Belle and the Devotions

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Belle and the Devotions
Başladığı yerİngiltere
TarzlarPop
Etkin yıllar1983–1984
Müzik şirketiCBS Records
Eski üyelerKit Rolfe
Laura James
Linda Sofield

Belle and the Devotions, 80'lerde aktif olan Britanyalı müzik grubu. Grup, 1984 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Love Games" adlı şarkıyla Birleşik Krallık'ı temsil etmiş, yarışmada 7. olmuştur.

John Kennedy O'Connor'un Eurovision Şarkı Yarışması resmi tarihçesine göre, önceki sonbaharda İngiliz futbol taraftarlarının küçük eylemleri, İngiliz delegasyonuna karşı bir tepkiyle sonuçlandı. Bazı dinleyiciler bağırdılar. Provalar sırasında, Sofeld ve James'in mikrofonları bile açık değilken, yedek bir şarkının çoğunluğunu gizli bir arka plan üçlüsü yaptığını ortaya çıkardı. "Aşk Oyunları" yedinci sırada tamamladı ve İngiltere Tekler Şeması'nda 11 numaraya yükseldi.[1] Grup, Temmuz 1984'te piyasaya sürülen "All the Way Up" ile bu single'ı izledi. Grup kısa sürede parçalandı ve üçlü ayrıldı.

Kit Rolfe daha önce Eurovision'da, 1983'te Münih'te Sweet Dreams'in arkasında şarkıcı olarak rol aldı ve kendisi kamera dışında kalmıştı. 1991 yılında Samantha Janus için aynı görevi yerine getirdi; Hazell Dean'le birlikte Roma'da vokal destek vokalleri kurdu.

Rolfe daha sonra Eddie "Eagle" Edwards, "Fly Eddie Fly" ile bir single kaydetti. Şarkı hit olamadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"I'm Never Giving Up"
Sweet Dreams
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Birleşik Krallık
1984
Sonra gelen:
"Love Is"
Vikki