Kim Possible (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kim Possible(karakter) sayfasından yönlendirildi)
Kim Possible
Yayım bilgileri
YayımcıDisney Channel

Kim Possible veya tam adıyla Kimberly Ann Possible, Kim Possible çizgi filminin karakteridir. Kim, dizinin başlangıcında yaklaşık 15 yaşındadır ve her sezon yaşlanarak 4. Sezonda 18 yaşına girer. Kim okulunun futbol takımı “Mad Dogs“ için amigo kızlık yapmaktadır. Boş zamanlarında ise arkadaşı Ron ile beraber Dünya'yı kurtarmaktadır. Kim’in yeşil gözleri ve turuncu uzun saçları vardır, genellikle saçının bir tutamı gözünü kapatmaktadır. Görevdeyken ilk üç sezonda da koyu yeşil pantolon ve siyah göbeği açık, boğazlı bir uzun kollu giyemektedir. 4. Sezonda ise pantolonu kaza ile yırtılmıştır ve başka benzer bir elbise bulamadığı için kıyafetini değiştirmiştir.

Ayrıca Wade ona zırhlı bir elbise yapmıştır ve bu elbiseyi birkaç bölümde kullanmıştır. Bu elbise kendi kendini tamir edebilmektedir ve şekil değiştirebilmektedir. Örneğin 64. bölümde eli bir beyzbol eldivenine dönüşmüştür ve Shego' nun plazma bombasını geri fırlatmıştır. Kim ilk üç sezonda birçok kişiye aşık olmuştur, ama hepsi kısa sürmüştür. Kim 37. bölümde Ron' u yanağından öpmüş ve 43. Bölümde Josh Mankey' den dudağından bir öpücük almıştır. 53. Bölümde ise duyguları değiştiren bir cihazın kontrolü altında iken Ron' u dudağından öpmüştür. 3. Sezonun finalinde Kim Eric adında Dr. Drakken tarafından üretilmiş bir robota aşık olmuştur. Ron yavaş yavaş Kim' i kaybettiğinin farkına varınca bunun üzerine onu sevdiğinin ilk sinyallerini vermiştir. Kim ve Ron aralarında arkadaşlıktan öte hisler olduğunun farkına varmışlardır ve ilk kez gerçekten öpüşmüş, resmen beraber olmuşlardır. Ancak bu durum sonradan değişmiştir. Kim Possible'ın adı İngilizce “impossible“(imkansız)'dan gelmektedir ve bu ismin amacı Kim'in her şeyi yapabildiğini göstermek içindir. Bu ismin asıl kaynağı Mission:Impossible adlı filme dayanmaktadır. Kim'in en çok kullandığı cümleler şunlardır: “What’s the sitch?“ (Ne var ne yok? – Kim ukatörüne cevap verirken kullanmaktadır; çizgi filmin girişinde de kullanılır.Türkçe jenerikte ise “Yeni görevim nedir?“ şeklinde kullanılmıştır), “So not the drama“ (Türkçesi: Problem değil; Kim Possible'ın Filmi: So the Drama'nın adı bu cümleden gelmektedir). Bu cümleler, neredeyse her bölümde kullanılmaktadır.

Karakter tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim, önce bebek bakıcılığı yapabilmek için "KimPossible.com" adlı siteyi kurmuştur. Sloganı "Yapamayacağım şey yok" tur. Sonra sitesi Bay Paisley adlı Upperton'lı milyoner bir koleksiyoncu tarafından ziyaret edilmiştir. Bay Paisley iş ortağıyla birlikte lazerli güvenlik sistemlerinde hapis kalmıştır. Yanlarında bulunan dizüstü bilgisayarı sayesinde Impossible Takımı'ndan yardım istemek için "Impossible.com" adresi yerine Kim'in web sitesine yardım çağrısı bırakmışlardır. Kim aynı zamanda amigo kızlar takımında olduğu için öldürücü lazerlerin arasından kolaylıkla geçebilmiştir. Kim o günden beri Ron, Rufus ve Wade ile birlikte dünyayı kurtarmakta ve maceralara atılmaktadır.