Azerbaycan Milli Meclisi 1. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Meclis dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Seçilen Dönem sonu Değişim
Yeni Azerbaycan Partisi 53 52 azalış 1 1st Parliament of Azerbaijan.png 1st Parliament of Azerbaijan 2.png
Bağımsız 55 55 Sabit
Azerbaycan Milli İstiklal Partisi 4 4 Sabit
Azerbaycan Halk Cephesi Partisi 4 4 Sabit
Azerbaycan Demokratik Islahatlar Partisi 2 2 Sabit
Azerbaycan Demokrat Sol Partisi 2 2 Sabit
Ana Vatan Partisi 1 1 Sabit
Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi 1 1 Sabit
Vatandaş Hemreyliyi Partisi 1 1 Sabit
Müsavat Partisi 1 1 Sabit
Azerbaycan Sosyal Rifah Partisi 0 1 artış 1

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
1. numaralı Şerur-Sederek seçim bölgesi Vasıf Talibov Yeni Azerbaycan Partisi
2. numaralı Şerur-Babek seçim bölgesi Nizami Hudiyev Yeni Azerbaycan Partisi
3. numaralı Nahçıvan seçim bölgesi Mahmud Memmedguliyev Bağımsız
4. numaralı Şerur-Şahbuz seçim bölgesi Rza İbadov Yeni Azerbaycan Partisi
5. numaralı Culfa-Ordubad seçim bölgesi Feremez Magsudov Yeni Azerbaycan Partisi
6. numaralı Yasamal I seçim bölgesi Mübariz Kurbanov Azerbaycan Demokratik Islahatlar Partisi
7. numaralı Yasamal II seçim bölgesi Fatma Abdullazade Yeni Azerbaycan Partisi
8. numaralı Yasamal III seçim bölgesi Gülnare Kurbanova Bağımsız
9. numaralı Hatai I seçim bölgesi
10. numaralı Hatai II seçim bölgesi Babahan Muradov Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi
11. numaralı Hatai III seçim bölgesi
12. numaralı Nizami I seçim bölgesi
13. numaralı Nizami II seçim bölgesi
14. numaralı Karadağ seçim bölgesi
15. numaralı Sabuncu I seçim bölgesi
16. numaralı Sabuncu II seçim bölgesi
17. numaralı Sabuncu-Ezizbeyov seçim bölgesi
18. numaralı Ezizbeyov seçim bölgesi
19. numaralı Surahanı I seçim bölgesi
20. numaralı Surahanı II seçim bölgesi
21. numaralı Binegedi seçim bölgesi
22. numaralı Binegedi-Nesimi seçim bölgesi
23. numaralı Binegedi-Karadağ seçim bölgesi
24. numaralı Nerimanov I seçim bölgesi
25. numaralı Nerimanov II seçim bölgesi
26. numaralı Nesimi I seçim bölgesi
27. numaralı Nesimi II seçim bölgesi
28. numaralı Sebail seçim bölgesi
29. numaralı Ali Bayramlı seçim bölgesi
30. numaralı Yevlah seçim bölgesi
31. numaralı Kepez, Gence I seçim bölgesi
32. numaralı Kepez, Gence II seçim bölgesi
33. numaralı Nizami, Gence I seçim bölgesi
34. numaralı Nizami, Gence II seçim bölgesi
35. numaralı Lenkeran I seçim bölgesi
36. numaralı Lenkeran II seçim bölgesi
37. numaralı Mingeçevir seçim bölgesi
38. numaralı Sumgayıt I seçim bölgesi
39. numaralı Sumgayıt II seçim bölgesi Fezail Ağamalıyev Ana Vatan Partisi
40. numaralı Sumgayıt III seçim bölgesi
41. numaralı Sumgayıt IV seçim bölgesi
42. numaralı Hankendi seçim bölgesi
