Kullanıcı mesaj:AlpFatih/Arşiv/Arşiv 2011-4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba,
Dosya:Safranbolu-Asmazlar-Konagi AlpFatih versiyonu.JPG dosyasındaki lisans uygun. Ancak bu resmi lokal olarak Türkçe Vikipedi'ye yüklemişsiniz. Özgün dosya ile Dosya:Ab-ı Hayat çeşmesi tembels touch.jpg dosyası ise, Vikipedi'nin özgür lisanslı dosya havuzu olan Wikimedia Commons'ta yüklü. Bahsettiğiniz şablon (sanırım "Bu rötuşlanmış bir resim olup" diye başlayan şablon) Commons'ta var olan bir şablon bildiğim kadarıyla. Dosyayı Commons'a yüklerseniz bunu kullanabilirsiniz.
Sizin dosyanız, özgün dosyanın bir türevi olduğu için, [1] adresindeki aracı kullanarak direkt Commons'a yükleyebilirsiniz. Ya da isterseniz ben sizin için bunu Commons'a aktarabilirim. Lisansı kendinize ait olan, kendi ürettiğiniz ya da özgür lisanlı resimlerden türettiğiniz tüm dosyaları Commons'a yüklemeniz daha faydalı olacaktır. Çünkü o durumda, dosyalar tüm vikilerde direkt olarak kullanılabilmektedir.
(Özgün dosyanın Commons sayfası: [2])
Başka sorularınız olursa yine mesaj bırakabilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 18:02, 13 Mart 2011 (UTC)

Dosyayı Commons'a aktardım, yerel versiyonu da silindi. Şimdi SRA olabilir. İyivikiler... [ho? ni!] 22:42, 17 Mart 2011 (UTC)
  • Selam Fatih bey. Dosya yüklerken;
Açıklama

İlgili açıklama

Kaynak

İlgili kaynak

Tarih

İlgili tarih

Yazar

İlgili yazar

İzinler

İlgili izin

Diğer sürümler Diğer sürüm

şablonu bu şekilde ekleyip, ilgili şekilde doldurmanız gereklidir. Dosya:Spor Toto 3. Lig logo.png bunun gibi doldurursanız kurallara uygun olacaktır.

Saygılar...--AlpFatih (MesajKatkılarİstatistikler) 15:57, 13 Mart 2011 (UTC)


  • Tekrar merhaba. bu resmi nereden buldunuz? Eğer internetten bulduysanız, kaynağını yazmanız gereklidir. Kendi çalışmanız derken, fotoğarafı kendiniz çizdiniz veya ürettiniz demektir.

Eğer kendiniz üretti iseniz sorun yok, fakat kopyaladıysanız lütfen ekleyin.

Saygılar...--AlpFatih (MesajKatkılarİstatistikler) 18:33, 14 Mart 2011 (UTC)


Alp bey, Türkiyemizde 81 adet gençlik il müdûrlüklerimiz mevcut. Ben hepsini tekrar kendim paint programiyla yeniden sifirdan çizdim. Ama çogu gsim logolari ya degisti, ya da artik webtasarim degisiklikleri yüzünden yeniden eklenmedi. Her seferinde o zaman ilgili il müdûrlügün websitesini eklerim. Yanina da tarafimca yeniden çizildigini de yazabilir miyim? yoksa gerek yok mudur? nasil yapabilirim? Ben bunu commons'ta açacaktim. yanlis yaptim siz silebilir misiniz ben yeniden COMMONS ta açsam olur mu? Hürmetler efendim. --fatixxx 08:42, 15 Mart 2011 (UTC)

Tekrar merhaba sayın Fatih bey.

Geciken mesajım için özür dilerim. Şu sıralar gerçek hayattaki yoğunluk nedeni ile Vikipedi'ye zaman ayıramıyorum.

Öncelikle özgün grafikler üreterek Vikipedi'nin görselliğine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. İlgilenirseniz grafik laboratuvarı çalışmalarına da katılabilirsiniz.

