Kullanıcı mesaj:İnatsaykosahan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin İnatsaykosahan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e. msj 02:10, 12 Şubat 2012 (UTC)

İnat sözlük yazımız neden siliniyor[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnat_Sözlük

Yazmış olduğumuz yazının neden silinmek üzere olduğunu merak ediyoruz. nereleri aykırı ise söyleyin biz düzeltelim. Bu imzasız yazı İnatsaykosahan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Burada söz konusu sayfanın daha önce Kaydadeğerlik politikası gereğince Kayda değer olmayan kişi, grup veya sayfa nedeniyle silindiği belirtilmiştir. Sayfanın o tarihteki halini de çok iyi hatırlıyorum. Bu nedenle bende bu politika doğrultusunda silinmesi için işaretledim. Şu andaki hali de, o günkü hali ile aynı durumda. Sayfadaki içeriğini biraz inceleyecek olursanız, bir ansiklopedide olmaması gereken türde yazılar bulunduğu görülüyor. İsterseniz size biraz yardımcı olayım.
  • Başlangıç olarak VP:HS#M6'yı bir gözden geçirmenizi isterdim. Çünkü içerik olarak küfür ve hakarete varan yazılar bu sözlükte mevcut ki, bunu sizde söylüyorsunuz zaten.
  • Örneğin sayfada hiç Vikipedi linki yok. Örnek [[Anarşizm|Anarşist]] (Anarşist) gibi.
  • Vikipedi KD'te belirtildiği gibi bir İnternet rehberi değildir. Web içeriğinizin belirtilen kıstaslara da uymadığı açıkça görülüyor.
  • Mesela bu örnek sayfayı gözden geçirmelisiniz. Ama linkteki sözlükte hiç hakaret göremezsiniz. Belki biraz küfür görebilirsiniz. Fakat buraya eklediğiniz sözlükte, küfürsüz kelime neredeyse hiç yok..!
  • İçeriğiniz ile ilgili şahsi fikrim ise tamamen olumsuz. (Ama bunun konuyla veya İnat sözlüğün Vikipedi'de bulunması ile hiçbir ilgisi yok.) Düşünün ansiklopediye bakan çocuklarımız sizin sözlüğünüze girse, ben ne cevap veririm?

Lütfen bu ve bunun gibi nedenler ile isterseniz sözlüğü paylaşım siteleri veya daha başka yerlere ekleyin. Ancak ben kesinlikle burada söz konusu sözlük ile ilgili bir madde bulunmasını istemiyorum. Dilerseniz sayfanın kalıp kalmamasının uygunluğu ve kontrolü için sadece benden oluşmayan VP:SAS'a da taşıyabilirsiniz. Kaygılarınız var ve kalmasını istiyorsanız veya yapamam diyorsanız bende sizin yerinize VP:SAS'a taşıyabilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi Vikilemeler--i.e. msj 08:20, 12 Şubat 2012 (UTC)