Efes Pilsen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Efes Pilsen
TipBira
ÜreticiAnadolu Grubu
Kökenİstanbul, İzmir
İlk üretim yılı1969
Değişik biçimleriEfes Malt
Efes Özel Seri
Efes Pilsen Reserve
Efes Glutensiz
Efes Xtra
Efes Xtra Shot
Efes Filtresiz Buğday
Efes Filtresiz IPA
Efes Malt
Efes Light
Bağlantılı ürünlerMojo M:X
Satsu M:X
Gusta
Gusta Dark
Bomonti
Mariachi
Mariachi Black
Marmara Gold
Marmara Kırrmızı
Miller Genuine Draft
Beck's
Samuel Adams
Grolsch
Klasik Efes Pilsen şişesi

Efes Pilsen, Türkiye'de üretilen bir bira markası. Efes Pilsen 1969 yılında İstanbul ve İzmir'de üretilmeye başlamış ve kısa sürede dünyaya açılmıştır.

50'nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ve Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Moldova, Sırbistan, Romanya ve Kazakistan'da yatırımları olan Efes'in dünyada toplam 17 bira, 4 malt fabrikası ve 1 adet şerbetçiotu işleme tesisi bulunmaktadır.

Bira pazarını ve kültürünü geliştirme yolunda pek çok ilke imza atmış olan Efes, ilk light bira, kutu bira, dönüşümsüz şişe, 5 litre fıçı, kabartmalı kutu, baskılı kutu, şeffaf etiket, 1 lt şişe, fıçı kutu, fıçı şişe ambalaj ve ürünlerini Türk tüketicisiyle tanıştırdı. Türkiye geneline yayılan 202 bayi ve 28 distribütörü ile Türkiye'nin en güçlü dağıtım ağlarından birine sahip olan Efes, Türkiye'de biranın hammaddeleri olan maltlık arpa ve şerbetçi otunun gelişiminde de büyük rol oynadı.

Efes, tüketici talep ve beklentilerini ön planda tutarak ürün portföyünü Efes Pilsen, Efes Light, , Efes eXtra, , Marmara Gold, Bomonti ve lisanslı olarak ürettiği Miller Genuine Draft, Beck's markalarını içine alacak biçimde genişletmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]