Bu tür kendi ürettiğiniz dosyalarda iki bilginin mutlaka yer alması gerekiyor:

  1. Açık ve net biçimde grafiği kendinizin ürettiğine dair bilgi
  2. Bu grafiğin hangi şartlarda kullanılacağına dair lisans

Kendiniz çizdiğiniz resimlere kendinizin çizdiğinizi yazmalısınız. Altına da {{kopyala:GÖBL-kişisel}} olarak lisans eklemelisiniz.

Logo yenilendiğinde ise dosyanın yenisini yükleyin tuşu ile dosyanın güncel versiyonunu ekleyerek, onu nereden aldığınızı yazmalı, ve ilgili alanları doldurmalısınız. Altına da {{kopyala:Logo-Spor}} şeklinde eklemelisiniz.

[3] aracı ile de, Türkçe Vikipedi'deki dosyalarınızı Wikimedia Commons'a geçirebilirsiniz.

Silme olayına gelirsek, ben Devriye'yim. Silme işlemini sadece hizmetliler yapabiliyorlar. Onların birinden yardım istemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Bu konuda bir sorunuz olursa, sormaktan çekinmeyin lütfen. Vikipedi'ye nice katkılarla devam etmeniz dileği ile... Saygılar...--AlpFatih (MesajKatkılarİstatistikler) 14:19, 16 Mart 2011 (UTC)



Merhaba Fatih bey.

şu değişikliğiniz sonucunda sorunu çözmüşsünüz. Lisanslama uygundur, hayırlı olsun !

Yalnız siz de onaylayacaksınızdır ki, şablonları koyan kullanıcı Sayın Homonihilis'tir ve bu şablonları benim kaldırmam etik bir davranış olmayacaktır. İsterseniz bir de ona yazın, son bir kez incelesin ve onaylasın.

Saygılarımla...--AlpFatih (MesajKatkılar) 12:42, 19 Mart 2011 (UTC)

İmzalarda dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Merhaba AlpFatih,

İmza kullanımı konusunda şöyle bir kuralımız var; onu hatırlatayım istedim imzandaki istatistik bağlantısını görünce şimdi.

Reklam durumu elbette yok burada ama politika/yönerge yazdığı zaman uymak lazım :)

Sevgiler

Vito Genovese 14:38, 16 Mart 2011 (UTC)

Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi günler, saygılar...--AlpFatih 14:45, 16 Mart 2011 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba AlpFatih,

Tam yoğunluk dönemime denk geldi mesajın, kusuruma bakmayasın. Bana kalıncıya kadar silmişler tabii sayfayı, hayırlısı olsun diyelim :)

Sevgiler

Vito Genovese 12:52, 28 Mart 2011 (UTC)


Al sana cevap.

Vito Genovese 13:21, 28 Mart 2011 (UTC)

Tamamdır. Hayırlı olsun. Khutuckmsj 15:07, 28 Mart 2011 (UTC)

Türkçe olmayanlar[kaynağı değiştir]

Selam. Sorularım bunaltmıyordur umarım. Şu ve benzeri, çevirisi tamamlanmamış maddeler silinebilir mi? Tartışma sayfasında belirttim (Maddeyi düzenleyen kişi engellenmiş). Son değişikliği de ben yaptım şablon koyarak :). Ondan beridir değişiklik yapılmamış. Zaten tek yapıcı değişiklik 2008 yılında yapılmış. Nasıl bir işlem yapılmalı?

Saygılar...--AlpFatih ( • Mesaj • ) 14:30, 29 Mart 2011 (UTC)


Merhaba AlpFatih,

Soruyla bunalacak olanın işi zaten yok burda; sen doğrudan sorunu sor, düşünme gerisini :)

Maddenin kurtarılabilirliği ve emsal karar olup olmaması bence burada önemli. İngilizceler çıktıktan sonra maddeyi kurtarabilecek içerik kalıyor mu? Eh, kalıyor. Ama madde bir liste yapmayı vaat ettiği için çok da işe yarar bir şey olmuyor bu.

