Jesper Kyd

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Jesper Kyd, (d. 3 Şubat 1972, Kopenhag, Danimarka), video oyunu ve film müziği bestakarı.

Genel olarak karanlık hava, senfoni ve elektronik müziği birleştirmektedir. Çalışmaları ile birçok uluslararası ödül kazanmıştır. Kendisi özellikle Hitman adlı oyunun müzikleri ile daha çok tanınmaya başlamıştır.

İlk seneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Genç yaşta piyano ile tanışan Jesper, daha sonra klasik gitar çalma, nota okuma, koroda şarkı söyleme ve piyano konusunda klasik besteleri öğrenmek için eğitim almıştır.

2007'de verdiği bir röportajda en çok beğendiği müziklerini, Hitman: Contracts için yaptığını belirtmişti.

Diskografi

  • Warhammer: End Times - Vermintide (2015)
  • Chronicles of the Ghostly Tribe (2015)
  • World of Xian Xia 2 (2015)
  • Mortal Kombat X: Generations (2015)
  • State of Decay: Year One Survival Edition (2015)
  • Borderlands: Claptastic Voyage (2015)
  • Five Worlds of Plarium (2015)
  • Borderlands: The Pre-Sequel (2014)
  • Metal Hurlant Chronicles Season 2 (2014)
  • Heroes & Generals (2014)
  • State of Decay: Lifeline (2014)
  • Borderlands 2 Volume 2 (2014)
  • Greatest Hits (2014)
  • State of Decay (2013)
  • Legacy (Fired Earth Music) (2013)
  • Darksiders II (2013)
  • Borderlands 2 - Tiny Tina's Assault on Dragon's Keep (2013)
  • Metal Hurlant Chronicles Season 1 (2012)
  • Borderlands 2 Mr Torgue's Campaign of Carnage (2012)
  • Borderlands 2 (2012)
  • Borderland 2 Captain Scarlett and her Pirate's Booty (2012)
  • Assassin's Creed Revelations (2011)
  • Ultimatum (Fired Earth Music) (2011)
  • Soulcalibur V (Venice Rooftops) (2011)
  • Tenth Dimension 3 (2011)
  • Assassin's Creed Brotherhood (2010)
  • A Perfect Soldier (Year Zero) (2010)
  • The Resistance (SyFy) (2010)
  • Assassin's Creed II (2009)
  • Borderlands (2009)
  • License To Thrill (2009)
  • Staunton Hill (Anchor Bay) (2008)
  • Assassin's Creed (2007)
  • Kane & Lynch: Dead Men (2007)
  • Hitman: Blood Money (2006)
  • Splinter Cell: Chaos Theory (2005)
  • Hitman: Contracts (2004)
  • Freedom Fighters (2003)
  • Hitman 2: Silent Assassin (2002)
  • Hitman Codename 47 (2000)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]