Akşamlar (Kerim Tekin şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Akşamlar"
"Akşamlar" kapağı
Kerim Tekin şarkısı
Yayımlanma3 Temmuz 1998
FormatCD, Kaset, Dijital indirme
TarzSlow, Pop
Süre6:16
ŞirketS Müzik, Raks müzik
YapımcıHalis Bütünley
Kronoloji
"Akşamlar"

Akşamlar, Kerim Tekin'in 10 Temmuz 1997 tarihinde yayınlanan Haykırsam Dünyaya adını verdiği ikinci albümünden yayınlanan son parçasıdır.[1] Şarkının söz ve müziği Zeynep Türkeş ve Volga Tamöz'e aittir. Düzenlemesi Volga Tamöz tarafından yapıldı. YHB, GAK ve Bizim Ev stüdyolarında kaydedilen şarkı Kerim Tekin'in ölümünden sonra yayınlandı. Albümün öne çıkan parçalarından birisi oldu ve büyük ilgi gördü. Cem Akyoldaş'ın klibini yönettiği parçanın klibi Yaz Aşkım filminin çekimleri sırasında çekildi. Klipte filmden görüntülere de yer verildi.[2] Albüm yayınlandıktan yaklaşık bir yıl sonra yayınlanan parça listelere üst sıralardan giriş yaparak bir numaraya kadar yükseldi. 90'lı yılların klasik parçaları arasına giren parça ayrıca Kerim Tekin'in en büyük hitlerinden birisidir.

Yaz Aşkım[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetmenliğini Cem Akyoldaş'ın üstlendiği TGRT'de yayınlanacak olan Yaz Aşkım adlı televizyon filmini kabul etti. Başrollerini Meral Konrat ile birlikte paylaştığı filmin çekimleri iki ay kadar sürdü. Mayıs 1998 tarihinde yayınlanan film oldukça beğenildi. Senaryosunu Engin İnal'ın yazdığı filmde bir tatil yöresinde tanışan iki genç insanın birbirine aşık olmasıyla başından geçen macera ve dram anlatılır. Filmde ayrıca Halis Bütünley'de yer aldı. Filmin çekimleri sırasında albümünde yer alan "Akşamlar" adlı parçaya klip çekti. Klipte ayrıca filmden sahnelere de yer verildi.[3] Klibin sonunda Seni Asla Unutmayacağız... metni eklendi.

Cover versiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya". Albüm. Apple Music. Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2022. 
  2. ^ "Akşamlar - Kerim Tekin (Official Video)". Video klip. Youtube. 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2022. 
  3. ^ "Yaz Aşkım filmi". TV filmi. Youtube, TGRT. 3 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2022.