Diğer yandan geçmişte emsal SAS kararları var mı, ona bakmak lazım. Yıllardır SAS kararı alıp duruyoruz ve bunların gelecekteki benzer vakaları etkileyeceğini de belirtiyoruz. Ama o tartışmalardan ne karar çıkmış, toplu bir şekilde anlatan bir sayfamız yok, varsa da ben bilmiyorum.

Onu yapan olursa çok dua alır, onu söyleyebilirim :)

Geçmişi bir karıştır olmazsa, bulamazsan emsal karar ve maddenin kalmaması gerektiğini düşünüyorsan SAS yoluna git olmadı.

Sevgiler

Vito Genovese 14:50, 29 Mart 2011 (UTC)


  • Birkaç arşivi karıştırdım. Genellikle bütün SAS'lar KD'lik tartışması ile geçmiş. İstersen SAS'a gideyim veya bunun gibi maddeler hakkında ne yapılması gerektiğini tartışalım köy çeşmesinde.

Saygılar.--AlpFatihmesaj 15:05, 29 Mart 2011 (UTC)


Bir emsal karar da aynı işi görür, o yüzden KÇ'yi daha da şişirmeye gerek yok derim ben. SAS'tan çıkacak sonucu tüm bu türdeki sayfalara uygularız.

Vito Genovese 15:57, 29 Mart 2011 (UTC)


[4] --AlpFatihmesaj 16:08, 29 Mart 2011 (UTC)

milli takım[kaynağı değiştir]

kafamdan mı attım ben o sayıları ? tartışma sayfasına aldığım yeri belirtmiştim. daha önce yaptığım değişikliği saygıner reddetmişti mesaj atıp kaynağımı gösterince tekrar değiştir dedi değiştirdim bu seferde siz değiştirmişsiniz. yanlış olan benim yazdıklarım değil şu anda sayfada onaylı olarak görülen sayılardır onu da belirteyim. Emyil 19:59, 29 Mart 2011 (UTC)


Öncelikle merhabalar.

"Kafamdan mı attım?" sizce biraz sert bir söz olmuyor mu? Ben onaylayıp onaylamadığım değişikleri siz kafadan atıyorsunuz-atmıyorsunuz diyerek onaylayıp reddetmiyorum. Bunu belirteyim.

Tartışma sayfasında aldığınız yeri belirttiğinizi söylemişsiniz. Tartışma sayfasını kontrol etmek aklımın ucundan bile geçmemişti. Bu konuda özür dilerim sizden.

Kaynak belirteceğinizde <ref> İlgili kaynak </ref> bölümünü kullanın. En alta da kaynakça diye bir başlık atıp {{kaynakça}} şablonunu yerleştirebilirsiniz. Böylece devriye ve editörlerin de gözünden kaçma ihtimali olmaz.

Saygılarımla. --AlpFatihmesaj 13:28, 30 Mart 2011 (UTC)

Devriye olayları[kaynağı değiştir]

Merhaba AlpFatih,

Bu işlemdeki sayfa hangi ad alanındaydı? Madde, şablon, kategori?

Vito Genovese 15:16, 30 Mart 2011 (UTC)


Sürüm Kontrolü uygulamasının geçerli olduğu Madde, Şablon ve Dosya ad alanlarında devriyelik ("Mark as patrolled", "Kontrol edilmiş olarak işaretle", vs.) yapmanın tek yolu sayfaları Sürüm Kontrolü ile onaylamak artık. Yani Sürüm Kontrolü devreye girdiği yerde eski tip devriyeliği geçersiz hale getiriyor.

Onun dışındaki tüm ad alanlarında, Yardım'dır, Kullanıcı'dır, şudur budur; devriyelik geçerli. Bunlarda bu işlemi uygulayabiliyoruz ama o üç ad alanında sürüm kontrolü ile onay vermek durumundayız.

