Kim Possible (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kim Possible
Yayım bilgileri
YayımcıDisney Channel

Kim Possible veya tam adıyla Kimberly Ann Possible, Kim Possible çizgi filminin karakteridir. Kim, dizinin başlangıcında yaklaşık 15 yaşındadır ve her sezon yaşlanarak 4. Sezonda 18 yaşına girer. Kim okulunun futbol takımı “Mad Dogs“ için amigo kızlık yapmaktadır. Boş zamanlarında ise arkadaşı Ron ile beraber Dünya'yı kurtarır. Kim’in yeşil gözleri ve turuncu uzun saçları vardır, genellikle saçının bir tutamı gözünü kapatır. Görevdeyken ilk üç sezonda koyu yeşil pantolon ve siyah göbeği açık, boğazlı bir uzun kollu giyer. 4. Sezonda ise pantolonu kaza ile yırtılır ve başka benzer bir elbise bulamadığı için kıyafetini değiştirmiştir.

Ayrıca Wade ona zırhlı bir elbise yapar ve bu elbiseyi birkaç bölümde kullanır. Bu elbise kendi kendini tamir edebilir ve şekil değiştirebilir. Örneğin 64. bölümde eli bir beyzbol eldivenine dönüşür ve Shego' nun plazma bombasını geri fırlatır. Kim ilk üç sezonda birçok kişiye aşık olur, ama hepsi kısa sürer. Kim 37. bölümde Ron' u yanağından öper ve 43. Bölümde Josh Mankey' den dudağından bir öpücük alır. 53. Bölümde ise duyguları değiştiren bir cihazın kontrolü altında iken Ron' u dudağından öper. 3. Sezonun finalinde Kim Eric adında Dr. Drakken tarafından üretilmiş bir robota aşık olur. Ron yavaş yavaş Kim' i kaybettiğinin farkına varır ve bunun üzerine onu sevdiğinin ilk sinyallerini verir. Kim ve Ron aralarında arkadaşlıktan öte hisler olduğunun farkına varırlar ve ilk kez gerçekten öpüşürler ve resmen beraber olurlar. Ancak bu durum sonradan değişir. Kim Possible'ın adı İngilizce “impossible“ anlamına dayanır (imkansız) ve bu ismin amacı onun her şeyi yapabildiğini göstermek içindir. Bu ismin asıl kaynağı Mission:Impossible adlı filme dayanır. Kim'in en çok kullandığı cümleler şunlardır: “What’s the sitch?“ (Ne var ne yok? – Kim'in ukatörüne cevap verirken kullanır; çizgi filmin girişinde de kullanılır.Türkçe jenerikte ise “Yeni görevim nedir?“ şeklinde kullanılmıştır), “So not the drama“ (Türkçesi: Problem değil, Kim Possible'ın Filmi: So the Drama'nın adı bu cümleden gelmektedir). Bu cümleler, neredeyse her bölümde kullanılırlar.

Karakter tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim, önce bebek bakıcılığı yapabilmek için "KimPossible.com" adlı siteyi kurdu. Sloganı "Yapamayacağım şey yok" idi. Sonra sitesi Bay Paisley adlı Upperton'lı milyoner bir koleksiyoncu tarafından ziyaret edildi. Bay Paisley iş ortağıyla birlikte lazerli güvenlik sistemlerinde hapis kalmıştı. Yanlarında bulunan dizüstü bilgisayarı sayesinde Impossible Takımı'ndan yardım istemek için "Impossible.com" adresi yerine Kim'in web sitesine yardım çağrısı bıraktılar. Kim aynı zamanda amigo kızlar takımında olduğu için öldürücü lazerlerin arasından kolaylıkla geçti. Kim o günden beri Ron, Rufus ve Wade ile birlikte dünyayı kurtarıyor ve maceralara atılıyor.