ImageShack

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ImageShack, çevrimiçi bir resim barındırma hizmetidir. Ana gelir kaynakları kabul ettikleri reklamlardır.[1] İmageshack.us sitesi Alexa oylamalarına göre Nisan 1, 2007 de 49.[2] Nielsen NetRatings verilerine göre, temmuz, 2006 da en hızlı büyüyen 4. markadır.[3]

Resim barındırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Site Kasım 2003'te kurulmuş olup, kulanıcı dostu ara yüzü sayesinde kısa zamanda büyümüş ve tanınır olmuştur. Ana sayfada bir dosya seçme alanı vardır ve kullanıcılar buradan yüklemek istedikleri dosyayı seçebilirler. Resim biçimleri JPEG (JPG), PNG, GIF, TIFF (TIF), BMP, ya da SWF olmalıdır, ve 1,5 MB geçmemelidir. BMP, TIFF (TIF) resim yüklemeleri kendi kendine PNG biçimine dönüştürülür.

Dosya yüklemesinden sonra, kullanıcı farklı ulaşım bağlantılarından birini seçmelidir. Bu bağlantılar HTML ya da forum sitelerinde kullanılan Bulletin Board code kodlarına uygundur. Bu bağlantılara sadece asıl kullanıcılar ve kullanıcıların bağlantı paylaşımı yaptığı diğer kullanıcılar ulaşabilir.

Resimler kullanıcı hizmet şartlarını kötüye kullanmadıkça süresiz olarak saklanır. Eğer bir saat içinde 100 MB'lık ulaşım olursa resim ulaşılamaz duruma getirilir. Ücretsiz üyelik hizmeti ile kayıtlı kullanıcılar daha önceki resim yüklemelerini silebilirler. 2006 Mayıs'ında verilen yazanağa (rapor) göre hizmet aynı anda 100.000 kullanıcıya hizmet verebilmektedir.[4]

2014 yılı itibarı ile yapısını değiştiren imageshack ücretsiz olarak yüklenen birçok resmi sunucularından silmiş, ücretli üyelik zorunluluğu koşmuştur.[5] 30 günlük deneme sürümü bulunmaktadır. 30 gün sonrasında resimleriniz silinmemektedir ancak kota uygulamasına tabi tutulmaktadır. Trial üyelik modelinde yüklenen resimlerin geneli için aylık 10 gb trafik verilmektedir.[6]

ImageShack Galerileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanıcılar kendi resimleri için galeri oluşturabilirler. Seçilmiş resimlerden oluşan misafir defterinde toplum derlemi (koleksiyon) oylanabilmektedir. ImageShack hizmet şartları pornografik görüntüleri engelleyebileceğini beyan etmektedir. Kullanıcılar çaba göstererek belgeliği (arşiv) büyütebilirler. Windows XP eklentisi ile kullanıcılar birçok resmi bir ZIP dosyası ile yükleyebilirler. Ancak bunun için paralı üye olmak gereklidir. Bu yöntemle yüklenecek dosyaların miktarı artırılabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "DivShare Launches ImageShack Wannabe, ImageShack Launches Profiles". 9 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2007. 
  2. ^ "Related info for: imageshack.us". 28 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2007. 
  3. ^ "MySpace Tops List of Hottest Sites". 3 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2007. 
  4. ^ "ImageShack Simplifies Image Sharing". 5 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2007. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]