Kerim Tekin şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türk şarkıcı Kerim Tekin, kariyerinin başlangıcından ölümüne kadar iki stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli sanatçılar ile iş birliği yaptı. 1992 yılında müzik tutkusu yüzünden gitar ve şan eğitiminin de etkisiyle futbolu bırakma kararı alarak, futbol takımından ayrılır ve müzik yaşamına başlar. Gece kulüplerinde ve barlarda amatör olarak gitar çalar ve şarkı söyler, aynı zamanda kendi şarkılarını da yazmaya başlar. Bir gece kulübünde çalarken menajer olan Halis Bütünley tarafından çok beğenilir ve o esnada keşfedilir. Daha sonra S Müzik ve Raks Müzik ile bir anlaşma imzalayarak profesyonel müzik hayatına atılmak için çalışmalara başlar. 25 Aralık 1995 tarihinde Kara Gözlüm adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Albümde "Cici Baba" adlı parçasıyla büyük bir çıkış yakaladı. Ardından albümle aynı adı taşıyan "Kara Gözlüm" adlı hit parçayı yayınladı. Albümle birlikte birçok festivalde, konserde sahne aldı. 1997-1997 yılları arasında Show TV'de yayınlanan Mirasyediler adlı dizide oynayarak oyunculuk kariyerine başladı. Bu arada sıkça televizyon ve radyo programlarına katıldı ve adından sıkça söz ettirdi. Kara Gözlüm albümünde Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Garo Mafyan, Zeynep Talu, Şehrazat, Ozan Çolakoğlu, Saro Secikyan ve Fabio Taşel gibi müzisyenlerle çalıştı.[1]

