Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv27

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba İnfo,

Robots.txt'den haberdarım da, ben iki yöntem de iş görüyor diye biliyorum. NOINDEX çalışmıyor mu diyorsun?

Vito Genovese 21:35, 31 Ocak 2011 (UTC)


Derken; FlaggedRevs geldi :)

Vito Genovese 21:39, 31 Ocak 2011 (UTC)


Ne kadar zaman geçmişti en son işe yaramadığına kanaat getirdiğinde? Ben de bu süre olayını anlamaya çalışıyorum da. Ya da robots.txt ne kadar sürede etkili oldu?

Vito Genovese 22:00, 31 Ocak 2011 (UTC)


MediaWiki'nin gücü desene... Dur bakalım, ben birkaç haftayla da olsa NOINDEX'in de iş göreceğini sanıyorum. Belli başlı sayfalar için robots.txt neyse de, SAS'ler için gelen istekleri de robots.txt'yi doldurmak mümkün olmayabilir her zaman. Bir ayı geçirip görmek istiyorum ne olacağını. Olmuyorsa robot abilere gideceğiz mecburen.

Vito Genovese 22:10, 31 Ocak 2011 (UTC)


Bunu bilmiyordum, iyiymiş o zaman. Hatta bu tür sayfalar için yapsak iyi bile olur bence peşin peşin. Sadece şu NOINDEX'in etkisini görme adına bir ayı dolduralım da, sonrasında VP:SAS'ı mesela, kesin ekleyelim. Sürekli eski SAS sayfalarına dalıyor anonimler benzer sebeplerden dolayı.

Vito Genovese 22:25, 31 Ocak 2011 (UTC)


Biraz yukarıdaki bir konu başlığına yazıyorum ama kusuruma bakma artık.

16 Şubat günü kontrol ettiğimde ilgili SAS sayfası Google sonuçlarında listelenmez hale gelmişti. Ondan önceki 10 günlük süreçte kontrol etmedim açıkçası, hatta belki de 15. Bu yüzden 15 ila 25 gün diyebiliriz sanırım bu sihirli kelimenin işe yaraması için gerekli süre olarak.

Vito Genovese 00:43, 20 Şubat 2011 (UTC)

  • sevgili gözden geçirici arkadaşım. hatırım için şuna bir göz atar mısın.. adım geçince elleyesim gelmiyor da.. :) --ki bl 21:45, 31 Ocak 2011 (UTC)

Yok İnfo, aşar beni o. Zaten VP:GP'nin kodu burada değil, sadece yerelleştirme dosyası burada. WikED de öyle mesela, orijinal kodu kullanıyoruz ikisinde de. Uyarlayıp gömmeye çalışsak da; ben açıkçası şuna onu nasıl entegre ederim, hiç bilmiyorum. Ama aklımın bir köşesinde tutacağım bunu.

Sevgiler

Vito Genovese 18:57, 4 Şubat 2011 (UTC)

  • İlber Ortaylı'nın nahiyeler hakkındaki bir yazısı şu an elimde. Birazdan göndereceğim. Haberiniz olsun :)--Gökçє Yörük mesaj 16:06, 5 Şubat 2011 (UTC)

Silinen Commons dosyaları[kaynağı değiştir]

Şöyle de sonuçlar doğurabiliyormuş...

Vito Genovese 01:16, 6 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkür ederim İnfoCan. Takıldığım birşey olursa sorarım. Vito'nun bu işi harika oldu. --Makedon 18:15, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Kusura bakmayın gönderemedim. Kitabın sayfalarını tasnif etmek vaktimi aldı. Bugün göndermeye çalışırım.--Gökçє Yörük mesaj 18:21, 6 Şubat 2011 (UTC)
  • Editörlük özelliği için teşekkürler. Bir kaç hafta aktif olamayacağım gibi görünüyor, geri döner dönmez, editörlük özelliklerini incelerim.

