Kaybedenler Kulübü Yolda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaybedenler Kulübü Yolda
YönetmenMehmet Ada Öztekin
YapımcıErol Avcı
SenaristMehmet Ada Öztekin
OyuncularNejat İşler
Yiğit Özşener
Hande Doğandemir
Rıza Kocaoğlu
Merve Çağıran
Sarp Akkaya
Şafak Başkaya
Zeynep Özyağcılar
MüzikToygar Işıklı
Görüntü yönetmeniSedat Yücel
Sanat yönetmeniBurhan Türk
KurguHaluk Arus
Yapım şirketiTMC Film
DağıtıcıUIP Türkiye
CinsiSinema filmi
TürüDram, Komedi
RenkRenkli
Yapım yılı2017
Çıkış tarih(ler)i13 Mart 2018 (2018-03-13) (İstanbul)
16 Mart 2018 (2018-03-16) (Türkiye)
Süre105 dk.
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Önceki filmKaybedenler Kulübü

Kaybedenler Kulübü Yolda, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in gerçekleştirdiği 2018 çıkışlı komedi-drama türündeki sinema filmidir. 2011 yılında gösterime giren, Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un hayatlarını konu alan Kaybedenler Kulübü filminin devamı niteliğinde olan filmde Nejat İşler, Yiğit Özşener, Hande Doğandemir, Rıza Kocaoğlu ve Merve Çağıran gibi oyuncular yer almaktadır.[1]

Yapımcılığını TMC Film şirketinin üstlendiği filmin çekimlerine, Ekim 2017'de başlandı ve 17 Kasım 2017'de tamamlandı.[2][3] Dağıtım hakları UIP Türkiye tarafından satın alınan Kaybedenler Kulübü Yolda'nın ilk gösterimi 13 Mart 2018'de İstanbul'da hikâyenin başladığı ve bittiği yerde Kadıköy'de Rexx Sineması'nda gerçekleştirildi.[4] Film, 16 Mart 2018'de ise Türkiye genelinde vizyona girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaybedenler Kulübü filminin sonunda radyo programının bittiğini açıklayan Kaan ve Mete, Brit, Murat, Alper ve birkaç Kadıköylü arkadaşıyla da birlikte motorlarıyla yola çıkıp geldikleri Olimpos’tadır.

Kaan’ın Olimpos’a Kadıköy’den gelen başka bir arkadaş grubundaki Sevda ile göz göze gelmesiyle yolun spontane gelişen Olimpos-Ölüdeniz-Sığacık-Seferihisar-İstanbul güzergahında karşısına hayat, aşk ve ilişkiler üzerine en zor soruları çıkartacaktır.

Olimpos

Kaan ve Mete arkadaşlarıyla otururken yan masada kendi aralarında sohbet eden bir grup daha vardır. Bu gruptan biri olan Sevda ile Kaan göz göze gelir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Yolları birleşmiştir. Bu sırada fonda Kaan’ın sesinden Kaan Çaydamlı’nın Mustafa Nusa’nın Hikayesi'ni anlatmaya başlar. “Aslında her şey biraz da kontrolsüzce olduğunda hep bir iz bırakır; insanın damağında” diyerek kendi öyküsünü bu hikâyedeki Çiçek Mustafa’nın öyküsüyle zaman zaman anlatacaktır.

Ertesi sabah Kaan sahilde fotoğraf çekerken Sevda yanına gider ve böylece aralarında birbirlerinden etkilendiklerini belli eden diyaloglar başlar. Sevda Kaan’ın çekim alanına girmiştir. Fakat ne yazık ki Olimpos’tan ayrılma vakti de gelir. Diğerleri İstanbul’a dönerken, Kaan ve Mete motorlarına atlayıp o anda karar verdikleri Ölü Deniz istikametinde tekrar yola düşer. Bir benzin istasyonuna geldiklerinde aynı zamanda yola çıkmış olan Sevda ile karşılaşır. Ayaküstü yaptıkları konuşmada Sevda motorla yolculuk tarzlarını kıskandığını özenerek söylediğinde artık Sevda’yı Kaan’ın motorunun arkasında aynı yola düşmüş görürüz.

