Kullanıcı mesaj:Altugyavuz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Altugyavuz!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



-Citrat 00:14, 15 Ekim 2006 (UTC)

Anonim mesajlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu mesajları siz mi yazdınız acaba? Sizin oluşurduğunuz sayfalara ilişkin mesajlar olduğundan öyle olduğunu sanıyorum. Lütfen yeni bir mesaj yazmadan önce Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır, Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Nezaket sayfalarını okuyunuz. Bunlar Vikipedinin resmi politikalarındandır kullanıcıların bu kurallara uymakla yükümlüdür. Hesabınız dışında başka bir hesaptan ya da anonim olarak katkıda bulunmanın bazı hallerde kuklacılık olarak değerlendirilebileceğini, bu nedenle Vikipedi:Kukla sayfasında açıklanan bu gibi davranışlardan uzak durmanız gerektiğini de lütfen unutmayınız. --yabancım 22:15, 29 Kasım 2010 (UTC)


Viki de yeniyim ancak kuklacılık yapmadım. Başka yerlerden de eleştiri gelmiş demek ki, demek ki okuyanlar varmış.

Vikiçizer hiç bir açıklama ve neden göstermeden hazırladığım bilgileri sildi ve ben kuklacılıkla falan zaman harcayacak bir insan da değilim. Gerçekten yoğun mesaimde bilgi paylaşımı için emek harcadım ve emeğime saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü politik görüş değil, bilimsel başlık yazdım ben ve bunun paylaşımının böyle bir hiçmişcesine ortadan kaldırılması eminim benden önce de akademik camiadakileri küstürmüş ve bilgi paylaşımlarını engellemiştir.

Vikiçizer gibi kullanıcıları durdurmak için bir kukla kuralı gibi kuralınız var mı? bir Nezaket sayfası var mı? Ben yeni üyeyim lütfen yardımcı olun. (yani yeni derken aktif kullanmaya yeni başladım yoksa 2006dan beri üyeyim)

  • İyi akşamlar. Oluşturduğunuz maddeyi görünce bilimsel konularda bilginiz olduğunu gördüm. Bende biraz katkıda bulunayım dedim maddeyi düzenledim. Vikiçizer sizin oluşturduğunuz sayfayı o yüzden sildi sanırım. Kolay gelsin.--Reality 18:09, 2 Aralık 2010 (UTC)


Anlıyorum ancak çok mu kabul edilemez şeyler eklediniz? Çünkü genelde yayından kaldırılması için uyarılması gerekir gibi geliyor bana ve uyarı bile almadan kaldırılması gerçekten emek saygısızlığı gibi geldi ondan bir tartışmadır gidiyor. Her insan burada kendi mesaisinden vakit ayırıyor. Öyle hoşuma gitmedi, ya bunun kaynağı eksik diye silinmez ki, uyarılır gerçekten bir eksiği varsa ona göre ya eksik giderilir ya da en son çare silinir. Hiç kimse ile bir husumetim yok ama ayıptır yani hele de ben o kadar kaynaklara falan dikkat ederken gerçekten sinir bozucu olmuştu. Dolayısıyla sizin ne paylaştığınızı bilmiyorum ama maddeyi değiştirmek mümkünken toptan silinmesini ben hala hazmedemiyorum. Bana çok vicdansızca geliyor.

  • Yayından falan kaldırılmadı. Sizin maddeniz aynen duruyor. Okuyabilirsiniz. Ufak düzeltmeler yaptım merak etmeyin maddeleriniz silinmeyecek ancak düzenli içeriğe sahip olması lazım. Raman saçılması maddesinin şu anki hali gibi. Kolay gelsin.--Reality 18:14, 2 Aralık 2010 (UTC)


Yo yo bahsi geçen değişiklik "raman saçılmasında" yapılmadı, Absorbsiyon spektroskopisi maddesine oldukça emek harcamıştım, o sayfa hiç neden gösterilmeden kaldırıldı. Aksi takdir de Vikinin bir düzeni var anlıyrum ve sizin yaptığınız katkılar gibi katkılardan memnun oluyorum böylece bende diğer maddeleri o düzene çeviriyorum. Gerekçeli her değişiklik ve katkıdan dolayı teşekkür ederim.

  • Tamamdır anladım şimdi çıkmam lazım ancak yarın gelince silinmemesi için elimden geleni yaparım. Zaten madde düzenliyse silinmiyor. Bu arada yazdığınız maddelerin Raman saçılması gibi düzenli olmasına dikkat ediniz yoksa yarına kadar silinebilir:) Kolay gelsin.--Reality 18:23, 2 Aralık 2010 (UTC)
  • Tamamdır tüm maddeleriniz düzenlendi silinmedi hiç biri. Katkılarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Reality 18:09, 3 Aralık 2010 (UTC)


Ben teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Kurallara uygun devam etmeye çalışacağım.

Altug, kusura bakma mesajini yeni gordum. Yazin geri gelmis, silinme nedeni teknik duzensizlik olarak not dusulmus. Bazi linkler sanirim uygunsuz dusmus ama bu tur olaylar hevesini kirmasin. Hizmetliler genelde yogun calisiyorlar ancak iyi niyetlerininden suphen olmasin. Sorun olursa, mesaj at. Elimden geldigimce yardim ederim. Kolay gelsin Citrat 23:40, 19 Aralık 2010 (UTC)

Not: Mesaj sonuna imza icin: vp:imza