Kullanıcı mesaj:İdesofmarch

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin İdesofmarch!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Gözat
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e.msj 08:20, 22 Mayıs 2013 (UTC)

#Eşcinsellik[kaynağı değiştir]

Eşcinsellikle ilgili yaptığım değişikliği geri almışsın. Kusura bakma ama bir sürü yanlış bilgi ekliyorsun. Kullandığın kaynakçalarında birkaçı da homofobik sitelerden. Ayrıca birkaç başlık ve içeriği uyuşmuyor. Çok dağınık yazmışsın.

"1994 tarihinden itibaren WHO üyesi tüm ülkeler yeni sınıflandırmayı kullanmaya başladı. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen, kişinin kendi seçmediği bir durum olduğu tıp bilim tarafından tespit edilmiş ve bu durum kabul görmüş ve eşcinseller çoğu gelişmiş ülkelerde eşcinseller arası resmi evlilik dahil olmak üzere heteroseksüellerin sahip olduğu pek çok hakka kavuşmuştur"

Mesela bu bilgi yanlış. Who eşcinselliğin doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen bir durum olduğunu söylemiyor.

Teoriler bölümünde "ergenlikte eşcinsellik" var. "Ergenlikte eşcinsellik" bölümünde de Alfred Kinsey'in çalışmaları var. Bunların ne bağlantısı var? Aynı şekilde "cinsel yönelim tanımlamaları" başlığında "hayvanlarda eşcinsellik" in ne işi var? Eşcinsel yönelimler başlığında "gay" "lezbiyen" "biseksüel" var. Bunlara eşcinsel yönelim denmez. Cinsel yönelim heteroseksüellik, eşcinsellik, biseksüellik ve aseksüelliktir.

Ben yazımı ingilizce vikipediden çevirerek yazdım. "Eşcinselliğin nedenleri konusunu da yazdım. Eşcinsellik üstüne yapılmış çok önemli araştırmalar var. "Eşcinsellik ve psikoloji" ve "cinsel yönelimi değiştirme eforları" nda eşcinselliğin psikolojide nasıl sınıflandırıldığı eşcinselliği tedavi etmenin yanlış olduyla ilgili doğru bilgiler ve kaynakçaları da var. Sonra "lgbtt tarihi" ni de ekliycem. Lütfen bu yazıyı değiştirip benim yazımı koyalım. Çünkü gerçekten yazdığın yazı çok yanlış ve eksik bilgiler içeriyor.Bu imzasız yazı İdesofmarch (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sevgili İdesofmarch, eşcinsellik, cinsel yönelim ve LGBT konuları, başlıklarında yaptığınız değişiklikleri takdirle izliyorum ve kısa bir süre önce size LGBT yıldızı hediye etme fikrindeydim. Yine sizi VikiProje LGBT'ye davet ediyorum. Aylık işbirliğine katılabilirsiniz. Eşcinsellik başlığındaki katkınız radikal, incelemeye değer bir değişiklik olduğu için tartışılmasını rica ettim. Ancak sayfada katkı sayısı çok az olduğundan, File-Dosya, LGBT yerine LGB gibi yer yer Türkçe imla hatalı, ansiklopedik içerik, sayfa görseli üzerinde biraz estetikten uzak değişikliklerinize [İdesofmarch ilave değişiklikle] /devriye onayı hususunda onayladım. İlgi ve alakanız için teşekkürler. /LGBT/ hakkında her konuda bilgi alışverişi için şahsıma danışabilirsiniz. İyi çalışmalar. @Lubunya 10:40, 18 Kasım 2013 (UTC)

Pancinsiyet silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Pancinsiyet) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Pancinsiyet sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 08:57, 16 Ağustos 2016 (UTC)