İçeriğe atla

Kullanıcı:Lalunevert/All the Young Dudes (fan fiction)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lalunevert/All the Young Dudes
YazarMsKingBean89
Dilİngilizce
TürlerFantastik, Romantik, Gençlik, LGBT, Roman
YayımMart 2017 - Kasım 2018
Medya türüHayran kurgu

All the Young Dudes, Harry Potter evreninde geçen, MsKingBean89 tarafından Archive of Our Own (AO3) üzerinde yazılmış bir kanondan farklı bir hayran kurgudur. Mart 2017 ve Kasım 2018 arasında yayımlanmıştır. Bu hayran kurgusu 500.000'den fazla kelime uzunluğunda ve 188 bölümden oluşmaktadır. [1] [2] [3] All the Young Dudes, adını David Bowie'nin aynı adlı bir şarkısından alıyor [1]. Hikaye, ana karakteri olan Remus Lupin'in bakış açısından yazılmıştır. 1971'de, Hogwarts'taki ilk yılından evvel başlar ve Lupin'in hayatını 1995'te Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabının olaylarından hemen öncesine kadar takip eder. [1] [3] [4]

Hikayenin ana temaları, toplumdan dışlanmışlık, sınıf mücadelesi, önyargı, savaş, LGBT+ ve ruh sağlığıdır.

Konu Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikaye Remus Lupin'e odaklanıyor. Remus, 5 yaşındayken Fenrir Grayback tarafından ısırılır ve kalıcı olarak bir kurt adama dönüştürülür. Kısa süre sonra babası intihar eder ve muggle olan annesi Remus'u erkekler için bir çocuk yurdu olan St. Edmund's'a yerleştirdi. St. Edmund's'ta çalışan Hemşire, Remus'un bakıcısı olarak, her dolunay boyunca onun sırrını diğer çocuklardan herhangi birine zarar vermemesi için korumak için bir odaya kilitler.

Remus 11 yaşına geldiğinde Albus Dumbledore, ona Hogwarts kabul mektubunu vermek ve özel durumunu açıklamak için yetimhaneyi ziyaret eder. O bir kurt adam olduğu için, dolunaylarda Şamarcı Söğüt'ün altındaki gizli bir tünele girecek ve bu onu dönüşümünü mahremiyet içinde ve güvenle geçirebileceği Çığlık Kulübesi'ne götürecektir. Gryffindor yatakhanesinde oda arkadaşları olan Sirius Black, James Potter ve Peter Pettigrew ile yakın arkadaşlıklar kurar ve zamanla bu dörtlü okulda eşek şakaları ile ün kazanırlar. İkinci sınıfta arkadaşları Remus'un durumunu öğrenirler, beşinci sınıfta ise ona dönüşümlerinde yardım etmek için sırasıyla köpek, geyik ve sıçan formunda Animagus olurlar.

1975 yazında Remus, yetimhanedeki yeni oda arkadaşı Grant Chapman'ın onu öpmesinin ardından kuir olduğunu, ardından Hogwarts'a dönünce de sınıf arkadaşı Sirius'a aşık olduğunu fark eder. Sirius, Noel arifesinde ailesinden kaçar. Remus daha sonra doğum gününde Sirius'u öper. Altıncı sınıfta, ikisi gizlice bir çift olurlar ve Remus, Sirius'un kendi cinselliğini keşfetmesine yardımcı olur. 1977 yazında, Remus arkadaşları ile çıktığı bir kamp gezisinde onlara açılır ve ardından Sirius onlara Remus'la bir çift olduklarını söyler.

Mezun olduktan sonra Remus, Sirius ile ona ailesinden kalan dairede yaşamaya başlar, beraber büyücülük dünyasını tehlikeye atan savaşa dahil olurlar ve Voldemort'u yenmeyi hedefleyen Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na katılırlar. Savaşta Peter'ın yoldaşlığa ihaneti, kendisi, Sirius ve savaşa katılmamayı seçen Mary hariç tüm arkadaşlarının ölümüne sebep olur. Ancak, tüm Büyücülük dünyası bu ihaneti Sirius'ın yaptığına ve de Peter'ın öldüğüne inanmaya yönlendirilir. Orjinal Harry Potter serisinde, Animagus formunda bir sıçan olarak yaşadığı ortaya çıkar.

