İçeriğe atla

Kullanıcı:Coolland/2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv
Mazi
2008 2009 2010
2011 2012 2013
2014 2015 2016
2017


Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Hocam Merhaba,

Ben Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri diye bir sayfa oluşturdum. Fakat moderatör onayı gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?


Teşekkürler Tlakerta (mesaj) 11:20, 24 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![değiştir | kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Coolland
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:01, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Vs[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi de yeniyim https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Alp_Taykut sayfasinin neden silinicegini bilmiyorum yardımcı olabilir misin ? Alp tatata (mesaj) 15:06, 25 Haziran 2015 (UTC)

M8[değiştir | kaynağı değiştir]

Ne demek oluyor.Uydu sinyalleri.--Vikipedisssttt (mesaj) 14:40, 27 Haziran 2015 (UTC)

  • VP:HS sayfasında açıklaması mevcut.--coolland 14:42, 27 Haziran 2015 (UTC)

?[değiştir | kaynağı değiştir]

Ne yapmam gerek.Düzenleme yaptım.--Vikipedisssttt (mesaj) 14:46, 27 Haziran 2015 (UTC)

Yeterli mi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeterlimi yoksa eksik mi ?--Vikipedisssttt (mesaj) 14:58, 27 Haziran 2015 (UTC)

O Hayat Benim Bölümler Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Neden O Hayat Benim Bölümler Listesi 'ni silmemi istiyosun ? Leon Futko (mesaj) 16:13, 27 Haziran 2015 (UTC)

  • VP:HS M1'de belirtildiği üzere madde çok az bilgi taşıyor. Vikipedi:Taslak madde ve Vikipedi:Biçem el kitabı sayfalarına bakmanızı öneririm. Ayrıca Vikipedi'de silme işlemi hizmetli yetkisine sahip kullanıcıların gerçekleştirebildiği bir işlemdir. İyi çalışmalar dilerim.--coolland 16:17, 27 Haziran 2015 (UTC)

Taslak madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Coolland. A Pain That I'm Used To sayfasını M1: Taslak kriterlerini sağlamıyor diye işaretlemişsin. Öncelikle biz bu kriteri herhangi kategori, bilgi kutusu bulunmamış sadece bir iki cümle tanım yapmış maddelere ekleriz. Bu madde kısa fakat az çok bilgi vermiş ve vikipedi standartlarına uyuyor. Vikipedi de bu halde bir sürü madde var. Taslak madde şablonuna sahip maddelere göz at. Geliştirmeye devam ediyorum. Lütfen her maddeye sil etiketi koymak yerine onlara bir şans ver ve değerlendir :) İyi vikiler. --Ömer Berkaymesaj 14:51, 8 Temmuz 2015 (UTC)

  • Kategori ve bilgi kutuları taslak madde değerlendirmesinde önem taşımıyor: "Benzer şekilde, taslak olma durumu, yalnızca maddenin giriş metni dikkate alınarak belirlenir. Listeler, şablonlar, görüntü dosyaları ve maddenin buna benzer diğer yardımcı öğeleri maddenin taslak olup olmadığına karar verirken kullanılamaz." Kaldı ki bilgi kutusunu çıkarınca maddede bir şey kalmıyor :) İyi çalışmalar diliyorum.--coolland 14:58, 8 Temmuz 2015 (UTC)
  • İşaretlediğiniz maddelerdeki sil şablonu hizmetliler tarafından kaldırıldı. İsterseniz maddeleri geliştirebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Ömer Berkaymesaj 16:17, 9 Temmuz 2015 (UTC)

Şablon:Ceza Hukuku kenar[değiştir | kaynağı değiştir]

TCK'yı doğrudan buraya aktarmanın bir anlamı yok ama çoğu suç tipinin maddesi tek tek açılabilir. Buna bir engel bulunduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki maddesinin açılamayacağını düşündüğüm bazı suç tiplerini de atladım veya tek isimle birleştirip yazdım. Eklenen maddelerin sayfasının açılmasının ihtimal dahilinde olmadığı kanısına nereden vardınız? Ayrıca mevcut şablon da kanuna göre hazırlanmış. Hatta bazı terimleri de yanlış. Türkiye'ye özel olmayan kısım neresi?--coolland 16:17, 26 Kasım 2015 (UTC)

