Kullanıcı mesaj:Asylum~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin Asylum[kaynağı değiştir]

Hoş geldin Asylum![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--Selim Elmasmsj 18:50, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Başlık girmek[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle hoş geldiniz ^_^ Aslına bakarsanız başlıkların reddedilmesi gibi bir durum söz konusu değil; sadece eğer eklediğiniz başlık çeşitli sebeplerden kurallarımıza uygun değilse silinebiliyor. Ben size birkaç temel noktayı aktarayım siz bunlara göre başlığı girin (veya girmeyin size kalmış ^_^)... madde yazmak yani başlık girmek için temel bilgiyi şu sayfadan alabilirsiniz: Yardım:Yeni madde yaratmak.
    1. Ekleyeceğiniz başlık kayda değer mi? Bununla kastımız gireceğiniz başlığın konusunun ansiklopedik olup olmadığı. Ansiklopediklik için çeşitli kriterlerimiz var kayda değerlik kriterleri - bağlantıya tıklayarak kriterleri görebilirsiniz. Fikir edinmeniz açısından: Thomas Edison ansiklopediktir, fakat yeni icadına patent almış hiçbir yerde tezi yayımlanmamış, eseri hiçbir yerde konu edilmemiş bir mucit ansiklopedik değildir; Sezen Aksu ansiklopediktir, fakat YouTube'da hayran kitlesi oluşturmuş amatör bir müzisyen büyük ihtimalle ansiklopedik değildir...
    2. Eğer ekleyeceğiniz başlık ansiklopedikse, başlığınızın en azından 3-4 cümle içerdiğinden emin olun. Eğer maddenizde (yani başlığınızda) sadece 1-2 cümle varsa, içerik çok kısaysa yani konusunu güzelce tanımlayamıyorsa silinebilir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Taslak sayfasına göz atabilirsiniz.
    3. Madde yazarken girdiğiniz içeriğin sizin olması, herhangi bir yayından alıntı olmaması, tarafsız olması, sizin özgün fikriniz, yorumunuz olmaması bunun yerine doğrulanabilir, belli başlı kaynaklarda örneğin ansiklopedilerde, akademik yayınlarda, medyada vs. rastlanılabilir olması gerekir. Bunlar kesin kurallardır ve ihlâli hâlinde uyarı alabilirsiniz.
  • Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ek sorularınız olursa veya anlatamadığım bir husus varsa sormaktan çekinmeyin ^_^ Madde yazarken veya mesaj atarken kullanacağınız viki-dili kodları içinse şu sayfaya bakmanızda fayda var: Vikipedi:Hızlı rehber. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:59, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Müzik grupları için kriterler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Anlattığınızdan bahsettiğiniz grubun kayda değer olmadığı sonucu çıkarıyorum üzülerek... Müzik gruplarında ve genel olarak sanatçılarda neler aradığımızı şu iki sayfada bulabilirsiniz: Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) ve Vikipedi:Kayda değerlik (kişi). Müzik grupları ile ilgili kayda değerlik kriterlerini buraya da kopyalıyorum kolaylık olsun diye:

Vikipedide bulunan müzisyenler veya müzik gurupları aşağıdaki kriterlerden en az birini sağlıyorsa kayda değer oldukları kabul edilir:

  1. Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayımlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması.[1]
    • Bu kriterde, aşağıdaki durumlar hariçtir:
      • Müzisyen veya müzik grubunun kendinden bahsettiği ve kendi reklamını yaptığı basın duyurularının medyada aynen yayınlanmış halleri.
      • Basın-yayım organlarında basit bir haber halinde geçiyorsa, örneğin konser günlerinin tarihleri, veya rehber bilgisi seklinde yayınlanmış iletişim bilgileri veya konser verme şartları, vs.
      • Okul veya üniversite yayımlarında (veya benzerleri) çıkmış haberler genelde basit sayılsa da bu tür durumlar kendi başlarına değerlendirilmelidir.
  2. Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması;
  3. Büyük ölçekli ülkelerde uluslararası veya ulusal bir konser turu düzenlemiş olmaları[2] ve bunun güvenilir kaynaklarca işlenmiş olması.[3]
  4. Ünlü bir müzik yayım şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayımlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pekçoğu da kayda değer olmalıdır.
  5. Grubun bir üyesi daha evvel veya daha sonra kayda değer sayılabilecek bir grubun üyesi olmuş olmalı. Genelde eski gruplar veya yan projelerle ilgili ayrı bir madde açmaktansa bunlardan asıl maddeye bir yönlendirme yapıp bunlardan orada bahsetmek daha uygundur.
  6. Kayda değer bir müzik stilinin veya belli bir yöre veya kentte mahalli eğlence tarzının önde gelen bir temsilcisi olmalı. Bu durumda Vikipedi'nin diğer olağan kriterlerinin, özellikle doğrulanabilirlik kriterinin karşılanması gereklidir.
  7. Önemli bir müzik yarışmasında ödül kazanmış olması;
  8. Kayda değer bir medya ürünü için müzik yapmış olmalı, örneğin tanınmış bir televizyon programında müzik yetenekleriyle, uzun süredir görev alıyor olmalı. Ancak, ansiklopedik olmak yönündeki tek iddiaları buysa, muhtemelen müzisyenin/grubun ana maddeye yönlendirilip ondan orada bahsedilmesi daha uygundur.
  9. Ulusal radyolarda eserlerinin düzenli olarak yayınlanıyor olması.
  10. Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.
  • Bahsettiğiniz grubun bu kriterleri sağladığına dair herhangi bir kanıtınız varsa maddesini açabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:22, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

08:50, 20 Mart 2015 (UTC)

23:50, 22 Nisan 2015 (UTC)