Ermenistan bayrağı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerime yıkmak ne demek; hele ki ben SM sorumluluğunda bir adım geride duracağım dedikten sonra epey bir geride durup bütün işi size bırakmışken. Önümüzdeki günlerde vakit ayırıp bakacağım. Birkaç gün içinde madde üzerinde başka çalışan da olmazsa adaylığı sonuçlandırırım. Bu gibi durumlarda bana her zaman haber verebilirsiniz, vakit buldukça yardıma hazırım. Teşekkürler. --yabancım 22:00, 7 Şubat 2011 (UTC)

Taş Devrine ne oldu?[kaynağı değiştir]

Merhaba bugün inanılmaz birşeyle karşılaştım. Koskoca bir "çağ" yokolmuş, veya hiç yokmuş. Taş devri, maddesinde bir anlam ayrım sayfası yerine direkt Taş Devri çizgi filmi yani Flintstones çıkıyor. Taş devrine ne oldu? Bu madde hiç mi açılmadı, yoksa bir şekilde kayıp mı oldu. Koskoca bir çağı atlamış olamayız öyle değil mi?BillyG 22:11, 7 Şubat 2011 (UTC)


  • Mrb. Editörlük yetkisini bana tekrardan verebilir misiniz? Zamanında son değişiklikler kısmı oldukça değiştiğinden kendi isteğimle yetkilerimden vazgeçmiştim; ancak değişikliklerimin birisinin kontrolünden geçmesi gerektiğini görünce tekrardan almak istedim...Rapsar 07:44, 8 Şubat 2011 (UTC)

Ermenistan Bayrağı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ermenistan Bayrağı kırmızı bağlantılarında II. Levon ve Papa III. Celestine maddeleri açıldı. Ancak koyun tutan kartallı hanedan Baratuni yazılmış. Bagratuni veya Bagratlı olabilir mi?--Yzkoc 11:53, 8 Şubat 2011 (UTC)

  • teşekkür ederim infocan, geriye kişiliği kaldı :) onun için de yardım edebilir misin? umarım bu çeviri yardımı konusunu abartmıyorumdur :) --Hedda Gabler 12:07, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • teşekkür ederim infocan, geriye kişiliği kaldı :) onun için de yardım edebilir misin? umarım bu çeviri yardımı konusunu abartmıyorumdur :) --Hedda Gabler 12:07, 9 Şubat 2011 (UTC)

B== Seçkin İçerik logosu ==

Merhaba İnfoCan. Nasılsınız? . Seçkin İçerik logosunun değiştirilmesi konusunda konuşmak isterim. Seçkin İçerik logomuz olan Dosya:Cscr-featured.svg dosyası renginden dolayı daha çok ikinci derece yani bronz madalya şeklinde. Önerim olarak şimdiki logoya benzer Dosya:HSutvald2.png olabilir. Ya da Dosya:Symbol star gold.svg (başka bir sürümleri Dosya:Symbol star4.svg ve Dosya:HSutvald3.svg) olabilir. Ek olarakta Dosya:Golden wikipedia featured star.svg ve Dosya:Featured article 1.png bulunmakta. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 13:15, 9 Şubat 2011 (UTC)

Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan. Şu maddeye bir bakar mısın. 2.8.2010 tarihli, üstelik bot değişikliği, nasıl "bekleyen değişiklik" oluyor, anlayamadım. Üstelik bana sadece "revizyonu kabul etme" seçeneği tanıyor. --Makedon 17:48, 10 Şubat 2011 (UTC)

Vito diyor ki, önce red ediyorsun, hemen sonra kabul ediyorsun, düzeliyor. İng sürümde de bu tür hatalar oluyormuş. Ne de olsa "kul yapısı" -istersen "gavur icadı" de :) --Makedon 18:18, 10 Şubat 2011 (UTC)
Vito şimdi de diyor ki; Al Sana Karakan!
Vito Genovese 12:22, 11 Şubat 2011 (UTC)