Kerim Tekin ilk albümündeki başarının ardından ikinci albümünün hazırlıklarına başladı. Beş ay kadar süren kayıtlar sonrasında Haykırsam Dünyaya adını verdiği albümünü 10 Temmuz 1997 tarihinde yayınladı. Albümden yayınlanan "Kar Beyaz" adlı parça ile birlikte büyük kitlelere ulaştı. "Kar Beyaz", 1990'lı yılların ve Türk pop müziğinin klasik parçaları arasına girdi. Fiziksel ve tarz olarak kendisini değiştirdi bu albümde daha büyük kitlelere ulaştı ve Türkiye çapında tanındı. Albümden ikinci olarak "Haykırsam Dünyaya" adlı parçayı yayınladı ve bu parça ile listelere üst sıradan giriş yaptı. Bu albümle birlikte söz yazarlığı ve bestecilik yapmaya başladı ve albümde yer alan "Dilber" adlı parçayı Şehrazat ile birlikte yazdı. İkinci solo albümünde Hakan Demir, İskender Paydaş, Feyyaz Kuruş, Tayfun Duygulu, Şehrazat, Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Volga Tamöz, Fedon, Kemal Albayrak, Cenk Bütünley, Yusuf Bütünley ve Yuri Ryadchenko gibi müzisyenler yer aldı.[2] 1998 yılında Yaz Aşkım adlı televizyon filminde oynadı. Türkiye ve Avrupa'da festivallerde ve turnelerde sahne alan Kerim Tekin, 26 Haziran 1998'de birçok sanatçı gittiği Afyonkarahisar, Sandıklı'da olan bir festivalden Halis Bütünley ile birlikte erken ayrıldı ve 27 Haziran'ın ilk saatlerinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 23 yaşında hayatını kaybeden Kerim Tekin kariyeri boyunca iki solo albüm yayınladı ve birçok sanatçı ile birlikte çalıştı.[3]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekin'in ilk ve ikinci albümünde "Cici Baba" ve "Ada Sahillerinde" gibi parçaların söz yazarlığını yaparak ve geri vokalde yer alarak albüme katkıda bulunmuştur.
Haykırsam Dünyaya albümündeki bazı parçaların düzenlemelerinde yer aldı.
Fedon, Haykırsam Dünyaya albümündeki "Motor" adlı ilk parçanın sözlerini Şehrazat ile birlikte yazdı.
Kerim Tekin şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"Ada Sahilleri" Kenan Doğulu Ozan Doğulu Haykırsam Dünyaya 1997
"Akşamlar" Zeynep Türkeş, Volga Tamöz Volga Tamöz Haykırsam Dünyaya 1997 [4]
"Bana Bir Zevce Lazım" Saro Secikyan Febyo Taşel, Ozan Çolakoğlu Kara Gözlüm 1995
"Bir Ölüm Var" Zeynep Talu Garo Mafyan Kara Gözlüm 1995
"Buğulu Gözlüm" Kemal Albayrak Yuri Ryadchenko, Kemal Albayrak Haykırsam Dünyaya 1997
"Cici Baba" Kenan Doğulu Ozan Doğulu Kara Gözlüm 1995 [5]
"Çapkın Yaz" Saro Secikyan Febyo Taşel, Ozan Çolakoğlu Kara Gözlüm 1995
"Dilber" Kerim Tekin, Şehrazat Kerim Tekin, Şehrazat, Emre Irmak Haykırsam Dünyaya 1997
"Dudağı Şekerlim" Beste Duygulu Tayfun Duygulu Haykırsam Dünyaya 2012
"Dön Gel" Beste Duygulu Tayfun Duygulu Haykırsam Dünyaya 1997
"Haykırsam Dünyaya" Cenk Bütünley Yusuf Bütünley Haykırsam Dünyaya 1997 [6]
"Kar Beyaz" Tayfun Duygulu, Beste Duygulu Tayfun Duygulu, İskender Paydaş Haykırsam Dünyaya 1997 [7]
"Kara Gözlüm" Evren Erdamar Yusuf Bütünley, Ozan Doğulu Kara Gözlüm 1995 [8]
"Kız Bana Değer Mi?" Feyyaz Kuruş Feyyaz Kuruş Haykırsam Dünyaya 1997
"Motor" Şehrazat, Fedon Hakan Demir, İskender Paydaş Haykırsam Dünyaya 1997
"Senelerce" Zeynep Talu Garo Mafyan Kara Gözlüm 1995
"Sensiz Olmaz" Ozan Doğulu Ozan Doğulu Kara Gözlüm 1995
"Sözüm Yemindir" Zeynep Talu Garo Mafyan Kara Gözlüm 1995
"Unutamadın" Zeynep Talu Garo Mafyan Kara Gözlüm 1995
"Vay O Zaman" Şehrazat Ozan Doğulu Haykırsam Dünyaya 1997
"Yine Beni Sev" Şehrazat Ozan Doğulu Kara Gözlüm 1995

Cover yapılan şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kara Gözlüm

* Aşağıda yer alan listede parçaların birçoğu bazı sanatçılar tarafından cover olarak ve canlı olarak seslendirildi.

Kar Beyaz
Haykırsam Dünyaya
  • Aydın Kurtoğlu — 2017 yılında bir programda canlı olarak akustik seslendirdi.
Akşamlar

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kerim Tekin – Kara Gözlüm". Albüm. Discogs. Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  2. ^ "Kerim Tekin – Haykırsam Dünyaya". Albüm. Discogs. Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  3. ^ "Kerim Tekin Kimdir?". Biyografi. Kral TV. Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 
  4. ^ "Kerim Tekin - Akşamlar". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2022. 
  5. ^ "Kerim Tekin - Cici Baba". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2022. 
  6. ^ "Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2022. 
  7. ^ "Kerim Tekin - Kar Beyaz". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  8. ^ "Kerim Tekin - Kara Gözlüm". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  9. ^ "Maket - Kara Gözlüm". Single. Youtube. 2 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2022. 
  10. ^ "Murat Dalkılıç - Kara Gözlüm (JoyTurk Akustik)". Akustik konser. Youtube. 1 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2022. 
  11. ^ "Murat Dalkılıç - Emrah Karaduman, Buray - 'Kara Gözlüm' (Official Lyric Video)". Akustik konser. Youtube. 11 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]