
Brion Vibber'a yazacağım. O ilgileniyordu.
volkan 22:39, 9 May 2004 (UTC)

Türkçe harfler[kaynağı değiştir]

Atakan,

Funda'nın tartışma sayfasına bir not ekledim. Aynı soruyu sen de yanıtlayabilir misin?

Teşekkürler

volkan 21:03, 9 May 2004 (UTC)

İzliyorsun ama sayfamı :-) Demek istediğim, silmekten ziyade taşıyabilirdin, yani isimlerini değiştirebilirdin, benim yaptığım gibi. Yorum 'grup yorum' oldu. Tabii otomatik olarak oluşan redirectleri hemen silmem gerekirdi :-) Erdal Ronahi 23:29, 12 May 2004 (UTC)

fundadan...yok, atocugum, bu sefer iki saat dusunup umarim gene yanlish bisey yapmiyorumdur diyip yaptim isi..ama feci kiskirtma vardi:)))yani, insan hemen altina silinecek sayfalar diye baslik koyar mi? sandim ki, once oyle yazip sonra olayi daha bir gelistirip duzene soktun, eski yaziyi da nostalji icin sakladin (sayfayi tartisma sayfasi gibi gordum gene...sirf benim gibiler icin talk sayfalariyla makale sayfalarinin rengini, tasarimini farklilastirmalari lazim:)))iste boyle...birkez daha pardon:))funda 08:12, 13 May 2004 (UTC)


  1. plüton maddesini plüton (gezegen) maddesine kaydır.

hocam eline sağlık arı gibisin :) --Nerval 02:19, 25 Jun 2004 (UTC)

"Çiyayê Ararat" ekledim. Makale ve davet için "spas" (teşekkürler). :-) Erdal Ronahi 21:39, 1 Jul 2004 (UTC)

Eline saglik! Hayirli bir istir! Sadece su var: sen hafanin günleri de kullaniyorsun ay kutularinda. Bu bence yapilmazsa daha iyi olur, cünkü sadece bu sene gecerli olur. Erdal Ronahi 17:56, 3 Jul 2004 (UTC)

Biliyorum, template'lerini de senin yaptığını düşündüm. Yanıldım demek. :-) Erdal Ronahi 20:49, 3 Jul 2004 (UTC)
Ato eline sağlık, Temmuz ayını hazırlamışsın, benden önce davranmışsın. Yarından itibaren Önceki aylar da dahil olmak üzere çok daha geniş bir şekilde tarih sayfalarını hazırlayacağım.
Erdal, şablonları ben hazırlamıştım. Artık her yeni yılda düzenleyerek kullanırız. Ama eski takvimleri de Template:2004_Temmuz_Takvimi şeklinde arşivleriz. Öyle daha iyi olur sanırım.--Ether 09:47, 4 Jul 2004 (UTC)

AAA! sen humayi nerden taniyorsun?!!!:)))cok kucuk dunya vallahi:)))hehehe...aleykum selam:))) bu arada viki'nin yeni sayfa duzeni cok guzel olmus, sohbetle asil kullanici sayfasi birbirinden ayrilmis....zart zurt sayfani degistirmeyecegim artik:)))(gozun aydin:)))funda 13:52, 26 Jul 2004 (UTC)

I would have no problem with marking Robbot as a robot. My apologies for inadvertently making the first part of the edits without it being logged in, by the way. - Andre Engels 20:03, 3 Sep 2004 (UTC) (but please use my Dutch user page for communication)

I have now marked Robbot as a bot here. Angela 20:59, 3 Sep 2004 (UTC)

M oving pages[kaynağı değiştir]

I figure out, it is easier to create "who is who" through Category. There was no need to create normal pages so I renamed them to important people and added basic information about them, to prevent any problems.

Please, next time before deleting my three hours of work; "Ask first". I'm sure you are sorry for this miscommunication and I would appreciate if you show your feelings by bringing back those pages.

By the way, it would be nice for you to rename "Muhammet Peygamber" to "Hz Muhammet sav" as that is the appropriate/correct way of naming him.

It is a hard work and a lot of responsibility to do what you are doing.

