Kategori tartışma:Türkiye Büyük Millet Meclisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Birkaç senedir Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kısaltması T.B.M.M. olarak değil TBMM olarak yazılıyor. Kategoriler nasıl değiştirilebilecek? Şimdiden teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 08:22, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • Eğer bu konuda yani noktaları kaldırma konusunda karara varılmışsa ben bi günde hallederim işin kategori kısmını. Ama kaldırılmalı mı yoksa kaldırmasak da olur mu? Önce bunu karara bağlamak lazım. Sevgiler. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 08:25, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • nokta, kesme işareti başta olmak üzere bütün noktalama işaretleri, bir dilbilimcinin deyimiyle yazıları 'kılçıklandıran' ve gerektiğinde kullanılıp mümkün olduğu her yerde kurtulunması gereken şeyler. eğer kolay ise değiştirmekte fayda var. --kibelemesaj 10:55, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • Burada da noktasız "TBMM" olarak kullanılmasından yanayım. kibele'nin dediği üzre, sonradan ekmek içi yutmak zorunda kalmayalım. --Mskyrider ileti 11:26, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • "Kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları genellikle her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)" ve "Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz." TDK --Pinar 13:19, 7 Ağustos 2007 (UTC)
Daha önce MÖ-MS tartışmasında da tartışılmıştı aynı konu ve Türk Dil Kurumu'nun konuyla ilgili görüşleri belirtilmişti... sonuçta kesin ve büyük bir itiraz olmadığı sürece Türk Dil Kurumu'nun görüşlerini benimsiyoruz. Noktasız olması her açıdan daha iyi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:28, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • E o halde ben noktaları kaldırmaya başlayayım. Zaten bu ara kendime kafa meşgul etmeyecek türden çerezlik işler arıyordum. İsteyen yardım edebilir bi ucundan :) Kolay gele.. --maderibeyzamsj 13:40, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • Kurtulalım gitsin o zaman.Khutuckmsj 13:52, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • Yukarıda belirtilmiş, 1980lerde TDK'nın aldığı bir karar ile bu tür kısaltmalarda noktalar kaldırıldı. BOTAŞ, BDDK, TMSF... gibi.--Absarileti 09:03, 9 Ağustos 2007 (UTC)