Hemingway'in eserlerinin sinema uyarlamaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Hemingway'in eserlerinin sinema uyarlamaları listesi

ABD'li yazar Ernest Hemingway'in (1899 - 1961) eserlerinden yapılan sinema ve televizyon uyarlamalarının bir listesi aşağıdadır. Bu listede sinema ve TV filmleri yer almaktadır, ancak TV dizileri hariç tutulmuştur.[1]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Sütunların üzerindeki düğmelere tıklayarak her bir sütunu ayrı ayrı alfabetik sıraya sokabilirsiniz.

Hemingway'in eseri Film Filmin yılı Yönetmen Oyuncular
A Farewell to Arms (roman) 1929 A Farewell to Arms 1932 Frank Borzage Gary Cooper, Helen Hayes.
Çanlar Kimin İçin Çalıyor (For Whom the Bell Tolls) roman, 1940 Çanlar Kimin İçin Çalıyor (For Whom the Bell Tolls) 1943 Sam Wood Gary Cooper, Ingrid Bergman, Akim Tamiroff
To Have and Have Not (roman) 1937 To Have and Have Not 1944 Howard Hawks Humphrey Bogart, Lauren Bacall
The Killers (öykü) 1927 The Killers 1946 Robert Siodmak Burt Lancaster Ava Gardner Edmond O'Brien
The Short Happy Life of Francis Macomber (öykü) 1935 The Macomber Affair 1947 Zoltan Korda Gregory Peck, Joan Bennett, Robert Preston.
To Have and Have Not (roman) 1937 The Breaking Point 1950 Michael Curtiz John Garfield, Patricia Neal
My Old Man (öykü) Under My Skin 1950 Jean Negulesco John Garfield, Micheline Presle
The Snows of Kilimanjaro (öykü) 1936 The Snows of Kilimanjaro 1952 Henry King Gregory Peck, Susan Hayward, Ava Gardner.
The Sun Also Rises (roman) 1926 Güneş de Doğar (The Sun Also Rises) 1957 Henry King Tyrone Power, Ava Gardner, Mel Ferrer, Errol Flynn ve Eddie Albert.
A Farewell to Arms (roman) 1929 A Farewell to Arms 1957 Charles Vidor ve John Huston Rock Hudson, Jennifer Jones, Vittorio De Sica
The Old Man and the Sea (roman) 1952 The Old Man and the Sea 1958 John Sturges Spencer Tracy
To Have and Have Not (roman) 1937 The Gun Runners 1958 Don Siegel Audie Murphy, Everett Sloane, Eddie Albert
The Nick Adams Stories (öykü kitabı) 1972 ölüm.sonra Hemingway's Adventures of a Young Man 1962 Martin Ritt Richard Beymer
The Killers (öykü) 1927 The Killers 1964 Don Siegel Lee Marvin
For Whom the Bell Tolls (roman) 1940 For Whom the Bell Tolls (TV filmi, BBC) 1965 Rex Tucker
Islands in the Stream (roman) 1970 ölm. sonra Islands in the Stream 1977 Franklin J. Schaffner George C. Scott
My Old Man (öykü) My Old Man (TV filmi) 1979 John Erman Warren Oates, Kristy McNichol
The Sun Also Rises (roman) 1926 The Sun Also Rises (TV Filmi) 1984 James Goldstone Hart Bochner, Jane Seymour, Robert Carradine
Three Day Blow (öykü) Best of Friends (TV Filmi) 1981 Ron Satlof Peter Graves, Alex Cord
The Old Man and the Sea (roman) 1952 The Old Man and the Sea (TV Filmi) 1990 Jud Taylor Anthony Quinn
Hills Like White Elephants (öykü) 1938 Women and Men: Stories of Seduction (TV Filmi) 1990 Tony Richardson (bölüm)
The Old Man and the Sea (roman) 1952 The Old Man and the Sea 1999 Aleksandr Petrov
The Killers (öykü) 1927 Bokser ide u raj (Sırbistan) 2007 Nikola Lezaic
A Clean, Well-Lighted Place (öykü) 1938 A Clean, Well-Lighted Place 2008 Joe Ciaravino John Henley, TJ Cheslea
The Garden of Eden (roman) 1986 ölüm. sonra The Garden of Eden 2008 John Irvin Jack Huston, Carmen Maura, Mena Suvari
Hills Like White Elephants (öykü) 1938 Gifts Like White Elephants 2008 Benjamin Garst Luke Sorge
The Killers (öykü) 1927 The Killers 2009 Joshua Riehl Steven Barker, James Frank

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]