Diego (Buz Devri)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diego,Buz devri macerası

Diego, Buz Devri'ndeki kurgusal Kılıç dişli kaplandır. Başlangıçta bir sürü başka kaplanlar içinde kurnaz ve acımasız bir Kılıç diş avcısıdır. Orijinal dublajı Denis Leary tarafından; Türkçe dublajını Haluk Bilginer tarafından seslendirilmektedir.[1] Diego en başından beri tembel hayvan ve Mamut'u pusuya düşürmeyi, çocuğu götürmeyi ve diğer yolcuları öldürmeyi planladı. Beş filmde yer alır.[2]

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Buz Devri'de yavrudan sonra Geçmişte bir noktada, bir insan sürüsü Diego'nun sürüsüne saldırmış ve derilerini sıcak giysiler yapmak için kullanmak için yarısının canını almıştı. Sürü lideri Soto buna çok öfkelendi. Insan sürüsü nedeniyle savaştan kaçtı ve Sonra kuzeye göç etmek için Manny ve Sid'e Bebeği takip etti.Sonra Karpuz savaşı lideri Dodo,onu başardı.[3]

Buz Devri 2: Erime Başlıyorda Hikâye anlatarken yavrulara korkuttu ve devam etti göçe Possum adı Crash Ve Eddie rahatsız ederler ve Dinozor şafağıda alıyor.[1] Buz Devri 4 fillmde Shirayı kurtarmak için Sid,Manny yardım edebilir.5 filmde yine görünür.

diego ve manny

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Buz Devri (Serisi)". Seslendirme Kadroları. 20 Ocak 2024. 29 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2024. 
  2. ^ "Buz Devri Karakterleri - Buz Devri'nde Hangi Hayvanlar Var, Karakterlerin İsimleri Neler?". Sabah. 30 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2024. 
  3. ^ "Buz Devri filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Buz Devri filmi ne zaman çekildi?". TRHaber. 23 Ağustos 2022. 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2024.