Hello Ato, could you please see to it that this image (it's a copyright violation) is listed in the right places (or deleted right away, or whatever you do with copyright violations here)? I don't know where to list it. Thanks. Lupo, 19:24 24 Sep 2004 (UTC)

Thank you for the quick answer. Ana madde will be written as a 'post-it' on my French user page fr:Utilisateur:Ma'ame Michu#Interwikis ponctuels. :o) Ma'ame Michu 22:40, 24 Sep 2004 (UTC)

sysop olmak istiyorum[kaynağı değiştir]

MErhaba, ben wikilere geri dondum. sysop olmak icin ne yapiliyordu?sevgilerfunda 23:18, 13 Oct 2004 (UTC)


Sevgili ato

Necip Fazıl sayfası tamam.. ama Suat yıldırım ve Allah tanımının neden silindiğini bir türlü anlamadım... Allah tanımı Suat Yıldırım'a ait... Eğer neden kaldırıldığını söylerseniz, bizde ona göre yazarız.

Park

Sayın Atakan Bey,

Wikipedia'da yer alan Hatay maddesine son katkıyı yapmış olan kişi bendenizim. Tam olarak hangi konuyu "disputed" olarak gördüğünüzü anlayamadım. Ancak, evvela şu hususu belirtmek isterim. Dönemindeki ismiyle İskenderun Sancağı'nın Hatay Cumhuriyeti'ne dönüştürülmesinde amaçlanan (Türkiye ve Fransa tarafından uzlaşıldığı üzere) Türkiye'ye iltihak için bir geçiş sürecinin başlatılmasıydı. Hatay Cumhuriyeti Meclisi (şimdiki Gündüz Sineması) için yapılan seçimler öngörüldüğü biçimde "communal" bir temelde yapılacaktı. Nitekim, 1938 yılında Fransızlar tarafından yapılan nüfus sayımında Türk nüfusun Sancak nüfusunun % 46'sı olduğu tespit edilirken, toplam 40 sandalyeden 22'si Türk temsilcilere ayrılıyordu. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Gâvurdağı tabir edilen yörede yerleşik Türkmen-Yörük oymaklarından çok miktarda kişiye Hatay Cumhuriyeti vatandaşlığı vererek, çoğunluğu Türklerin oluşturduğu Meclis'in bağımsızlık yönündeki kararında elini güçlendirmek istedi. (Bu kişilerin Hatay Cumhuriyeti sınırları içine nasıl sokulduğu ve hangi suretle oy kullandırıldıkları "sözlü tarih"e dayandığı ve sağlam veriler edinmek yönünde en azından spekülatif kaldığı için burada değinmeyeceğim.) Ancak, bugün hâlâ, örneğin Gaziantep'in Islahiye ilçesinde, bu ilçeyle bir ilişkisi bulunmadığı halde kendisi veya aile büyükleri Kırıkhan nüfusuna kayıtlı birçok insana rastlayabilirsiniz. Hatay'ın Türkiye'ye katılmasından hemen sonra da ildeki Türk nüfusu arttırma çabaları sürmüştür. Suriye vatandaşlığını korumak isteyen Araplar sınırdışı edilmiştir, Vakıflı köyünde yaşayanlar dışında Ermeni nüfus Lübnan'a göç etmiştir ve Dörtyol ile Hassa ilçeleri Hatay iline bağlanmıştır.

Umarım, bu bilgiler bir nebze dahi size yardımcı olabilmiştir. Çalışmalarınızda başarılar ve saygılar Yunus

Halló Ato! I have seen that an anonimous user has added a link to de:Béla Bartók. I copyid to most others and the I saw it is not here. Could you please find the article and make some redirects? Thanks! en:User:Gangleri 84.135.59.127 14:36, 28 Oct 2004 (UTC)

Ataturk bilgilerinde, ozellikle askerlik doneminde Donmeh hareketinden etkilendi gibi birsey demissin, bunu biraz acarsan sevinirim, kastettiginin Ataturk'un de sabay oldugunu belirtip belirtmedigi konusunda da bir aciklama isterim,

sanirim beni baskasiyla karistirdiniz. iyi calismalar. atakaN 23:21, 14 Nov 2004 (UTC)

