Bob Klose

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bob Klose (gerçek adı Rado Robert Klose, d. 1944, Cambridge, İngiltere) İngiliz müzisyen ve fotoğrafçı. Pink Floyd'un ilk dönem gitaristi olarak bilinir.

Klose, yirmili yaşlarında gitar çalmaya merak salmıştı. Arkadaşları Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright, Clive Metcalfe, Keith Noble ve Juilette Gale "Sigma 6", "The Meggadeaths", "The Screaming Abdabs", "The Abdabs" isimleri altında müzik yapıyorlardı. Bu gruptan Metcalfe, Noble ve Gale'in ayrılmasıyla onların yerine Bob Klose ve Syd Barrett katıldı.

Klose'nin yeni grubunun adı önce "Tea Set" daha sonra da "The Pink Floyd Sound" oldu. Grup daha sonra isimlerinde "Sound" kelimesini atarak Pink Floyd oldu. Grup bu kadrosuyla bir cover olan "King Bee" ve bir Barrett eseri olan "Lucy Leave" şarkılarını kaydettiler. Ancak grup Barrett'in etkisiyle psychedelic müziğe doğru kayarken caz ve blues tutkunu olan Bob Klose gruptan ayrıldı ve mimarlığa devam etti.

Sanatçı daha sonra 2003'teki The Pink Floyd and Syd Barrett Story belgeselinde görüldü. 2006 tarihli David Gilmour albümü "On An Island"da "On An Island" ve "The Blue" şarkılarında "Rado Klose" adıyla gitar çaldı.