Sirius, James ve Lily Potter'ı (kızlık soyadı Evans) öldürdüğüne inanıldığı için bir büyücü hapishanesi olan Azkaban'a hapsedilir. Tüm bunlar, Remus kurtadamlardan istihbarat almak için bir kurt sürüsü ile kalırken gerçekleşmiştir. Bu durumla nasıl başa çıkacağını bilemeyen Remus, Büyücülük dünyasına sırtını döner ve eski arkadaşı Grant'te teselli bulur. Grant ve Remus bir çift olurlar ve Remus ile Sirius'un eski dairesinde yaşarlar. 12 yıl sonra, Sirius hapishaneden kaçıp geri döner ve Grant ve Remus'u bir çift olarak bulur. Grant Remus'tan ayrılır ve kısa süre sonra Remus ve Sirius tekrar bir çift olup beraber yaşamaya başlarlar. [5] [6] [7] [8]

Başarı ve popülerlik[değiştir | kaynağı değiştir]

All The Young Dudes genel olarak olumlu bir ünvan kazanmış ve neredeyse 10 milyon hikaye içeren Archive of Our Own sitesinde en çok beğeni almış ikinci hayran kurgusudur. [9] [8]

Harry Potter evreninin Çapulcular döneminde geçen bu hayran kurgusu, 2020'nin sonunda ve 2021'in başında TikTok'ta popülerlik kazandı. [1] [10] Uygulamada All the Young Dudes'un hashtag'i #ATYD 1,2 milyardan fazla izlenmeye sahiptir. Bu hayran kitlesindeki TikTok'çular, kendilerini hikayedeki karakterlerin oyuncularını (onlara benzediğine inandıkları ünlüler ve aktörlerden) kadrolamaya ve hikaye hakkında meme'ler yaratmaya adadılar. [1] [10] Popüler gayriresmi oyuncu kadro seçimleri arasında; Remus Lupin rolünde Andrew Garfield, Sirius Black rolünde Ben Barnes, James Potter rolünde Aaron Taylor-Johnson, Lily Evans rolünde Sophie Skelton yer alıyor. [11]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e "The Best Harry Potter Novel Isn't Written by J.K. Rowling". Slate Magazine (İngilizce). 27 Kasım 2021. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: ":0" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "How a Harry Potter Fanfic Took Over the Internet". Slate Magazine (İngilizce). 20 Kasım 2021. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  3. ^ a b "Is a 500,000 Word Harry Potter Fan-fiction Better than the Original Series?". Roxbury Review. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  4. ^ "Queer Harry Potter Fan-Fiction Goes Viral After Imagining Two Key Characters Romantically Involved". www.unilad.co.uk (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  5. ^ "The Biography of Remus J. Lupin". Cannonball Read 14 (İngilizce). 5 Aralık 2021. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  6. ^ "Show Chapter | Archive of Our Own". archiveofourown.org. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  7. ^ "This Queer 'Harry Potter' Fanfic Going Viral On TikTok Ships 2 Of The Marauders". Elite Daily (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  8. ^ a b "A Review of Harry Potter FanFiction | Teen Ink". www.teenink.com (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Haziran 2022.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "teenink.com" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  9. ^ "Fic Recs: 10 Amazing Works Of Harry Potter Fan-Fiction On AO3". ScreenRant (İngilizce). 25 Nisan 2021. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  10. ^ a b "How a 557,000-word, 'woke' Harry Potter fanfic took on JK Rowling". The Telegraph. 1 Ocak 2022. Erişim tarihi: 10 Haziran 2022. 
  11. ^ Sarah El-Mahmoud (11 Aralık 2021). "Andrew Garfield's Reaction To Getting Mistaken For A Harry Potter Actor Is Super Adorable". CINEMABLEND (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Haziran 2022.  Yazar eksik |soyadı1= (yardım)

[[Kategori:Romantik kurgu]] [[Kategori:Yazarı belirsiz eserler]] [[Kategori:Kurgusal büyücüler]] [[Kategori:Kurguda 1990'lar]] [[Kategori:Hayran kurgu]] [[Kategori:Kurguda 1980'ler]] [[Kategori:Kurguda 1970'ler]] [[Kategori:Roman]]