{{sil}} komutu[kaynağı değiştir]

Selam Atakan,

Bence biraz ozensiz siliyorsun. Her ne kadar makale bana ait degilse de Adi Kizilagac makalesini silmissin ama icindeki bilgileri tasimamissin. Bence bilgiyi yok etmek bu. Icinde bilgi kirintisi dahi olsa bir makalenin korunmasindan yanayim. Ben oyle durumlarda uyariyor ve kendim edit ediyorum. Bir yonetici olarak daha hasas olmani beklerim.

Saygilar, Citrat 03:35, 16 Haziran 2005 (UTC)


Atakan,

Makale'nin butunlesik olmasini ben de tercih ederim ancak o makalede ayri da olabilirdi, keza kopeklerin alt basliklari da olabilecegi gibi Kızılağaç icinde olmasi mumkun. Ben sahsen yazara danisilmadan silinmemesi taraftariyim. Ben yanlis hatirlamiyorsam, icin de bilgi vardi ama ana yaziya ne kadar yakindi hatilamiyorum. Sil komutunu bu yuzden daha ozenli kullanilmasindan yanayim.

Ilginiz icin tesekkurler, Citrat 23:37, 16 Haziran 2005 (UTC)

PS: sayfalara yazdigimiz Category kelimesini diger dillerdeki gibi Turkce'ye cevirmek Kategori yazmak mumkun mu? En azindan ansiklopedi buyumuden bunu yapsak?

Sanıyorum bunun için sistemin yazılımını değiştirmek lazım. Mutlaka mümkündür, çünkü diğer dillerde yapıyorlar, ancak nasıl yapılır bilemiyorum. atakaN 23:43, 16 Haziran 2005 (UTC)

Silme Protokolu[kaynağı değiştir]

"Yazi silmek" uzerine Ozgur ile bir protokol icin ugrasiyoruz, senin de tartismaya katilmani isterim. Benim ve onun tartisma sayfalarindaki yazilari okuyup fikirlerini bize yazarmisin?

Citrat 23:44, 28 Haziran 2005 (UTC)


Vikipedi:Politikalar ve yönergeler ve Sayfa silme kriterleri bölümler açıldı, katılırsanız sevinirim.

Citratmesaj 18:19, 29 Haziran 2005 (UTC)


Ingilice Wikipedi kriterleri baglantin icin tesekkur ederim. Keske bizim de o kadar katilimcimiz ve makalelerimiz olsaydi. Bu tur yazilarin cogu bizim mudahelemize bile gerek kalmadan duzeltilirdi. Bu baglamda Ozgur'un Vikipedi icin diger sitelerle baglanti kurmasini taktir ediyor ve destekliyorum.

Silme kriterlerini tartisirken bu yazilarin silinmesini dogru bulmadigimdan geri getirdim. Bu kategoride cok yazi var, eger kriterleri oturtabilirsek ve tabii silinmesine karar verilirse bu sekilde silincek bir suru makale var. Bu konuda icin "Silme kriterleri"'ne reklam bolmune yazi yazmistim. Ben geri getirdikten sonra bir aciklama yapmadan tekrar silmen dogru degildi. Lutfen tartisma bolmune katil.

Citratmesaj 6 Temmuz 2005 15:50 (UTC)

Ato ben de silecektim o sacmaliklari ama beklerken cok ise yarayacagi soylendigi icin birakayim bir goreyim dedim ne ise yarayacak. En azindan savunuculari bari bir iki makale cikartir diye dusunuyorum gosterme amacli. --Dbl2010mesaj 6 Temmuz 2005 20:56 (UTC)

iller, ilçeler, kentler[kaynağı değiştir]

İl, ilçe ve kent makalelerinin ele alınışı ile ilgili görüşlerimi Tartışma:Türkiye'nin illeri sayfasında yazdım. Zamanınız olduğunda göz atabilirseniz sevinirim. Sevgiler. Allison connors 10:49, 17 Temmuz 2005 (UTC)