Ölüdeniz

Mete yalnızdır. Sevda’nın da eklenmesiyle yalnızlıktan daha da rahatsız olur. Yerleştiklerinde yine Kaan’a ait dış sesten hayat ve kadınlar üzerine felsefi sorgulamalar, metinler duyarız.

Sevda, Bakırköy’de klinik psikologdur. Brit’in Kaan ve Mete’nin radyo programı yaptığından bahsettiğini ve merak ettiğini söyler. O sırada Kaan ve Mete’yi stüdyoda Kaybedenler Kulübü radyo programından kesitlerle hatırlarız. Sohbet sırasında Sevda, Kaan ve Mete’nin anı yaşayan, spontane hayatlarına karşın kendisinin düzen ve programlı bir hayat sevdiğinden bahsetse de birbirlerine çok fazla soru sormazlar. Artık Kaan ve Sevda ateşli ve hızlı bir aşkın içine düşmüştür. Mete bu durumdan gıptayla hoşnutsuzdur.

Diğer taraftan İstanbul’da Kaan’ın yayın yönetmenliği yaptığı 6:45 yayınları ofisinde Murat ve Alper’i görürüz. Kitap çevirilerinden sorumlu olan Murat yine bu kez bilgisayarda hayvan belgeselleri izleyip dondurmasını yemekte ve fazla rahat tavırlarıyla rahatsızlık verici derecede dikkat çekmektedir. Beklenen çeviriler bitmez. Bu sebepten Alper’le sık sık hararetle tartışırlar. Murat Menteş ve Tuna Kiremitçi basım için dosyalarını getirdiklerinde dahi oralı olmaz.

Kaan Sevda’ya Mete’nin alkolik olduğunu söyler. Bir taraftan alkolsüz duramasa da diğer taraftan başından geçen, gözlerini açtığında kendisini banyoda bitmiş bir halde bulduğu, öncesini hatırlamadığı olayı Kaan’a tedirginlikte anlatır.

Mete, radyo programında hedır takma adı verdikleri Gaye ile adına ilişki demeye korktuğu bir ilişki yaşamakta, kendi tabirleriyle takılmaktadır. Kaan ve Sevda’nın yanında daha fazla tek kalmak istemez ve Olimpos’ta bıraktığı Gaye’yi arayarak ısrarla kendilerine bir sonraki güzergahları Sığacık-Seferihisar’da katılmasını ister. Hedır çıkıp gelir.

Sığacık-Seferihisar

Kaan ve Sevda Sığacık’ta açık hava müzesini gezerken, o sırada gezen başka bir gruptaki kadın Sevda’nın gözüne takılır ve Kaan’ın elini Kaan’a hissettirmeden tedirginlikle omzundan indirir. Sevda’yı gören, Cengiz’le ortak bir arkadaşlarıdır. Cengiz, Sevda’nın İstanbul’daki nişanlısıdır.

Kaan Sevda’nın kendisinden bir şeyler sakladığını hisseder fakat zorlamaz. Sevda günler sonra itiraf etme gücü bulur. Nişanlı olduğunu ve yakında evleneceklerini söyler. Sadece birkaç gün takılmak, yüklerinden kurtulmak istediğini, bu kadar ciddiye alınacağını düşünmediğini söyler. Bu aşamadan sonra aralarında gergin duygusal gelgitler, tartışmalar yaşarlar. İkisi de hem aşıktır, hem de girdikleri çıkmazda acı çekmektedir. Bir taraftan Gaye, Mete’yi tedavi olması için ikna etmeye çalışır fakat başaramaz.

Yazarlığı yanında fotoğrafçılığı da olan Kaan’ın fotoğraf üzerine felsefesini çektiği fotoğraflar eşliğinde dış sesten dinleriz. Sevda ile olan duygusal çekişmelerini yol, motor ve yolculuk metaforları üzerinden yaparlar.