43. numaralı Şeki I seçim bölgesi
44. numaralı Şeki II seçim bölgesi
45. numaralı Şuşa-Cebrayıl-Hocavend seçim bölgesi
46. numaralı Abşeron seçim bölgesi
47. numaralı Ağdam I seçim bölgesi
48. numaralı Ağdam II seçim bölgesi
49. numaralı Ağdaş seçim bölgesi
50. numaralı Ağstafa seçim bölgesi
51. numaralı Ağsu-Kürdemir seçim bölgesi Mikayıl Mirzeyev Azerbaycan Demokrat Sol Partisi
52. numaralı Ağcabedi-Füzuli seçim bölgesi Vilayet Guliyev Azerbaycan Demokratik Islahatlar Partisi
53. numaralı Astara seçim bölgesi
54. numaralı Balaken seçim bölgesi
55. numaralı Beylegan seçim bölgesi
56. numaralı Berde seçim bölgesi
57. numaralı Berde-Ağcabedi seçim bölgesi
58. numaralı Bilesuvar seçim bölgesi
59. numaralı Kazah seçim bölgesi
60. numaralı Kazah-Zagatala seçim bölgesi
61. numaralı Kabala seçim bölgesi
62. numaralı Kobustan-Siyezen-Hızı seçim bölgesi
63. numaralı Kuba seçim bölgesi
64. numaralı Kuba-Deveçi seçim bölgesi
65. numaralı Kusar seçim bölgesi Zeyneddin Hasmetov Azerbaycan Demokrat Sol Partisi
66. numaralı Zagatala seçim bölgesi
67. numaralı Zerdab-İmişli-Ucar seçim bölgesi
68. numaralı İmişli seçim bölgesi
69. numaralı İsmayıllı seçim bölgesi
70. numaralı Yardımlı-Masallı seçim bölgesi Sabir Rüstemhanlı Vatandaş Hemreyliyi Partisi
71. numaralı Kelbecer-Terter-Hocalı-Laçın seçim bölgesi
72. numaralı Kürdemir seçim bölgesi
73. numaralı Gedebey seçim bölgesi
74. numaralı Goranboy-Naftalan seçim bölgesi
75. numaralı Göyçay seçim bölgesi
76. numaralı Lerik-Lenkeran seçim bölgesi
77. numaralı Masallı I seçim bölgesi
78. numaralı Masallı I seçim bölgesi
79. numaralı Neftçala-Salyan seçim bölgesi
80. numaralı Oğuz-Şeki-Yevlah-Mingeçevir seçim bölgesi
81. numaralı Saatlı seçim bölgesi
82. numaralı Sabirabad seçim bölgesi
83. numaralı Sabirabad-Salyan seçim bölgesi
84. numaralı Salyan seçim bölgesi
85. numaralı Samuh-Goranboy seçim bölgesi
86. numaralı Terter seçim bölgesi
87. numaralı Tovuz I seçim bölgesi
88. numaralı Tovuz II seçim bölgesi
89. numaralı Ucar seçim bölgesi
90. numaralı Göyçay seçim bölgesi
91. numaralı Füzuli seçim bölgesi
92. numaralı Haçmaz seçim bölgesi
93. numaralı Haçmaz-Deveçi seçim bölgesi
94. numaralı Hacıkabul-Salyan seçim bölgesi
95. numaralı Laçın-Zengilan-Kubadlı seçim bölgesi
96. numaralı Celilabad I seçim bölgesi
97. numaralı Celilabad II seçim bölgesi
98. numaralı Şamahı seçim bölgesi Şirzad Eyyubov Müsavat Partisi
99. numaralı Şemkir I seçim bölgesi Bağır Musayev
100. numaralı Şemkir II seçim bölgesi Mahir Esedov
Meclise nispi temsil sistemi ile seçilenler
Asya Manafova Yeni Azerbaycan Partisi
Zahid Garalov
Ziyafet Esgerov
Etibar Memmedov Azerbaycan Milli İstiklal Partisi
Nazim İmanov
Şadman Hüseyinov
Ali Kerimov Azerbaycan Halk Cephesi Partisi
Gulamhüseyin Aliyev
Mirmahmud Fettayev