Kullanıcı mesaj:İki2bucuk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba İki2bucuk, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

-- fcn (m) 12:29, 7 Eylül 2009 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Eldarion 14:18, 7 Eylül 2009 (UTC)
Vikipedi
Vikipedi
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz.

Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. ---- fcn (m) 11:22, 8 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Çeviri mi yoksa kitaptan mı aktarıyorsunuz ? Kıta Ablukası maddesi için bu haritanın faydalı olacağını düşünüyorum. Karar sizde. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:02, 14 Eylül 2009 (UTC)

kıta ablukası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Harita için teşekkürler, sayfaya koydum.

Yazdıklarımın çoğu çeviri, ama boşlukları kitaptan dolduruyorum. Bu maddeyi, örneğin, Avrupa Tarihinden Kesitler, Stephan Lee; ve Emile Ludwig'in Napoleon biyografisinden teyit ettim, ama çevirinin üstüne fazla bir şey koymadıkları için kaynağa not düşmedim.

Anladım. İki çeşit harita varda açıklamalar da eklerseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:59, 14 Eylül 2009 (UTC)

Tekrar selam. Buna bakar mısınız ? Bence hem müttefik hem de ablokanın uygulandığı ülkeleri gösterilse daha güzel ve faydalı olacaktır. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 11:02, 14 Eylül 2009 (UTC)

Birde böyle bir şey var. Takabeg ileti 11:11, 14 Eylül 2009 (UTC)

Selamlar.

Çavuş oku maddesine telif ihlali notu düşmüş. Yazıyı şu an yazarını hatırlamadığım "Okçuluk" adlı kitabın "Türklerde okçuluk" kısmına ve Gumilev'in "Hunlar" adlı kitabına dayanarak yazdım. National Geographic'in ünlü "Cengiz Han" yazısında da bu oktan, kullanımından ve çeşitlerinden bahsediliyordu.

copy-paste yoktur.

Şu an ev dışında olduğum için yararlandığım kaynakların tam isimlerini yazamıyorum.

Demek ki ikisi de kitabın kopyası :) Bence sıfırdan başlatırsanız iyi olacak. Takabeg ileti 11:15, 16 Eylül 2009 (UTC)

Benim işim değil ama... Kitaplardan bilgileri aktarırken dikte etmemek gerek (bence). Aksi halde (bu seferki mesele gibi) riske girmiş oluyoruz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:27, 16 Eylül 2009 (UTC)

Size iyi haber. Söz konusu maddede telif ihlali bulunmadığı söylendi. Ben mi yanlış baktım. Belki öyledir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:47, 16 Eylül 2009 (UTC)

Attila sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Attila sayfasında kaynağı belirtilmemiş (ve hayali olduğunu iddia ettiğim) birtakım bilgiler vardı ve onları silip sayfayı yeniden yazmıştım. Ancak değişikliği geri almışsınız. Bunun nedenini öğrenebilir miyim? iki2bucuk 21:12, 29 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba, eski sürümün yetersiz de olsa bir kaynağı vardı. İnternet okurunun yanılmaması için maddenin kaynaksız şablonunun etiketlenmesi de yapılması lazım...Sizin ekledikleriniz de kaynaksız, 4000 baytlık ekleme metne şimdi tekrar göz attım...Kaynağı ile ekleyiniz, tekrar değerlendirmeye değer o zaman, ama birdenbire kaynaksız ve büyük sayılabilecek metinler eklemek; kopyala-yapıştır tehlikesini getiriyor...6000 küsür baytlık madde, kaynaksız 10.000 baytlık bir madde haline geliyor, kaldı ki eski sürümün de kaynaksız kısmının makaslanmasını düşünüyorum...Bir art niyet ya da yanlışlık olduğunu düşünmeyiniz...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikipedist 21:14, 29 Kasım 2009 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

  • Atilla maddesine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak çok basit birkaç örnek vermek gerekirse; "Attila, 'Etzel' ismiyle karşımıza çıkar.", "Diğer Hunlar sarhoş olup gülerken Attila hep ciddidir ve ancak cüce bir soytarının komiklikleri karşısında hafifçe gülümsemiştir.", "daha çok hırsının tetiklediğini söyleyebiliriz" gibi, yorum belirten ya da kişi ifadde eden (biz) içrikler ansiklopedik üsluba uygun değildir. Bunların tamamını düzeltmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   21:39, 29 Kasım 2009 (UTC)