Yola devam eden dörtlü bu süreçte yolda bazı maceralar yaşar. Dış sesle Kaan’ın yolu, yolculuğu şiirsel tasvirini, duygularını aynı anda akan görüntülerde yansımasını görürüz. Sonunda İstanbul’a ulaşırlar.

İstanbul

Kaan ve Sevda evlerine döner. Mustafa Nusa’nın hikâyesi de arka planda Kaan’ın sesiyle sona doğru yaklaşmaktadır.

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü Açıklama
Nejat İşler Kaan Kaybedenler Kulübü radyo programının yapımcı ve sunucularından biridir. 6:45 Yayınevi’nin genel yayın yönetmenliğini de yapmakta ve ticari kaygı duymadan inandığı ve Türkçeye kazandırmak istediği kitapları basmakta kararlıdır. Zaman zaman fotoğraf çekmeyi, bilhassa siyah beyaz fotoğraflarla ilgilenmeyi sever. Radyo programında da bazen anlattığı hikâyeler gibi iç dünyasını, hayat, kadınlar ve aşk üzerine felsefesini kağıda döker. Mete ve arkadaşlarıyla sadece yol yapmak için motoruna atlayıp yola çıktığı Olimpos’ta tanıştığı Sevda, hayatını alt üst edecektir.
Yiğit Özşener Mete Kaan’la birlikte Kaybedenler Kulübü radyo programını yapmakla birlikte kendisine ait bir müzik dükkânı vardır. Plak koleksiyoncusudur. Olimpos’a Gaye ile gelmiştir fakat kendi tabiriyle sadece takılmaktadır. Kaan’la güzergâh boyunca motorla yol yapar. Aynı zamanda kendisini de endişelendirecek derecede alkol bağımlısıdır.
Hande Doğandemir Sevda Olimpos’a arkadaşlarıyla tatile gitmiştir. Yan masada arkadaşlarıyla oturan Kaan’la göz göze gelmesiyle hikâyeye dahil olur. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde klinik psikologdur. Aslında İstanbul’da kendisini bekleyen bir nişanlısı vardır, fakat bu durum, Kaan’a aşık olmasını engelleyemez.
Sarp Akkaya Alper 6:45 Yayın ofisinde Murat'la birlikte çalışmaktadır. Murat'ın aşırı rahat tavrına karşı Alper de agresif bir karakterdir. Sıkça Murat'la hiddetli tartışmalar yaşar.
Rıza Kocaoğlu Murat 6:45 Yayın ofisinde çalışmaktadır. Kendisinden bitirmesi beklenen çevirileri hiçbir zaman vaktinde teslim etmez. Sürekli hayvan belgeseli izlemesi, dondurma ve mayonezli pizza keyfi, başındançıkarmadığı beresi ve aşırı rahat, umarsız tavırlarıyla dikkat çeker.
Merve Çağıran Gaye Kaan ve Mete'nin Kent FM'den sonra kurdukları internet radyosu Standart FM'de hedır takma adıyla asistanlık yapmıştır. Oradan tanışmalarıyla Mete'yle aralarında duygusal bir bağ olmadan Mete'nin tabiriyle takılmaktadırlar.

Yayınlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Film için 13 Mart 2018'de ilk filmde olduğu gibi Kadıköy Rexx sinemasında özel gösterim yapıldı. Gala havasında geçen gösterim sonrasında Moda Kayıkhane'de film ekibi ve davetlilerin katılımıyla after party düzenlendi. Film, 16 Mart 2018'de Türkiye genelinde vizyona girdi.