Vito Genovese 15:31, 30 Mart 2011 (UTC)


O husus biraz tartışmalı. Köy çeşmesinde daha yeni gündeme geldi hatta tekrar. Bu uygulamanın temel amacı vandalizmle mücadele ve maddelerdeki bilgilerin doğruluğuna ilişkin bir kontrol gerekli değil. Ancak elbette ki doğruluktan şüphe duyuyorsak da sırf vandalizm yok diye revizyonu kontrol etmenin pek bir anlamı yok.

İçine sinmiyorsa bırak elbette ama maddenin doğruluğundan da sorumlu hissederek yorma kendini bir yandan da.

Vito Genovese 16:30, 30 Mart 2011 (UTC)

Balayı Kingi[kaynağı değiştir]

Balayı Kingi maddesindeki değişikliğimi geri almanızın nedenini açıklayabilirseniz sevinirim.

Eşşek tam bir desteyle oynanmaz.

derken, ve birkaç içeriksiz başlık yerleştirmişken siz, ben de geri aldım. O başlıkları doldurup maddeyi düzenleyecekseniz eğer, sorun yok.

Saygılar.--AlpFatihmesaj 15:59, 30 Mart 2011 (UTC)


çok acele ediyorsunuz. Biliyorsunuz ki bazı maddelerdeki şablonlar aynı (olması gerek başlıklar). bu başlıkları daha önce düzenlemeye çalıştığım "eşşek" adlı oyun maddesinden kopyaladım içeriğini düzenleyeceğim ve bunun için biraz zamana ve yardıma ihtiyacım var. anlayışınıza teşekkür ederim..Txrazy (MesajKatkılarİstatistikler) 16:06, 30 Mart 2011 (UTC)



Tamam, fakat size bir sorum var. Maddeyi inceledikten sonra, sindi mi içinize, bir ansiklopedi maddesi olarak? Bu bir ansiklopedik bilgiden çok, bir oyun sitesindeki yönergelere benzemiş, gibi geldi. Yazdıklarınızı ansiklopedik bilgi olarak düzenlemenizi rica edeceğim, oyun yönergesi olarak değil.

Saygılar. — AlpFatihmesaj 16:52, 30 Mart 2011 (UTC)


Düzenlemeden önceki halini gördünüz mü acaba..? hiç bişey eklemedim, hiç bir şey çıkarmadım yazıdan. sadece diğer oyun taslaklarındaki gibi bilgileri tasnifledim. daha rahat anlaşılacağını düşünerek ama yeter mi hayır tabi ki. bu konuyla bilgisi ve ilgisi olanın maddeye daha rahat bilgisini ekleyebilir diye düşünüyorum. Saygılarımı sunarım..Txrazy 17:54, 30 Mart 2011 (UTC)



Selam;

Bu, şu ve şu ?

Herneyse, olay tartışmaya dönüşmeden konuyu kapatalım isterseniz. Ne de olsa saçma bir konu yüzünden çattım size, affeyleyin .

Saygılar. — AlpFatihmesaj 12:37, 31 Mart 2011 (UTC)


şu sayfadaki sorunu çözemedim. yardımcı olur musun.. kaynakçayı neden aşağıya alamıyorum.. :) --Txrazy 12:59, 31 Mart 2011 (UTC)

yardım istedim. :) Nüfuslarına göre şehirler listesi sayfasında bir gariplik var şekil bozukluğu. çok basit bişey de denedim olmadı. çözebilir misin dedim. yoksa başka birisine mi danışayım.. --Txrazy 13:11, 31 Mart 2011 (UTC)

uzmanlara sormam gerekiyor. stres yaptım. :) --Txrazy 13:17, 31 Mart 2011 (UTC)

Şablon yardımcısı[kaynağı değiştir]

Merhaba Alp,

Sorunu bugün düzelttim, ön belleğini temizlersen düzelecektir. Yani diğer deyişle: Bekleme yapma ticari, devam et! Bızzt!

Sevgiler

Vito Genovese 14:42, 31 Mart 2011 (UTC)


Estağfurullah, olur mu öyle şey.

Vito Genovese 18:42, 31 Mart 2011 (UTC)