Dr. Drakken

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doktor Drakken, Disney Channel'ın animasyon TV şovu Kim Possible'da bir karakter. Drakken (Gerçek adı Drew Theodore P. Lipsky) dünyayı ele geçirmeye çalışan çılgın bilim adamı.

Orijinal dilinde John DiMaggio seslendirmektedir.

1. bölümde (Crush) Japon oyun firması Nakasumi'yi yardımcısı Shego ile ele geçirmişti. Kim Possible'ın en büyük düşmanı aynı zamanda Kim'in babası James T. Possible'ın eski sınıf arkadaşıdır. Lise yıllarında yaptığı "Bebe" adlı robotları en iyi arkadaşları James, Chen ve Ramesh'e tanıttı. Ancak robot tasarımında henüz acemi olan Drew yaptığı robotlarla arkadaşlarının alay konusu oldu. O günden itibaren dünyayı ele geçirmeye ve ileride tasarlayacağı gelişmiş robotlarla arkadaşlarına ders vermeyi planladı. Ardından Bebe Robotlarını yaptı.

Alternatif tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Rewriting History, bölümünde Drakken'ın atalarından Bart Lipsky'yi tanırız. Yüz yıl önce yanlışlıkla doldurduğu bir plakta dünyadaki tüm panayırları ele geçirmek için "Elektrostatik Aydınlatıcı" adlı aleti kullanacağını söyler. Bu Drakken'a dünyayı ele geçirmek için bir ilham kaynağı olur.

Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Edward Lipsky[değiştir | kaynağı değiştir]

Edward Lipsky, bilinen adıyla Motor Ed, Dr. Drakken'ın kefal şekilli saç kesimi olan kuzeni. İlk olarak 2. sezonda çıkar.

Bayan Lipsky[değiştir | kaynağı değiştir]

Drakken'ın annesi, ilk kez 44. bölümde çıktı. Oğlunu bir radyo programcısı zannediyor.

Commodore Puddles[değiştir | kaynağı değiştir]

Drakken'ın yalnızca 2 bölümde çıkan köpeği. Puddle cinsi pembe tüylü bir köpek.