Selam İnfoCan. Nasılsın? Kullanıcı:Euphemia'ya editörlük verir misin, unutulmuş ta. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:22, 11 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar. SD'de sizi gördüm, merak ettiğim bir şeyi sormayım. Seslendirme maddesindeki haritada Türkiye lacivert renk ile gösterilmiş. Sizce bu yanlış değil midir?--Gökçє Yörük mesaj 20:25, 11 Şubat 2011 (UTC)
  • Öyle bir tartışmanın yapıldığını biliyorum ama harita ile ilgisini anlayamadım. Türkiye'de sadece çocuklara yönelik eserlerde mi seslendirme yapılıyor?--Gökçє Yörük mesaj 20:40, 11 Şubat 2011 (UTC)
  • Bu durumda bu haritada sorun var. Teşekkür ederim. Esen kalın.--Gökçє Yörük mesaj 21:02, 11 Şubat 2011 (UTC)


Kolay gelsin Iggy. Şu yazmakta olduğun güzel maddelerden BM için cümleler aday gösterebilir misin? Biraz depomuz dolsun. --İnfoCan 20:22, 11 Şubat 2011 (UTC)

Selam Info, birkac tane ekledim umarim krtierlere uyar. Yalniz bir sorum olacak: "Iran'daki Yahudilerin tarihi" kismina 3 sey eklemistim ama onlari ALT olarak bir grupta topladigini gordum. Ben ALTi hep birbirinin yerine gecebilecek alternatifler olarak dusunmustum halbuki benim yapmak istedigim ucunu de birbirinden bagimsiz 3 madde olarak kullanmakti. Kisacasi bu 3 maddeden sadece birimi secilmeli sadece yoksa ucude secilebilirmi? Eger bana secenek sunulursa ben ucununde ayri ayri ele alinmasi taraftariyimda o yuzden. -- Iggydarsamesaj 22:21, 11 Şubat 2011 (UTC)
Selam Iggy. BM sütunun temel amacı cümle üretmek değil, madde üretmek. Ana sayfaya çıkan cümleler, kaliteli yeni maddelerin okunmasını teşvik etmeye yarayan küçük reklamlar gibi düşünülmeli. (İng Wiki'de bu cümlelere "hook" diyorlar, amaç okuyuculara kancayı takıp onları maddenin içine çekmek!). Onun için her madde bir kere ana sayfaya çıkmasını planlıyorum, iki kere çıkarsa diğer maddelere biraz haksızlık olacak yani :-). Bu yüzden her madde için en iyi bir cümle seçiyoruz. --İnfoCan 03:19, 12 Şubat 2011 (UTC)
Anladim, aciklama icin tesekurler. Kolay gelsin -- Iggydarsamesaj 17:05, 14 Şubat 2011 (UTC)

İyi akşamlar İnfo. Bursastore maddesi sadece iki cümleden oluşuyor. Hızlı sil den gönderebilir misin? --Kerem ileti 19:20, 12 Şubat 2011 (UTC)

Güzel olmuş, eline sağlık... --Kerem ileti 15:01, 13 Şubat 2011 (UTC)

Genel kullanımları dikkate alıyorsunuz. Acaba bu kelimeler Türkçe'ye kazandıracağımıza Türkçe karşılıklarını yazsak daha önemli değil mi? rafting anlamına baktınız mı?raft=sal olduğunu rafting=salla yapılan spor anlamında olduğunu. Sizcede buna karşılık bulup parantez içinde dünyada genel kullanımını yazsanız.Örneğin Nehir Salı vb..
Böylece TÜRKÇE'yede faydanız olur. LÜTFEN SİZDEN RİCAM BUNLARA ÖNEM verin. Sokaklara bakın eskiden KUYUMCU olan yerlerin adı ne oldu jewellery.Şimdi genel kullanım diye artık kuyumcu demeyi bırakacak mıyız. LÜTFEN TÜRKÇE'ye SAHİP ÇIKIN.--kecög 22:56, 13 Şubat 2011 (UTC)