Muhtemelen ciddi emek harcadığınızı düşündüğümden hiç istemeyerek geri aldım değişikliğinizi. Öncelikle dolaşım şablonları normalde Vikipedi'de mevcut maddeleri dolaşmak amacını taşır. Vikipedi'de maddesi olmayan onlarca maddeyi şablona eklemek dolaşımı çok zorlaştırıyor, bir suça ulaşmak için üç defa "göster"e tıklamak gerekiyor. Bu şablonun asıl amacına zarar veriyor, tıkladığında açılan bağlantıların da neredeyse tamamı boş zaten. İkinci olarak, açılması ihtimali olan maddelerin bağlantıları kalsın desek bile, Kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgedeki sabit platformların işgali, Askerî tesisleri tahrip ve düşman askerî hareketleri yararına anlaşma, Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma vb. gibi adlarla madde açılması ihtimali yok gibi bir şey. Fazla detay olanları geçtim, birçoğu Türk Ceza Kanunu'nundan kopyalandığı için başlık olarak anlamlı bile değiller, Genital muayene, Ses veya görüntülerin kayda alınması, Dilencilik, bunlar kendi başlarına suç bile değiller, sadece bunlarla ilgili bazı konular suç olarak tanımlanmış, TCK'da madde adı böyle geçtiği için bunları Vikipedi'de suçlar arasında madde adı olarak yazmamız doğru olmaz. Ayrıca Vatana ihanet gibi bir ceza hukuku konusu da TCK'da bu adla tanımlanmadığı için şablonda geçmemiş. Bütün TCK maddelerinin listesi, Vikipedi'de makaleleri bulunmasa bile liste olarak eklenebilir, ama bu eklemeyi Türk Ceza Kanunu sayfasına yapmak, dolaşım şablonunu dolaşım şablonu olarak bırakmak daha doğru olacaktır.
Kategorizasyonu sizin yaptığınız şekilde bırakmamın sebebi, bir şekilde kategorize edeceksek TCK'daki kategorizasyon başka herhangi bir kategorizasyondan daha kötü değil, direkt ona uymamız için bir sebep olmasa da farklı yapmamız için de sebep yok; ve kategorileri siz eklediğinizden o şekilde bırakmamın, yalnızca maddesi olmayan sayfaların çoğunu silip şablonu daha dolaşılabilir hale getirmenin uygun olacağını düşündüm. Onun dışında Türkiye'ye has bir şablon değil, farklı bir kategorizasyona gidilmesine itirazım yok, ya da alt kategoriler tamamen kaldırılabilir önceden olduğu gibi. İsterseniz şablonda olması gerektiğini düşündüğünüz bazı boş bağlantıları ekleyebilirsiniz, ya da gerek olmadığını düşünüyorsanız mevcut boş bağlantıları çıkarabilirsiniz. Dediğim gibi sizin katkınızın da boşa gitmesine gerek yok, Regex'te hızlıca düzenleyip Türk Ceza Kanunu sayfasına eklenebilir.--Orwellianist (mesaj) 17:58, 26 Kasım 2015 (UTC)
Normalde plan TCK'daki "kısımları" başlık olarak yazıp sık karşılaşılan suçlara bağlantı vererek geri kalanına "daha fazlası" diyip yönlendirme yapmaktı liste veya başka bir şablona. Bu durumda bağlantı verilen maddeler zaten bu alanda açılmış olması gereken maddeler olacaktı. Şablonu gören herhangi birisinin de bu maddeyi açma ihtimali artacaktı. Ama işin teknik kısmındaki bilgim yetmedi bu plan için. En azından elimizde veri olsun üzerinde düzeltme yaparız diye yükledim şablonun sayfasına.
Mevcut şablon yetersiz. Benim eklediğim ise fazla ayrıntılı. Şablon konusunda köy çeşmesinden yardım istenebilir belki.--coolland 18:26, 26 Kasım 2015 (UTC)
Ben de o düşünceyle henüz maddesi açılmamış bazı suçları kaldırmadım. Organ ticareti, yalan tanıklık, vs. önemli ve belki dediğiniz gibi şablonda görüldüğünde maddesi açılabilecek konular. Şu andaki şablonun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız eklemeleri yapabilirsiniz tabii. Ama bütün TCK'yı olduğu gibi şablona eklemek pek fonksiyonel olmaz, TCK'ya dayalı olarak yapmayı kararlaştırmış olsak bile. Şöylesi en iyisi olmaz mı, maddesi olan ve sık karşılaşılan suçlar halihazırda şablonda, başka eklemek istedikleriniz varsa şablonu aşırı uzatmadan onları ekleyin, bir de "TCK'da tanımlı suçlar" diye ayrıca madde açın, şablonda en altta ona bağlantı verelim? Ayrı madde açmaktansa Türk Ceza Kanunu maddesine eklemek daha doğru olur gerçi, altbaşlığa da bağlantı verebiliriz.--Orwellianist (mesaj) 14:18, 27 Kasım 2015 (UTC)