Iron Maiden grup üyelerinin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Aşağıdakiler Iron Maiden'ın 1975'te kurulmasından beri gelen çeşitli üye dizilişlerinin tamamının zamandizinidir.

Iron Maiden üye dizilişleri
(1975–1976)
  • Paul Day – ön vokaller
  • Dave Sullivan – gitarlar
  • Terry Rance – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Ron Matthews – davullar, vurmalılar
(1976)
  • Paul Day – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Terry Rance – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Ron Matthews – davullar, vurmalılar
(1976–1977)
  • Dennis Wilcock – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Bob Sawyer – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Ron Matthews – davullar, vurmalılar
(1977)
  • Dennis Wilcock – ön vokaller
  • Terry Wapram – gitarlar
  • Tony Moore – klavyeler
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Thunderstick – davullar, vurmalılar
(1977)
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
(1977)
  • Dave Murray – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
(1977–1978)
  • Dave Murray – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1978–1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Kent Ewing – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Paul Cairns – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Paul Todd – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Dave Mac – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Tony Parsons – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Dennis Stratton – gitarlar, geri vokaller
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Doug Sampson – davullar, vurmalılar
(1979–1980)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Dennis Stratton – gitarlar, geri vokaller
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Clive Burr – davullar, vurmalılar
(1980–1981)
  • Paul Di'Anno – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Adrian Smith – gitarlar, geri vokaller
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Clive Burr – davullar, vurmalılar
(1981–1982)
  • Bruce Dickinson – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Adrian Smith – gitarlar, geri vokaller
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Clive Burr – davullar, vurmalılar
(1982–1990)
  • Bruce Dickinson – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Adrian Smith – gitarlar, geri vokaller
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Nicko McBrain – davullar, vurmalılar
(1990–1993)
  • Bruce Dickinson – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Janick Gers – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Nicko McBrain – davullar, vurmalılar
(1993–1994)
  • Dave Murray – gitarlar
  • Janick Gers – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Nicko McBrain – davullar, vurmalılar
(1994–1999)
  • Blaze Bayley – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Janick Gers – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Nicko McBrain – davullar, vurmalılar
(1999–bugün)
  • Bruce Dickinson – ön vokaller
  • Dave Murray – gitarlar
  • Adrian Smith – gitarlar, geri vokaller
  • Janick Gers – gitarlar
  • Steve Harris – bas gitarlar, geri vokaller
  • Nicko McBrain – davullar, vurmalılar