Yeni Ana Sayfa tasarımı daha :)[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Emperyan/Ana Sayfa2 sayfasında İngilizce Vikipedi'nin Ana Sayfa tasarımında ufak değişiklik yaparak yeni Ana Sayfa taslağını oluşturdum. Yalnız Günün Maddeleri bölümünü sağ-sol yapamadım. Onu yapabilirseniz halleder misiniz? Ayrıca Portal:İslam'ın adaylığı ne zaman açıklanabilir? ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 15:48, 14 Şubat 2011 (UTC)
  • Ne zamana sonuçlanır acaba? Ben Merube ile iletişime geçeyim. O yine yorumları yapsın . Çünkü ben bu ay pek girmeyeceğim şu Ana Sayfa tasarımı ve Portal adaylığı için bekliyordum. Yani eksikleri giderme yavaşlar o zaman. Yani ne kadar erken olursa o kadar iyi diyebilirim. Ayrıca Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun! . Ana Sayfa için de çok teşekkürler. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 16:02, 14 Şubat 2011 (UTC)

Türkçe'ye cevabınız?[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, yazdıklarıma cevap verdiğiniz için. Ama düşüncelerinize katılmıyorum. Ayrıca ben öz Türkçe'ci değil Türkçe'yi seven bir insanım. Yüzyıllardır kulladığımız kelimeleri bırakalım demiyorum ki, onu zaten millet anlıyor. Daha da Türkçe'nin kirlenmesini engelleyelim diyorum. Hayatında rafting kelimesini duymamış bir vatandaş fethiye sayfasında bu kelimeyi gördüğünde hemen anlayacağınımı sanıyorsun, hatta ben ikisini birden kullanmamızı engellemeni anlayamıyorum. Ben tek başıma bu ülkede bir şeyler değiştiremem ama hep beraber bu işi yaparsak belki bir şeyler değiştirebiliriz. Abuk sabuk kelimeleri dilimizden atmış oluruz. Yeni, gereksiz sözcükler yerine dilimizden türemiş kelimeler üretebiliriz. Sonuçta bizim burada yaptığımız bir çeşit basın-yayın(eskiden böyle diyorduk şimdi sende medya diyorsun). Neden biz başlatmıyoruz ki, mutlaka başkalarından mı bekleyeceğiz. Bir yerden başlaması lazım. EN AZINDAN BUNA İZİN VERMİYORSAN, KELİMELERİN TÜRKÇE KARŞILIKLARINI YAZALIM ENGEL OLMA.

M.Kemal ATATÜRK'ün sözüyle sana tekrar hitâp etmek istiyorum "TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE". Acaba sen biliyor muydun birinci cümleyi işte bize bunu unutturdular. İçi boşaltılmış ikinci cümleyi öğrettiler. Bu imzasız yazı Namalad (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fethiye, Muğla maddesinin söz konusu kısmını biraz düzenledim. Sanırım metin eskisinden daha iyi bir hale geldi. Yabancı terimleri eğik yazılı hale getirdim, Türkçe olmadıkları belirginleşsin diye, diğer kavramları da anlaşılır bir Türkçe ile yazmaya gayret ettim. İç bağlantı verilmesi gereken yerlerde, bağlantı verilecek madde adı en yaygın bilinen ad esasına göre belirleniyor, Vikipedi:Adlandırma kuralları ve Vikipedi:Adlandırma anlaşmazlığı sayfalarında ifade ettiğimiz politikalarımız gereği. Bu yüzden söz konusu maddenin başlığı "nehir salı" değil "rafting" olmak zorunda. Türkçeye böyle girmiş, T.C. Kültür Bakanlığı'na ait Web sayfalarında dahi bu ifade kullanılıyor.
Dil değişen bir yapıya sahiptir, Atatürk'ün kullandığı dil çok fazla Arapça ve Farsça kelimeler içermesinden dolayı günümüzde artık küçümsenir olmuştur. Ama Atatürk o günün dilini kullanıyordu, aynı dili kullanan kişilere kendini en iyi şekilde ifade etmek için. Vikipedi olarak bizim yaptığımız da aynı şey, bugünkü Türk (daha doğrusu Türkçe konuşan) toplumun en iyi anlayabileceği bir ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz. Saygılar. --İnfoCan 15:58, 15 Şubat 2011 (UTC)

İlgin için TEŞEKKÜR EDERİM. Benin anlatmak istediğim, başımızdaki insanların uyumaları, bunun farkında olmaması. İlk defa bu malzemeyi getiren arkadaş türkçe karşılık bulsa şimdi bunları konuşmazdık.