Film müzikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaybedenler Kulübü Yolda Orijinal Film Müzikleri
Albümün ön kapağı.
Çeşitli sanatçılar soundtrack'i
Yayımlanma16 Mart 2018
TarzÇeşitli
Süre65:55
DilTürkçe ve İngilizce
ŞirketTMC Müzik

Kaybedenler Kulübü Yolda'nın blues tarzındaki soundtrack albümü, filmin vizyona girdiği 16 Mart 2018'de TMC Müzik tarafından resmi Spotify, Youtube, Deezer gibi dijital platformlar ve amazon.com internet sitesinde yayımlandı.[5][6]

Toplam 23 parçalık albümdeki filmin orijinal müzikleri Toygar Işıklı tarafından bestelendi. Albümde Yavuz Çetin parçalarına ve Nejat İşler'in Toygar Işık besteleri eşliğinde metin okumalarına da yer verildi. Steady Fingers isimli müzik grubunun iki parçası ve rap tarzında Ozbi & Gülce Duru düeti yer aldı.

Albüm haricinde filmde ayrıca Nur Yoldaş, MFÖ ve Can Gox'un da müzikleri eşliğinde sahnelere yer verilmiştir.

Kaybedenler Kulübü Yolda Orijinal Film Müzikleri
No. BaşlıkYorumlayan Süre
1. "Çok Sıcakmış Hava"  Toygar Işıklı feat. Nejat İşler 02:09
2. "Kaybedenler Kulübü Burası(Enstrümantal)"  Toygar Işıklı 01:23
3. "Ölüm Fotoğrafçılığı(Enstrümantal)"  Toygar Işıklı 02:04
4. "Benimle Uçmak İster Misin?"  Yavuz Çetin 06:19
5. "Yolun Sonu"  Toygar Işıklı 02:48
6. "Gel Benimle"  Toygar Işıklı 01:04
7. "Çok Sıcakmış Hava(Enstrümantal)"  Toygar Işıklı 02:02
8. "Just Another Day"  Steady Fingers 04:57
9. "Yalnızlık"  Toygar Işıklı 01:52
10. "Bizi Güzel Dövdüler"  Toygar Işıklı 01:47
11. "Yaşlı Bir Kızılderili"  Toygar Işıklı feat. Nejat İşler 01:19
12. "Batıda"  Toygar Işıklı 02:26
13. "Olmazlara Yandım"  Ozbi feat. Gülce Duru 06:15
14. "Uzun ve Karanlık Bir Gece"  Toygar Işıklı 01:29
15. "Ölüm Fotoğrafçılığı"  Toygar Işıklı feat. Nejat İşler 02:05
16. "Goodnight My Love"  Steady Fingers 03:58
17. "Yaşlı Bir Kızılderili (Enstrümantal)"  Toygar Işıklı 01:19
18. "Hep Böyleydi"  Toygar Işıklı 00:58
19. "Sadece Senin Olmak"  Yavuz Çetin 04:34
20. "O Kadar Güzel Bakıyorsun Ki"  Toygar Işıklı 04:42
21. "Mustafa Nusa’nın Hikayesi"  Toygar Işıklı 06:41
22. "Sen ve Ben"  Nejat İşler 02:28
23. "Kaybedenler Kulübü Burası"  Nejat İşler & Yiğit Özşener 00:54
Toplam süre:
65:55

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kaybedenler Kulübü devam filmiyle geliyor". NTV. ntv.com.tr. 25 Ağustos 2017. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  2. ^ "Kaybedenler Kulübü'nün ikinci filmi geliyor". CNN Türk. cnnturk.com. 24 Ağustos 2017. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  3. ^ Ünlü, Ezgi Nur (26 Ağustos 2017). ""Kaybedenler Kulübü Yolda" Çekimlerine Başlanıyor !". Film Hafızası. filmhafizasi.com. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  4. ^ Maro, Asu (16 Mart 2018). "'90'ların Kahramanlarıyla Yolculuk". milliyet.com.tr. 16 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  5. ^ "Spotify, Kaybedenler Kulübü Yolda Orijinal Film Müzikleri". Spotify. spotify.com. 16 Mart 2018. 17 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  6. ^ "iTunes, Kaybedenler Kulübü Yolda Orijinal Film Müzikleri". iTunes. itunes.apple.com/tr. 16 Mart 2018. 17 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]