Iğdır (merkez)[kaynağı değiştir]

Merhaba, Iğdır maddesinin eksikliklerini ne zaman tamamlayacağınız hakkında SM incelemesi sayfasında bilgi verebilir misiniz? Eğer yakın gelecekte onunla ilgilenmeye zamanınız olmayacaksa bunu belirtmeniz en iyisi olacaktir ki topluluk ona göre maddenin statüsüne karar kılabilsin. Gerekirse şu anda SM'liği düşürürüz, gelecek bir zamanda da madde toparlandıkan sonra tekrar SM olması için aday gösterebilirsiniz. Teşekkürler. --İnfoCan 17:43, 13 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar. İlgilenmekteyim, umarım ki en ksa sürede bitecek...--вяí¢αи76ileti 13:53, 15 Şubat 2011 (UTC)

İsim değişikliği talebi[kaynağı değiştir]

Merhabalar İnfoCan,

Şu sayfada isim değişikliği için el koyma talebinde bulunmuştum ve kontrol ettiğim kadarıyla kullanıcı herhangi bir değişiklikte bulunmamış. Üzerinden de yaklaşık 2 hafta geçti ben talepte bulunalı. Mümkünse siz gerekli onaylamayı yaparmısınız? Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.GaLyAlı 15:06, 18 Şubat 2011 (UTC)

  • pardon; bir yanlışlık olmuş, şimdi tamam olmalı. --İnfoCan 00:53, 20 Şubat 2011 (UTC)
  • Evet ama şimdi tam istediğim gibi olmuş teşekkür ederim. GaLyAlı 14:22, 20 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar, bu konuyla ilgili düşüncelerinizi almak isterim. İyi vikiler... Ertly 06:40, 24 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba. Maddedeki resmin altında "Ibn-i Bauttuta'nın temsili resmi" veya ""Ibn-i Bauttuta'yı tasvir eden resim" demek uygun olur bence. Resmin hayalî olduğu gerekçesiyle tamamen çıkarılması sorunlu olur, çünkü o zaman örneğin İsa, Meryem (İsa'nın annesi) maddelerindeki resimleri de çıkarmak gerekir. Teşekkürler. --İnfoCan 12:03, 24 Şubat 2011 (UTC)
Çok teşekkürler... Ertly 12:13, 24 Şubat 2011 (UTC)

Çift madde?[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Naftalen ile Naftalin maddelerinin birleşmesi mi yoksa bu şekilde kalmaları mı daha uygun olur?--Rapsar 13:04, 25 Şubat 2011 (UTC)
İkisi birleşmeli. Kimyasal olarak naftalin ile naftalen eş anlamlı. Tarihî olarak batı dillerinde önce naftalin olarak adlandırılmış, sonra kimyasal adlandırma kuralları gereği soneki "-en" olarak değiştirilmiş. "-in" eki taşıyan kimyasallar ya 1) bazik alkaloidler için (morfin gibi) veya 2) -C≡C- içeren bileşikler (heksin gibi) için kullanılır olmuş. "-en" soneki ise -C=C- içeren bileşikler için kullanılır olmuş. Google aramasına göre Türkçe'de ".edu.tr" bağlantılı Web sayfalarında naftalin kullanımı naftalen kullanımının iki katı gibi. Bizdeki madde "naftalin" olmalı yani, ama yukarıdaki gibi "doğru" kullanım açıklanmalı. --İnfoCan 15:00, 25 Şubat 2011 (UTC)