1. Lig şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

1. Lig şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi, Türkiye futbol ligleri hiyerarşisinin en üst düzey ikinci lig organizasyonu olan 1. Lig'de şampiyonluk kazanan teknik direktörlerin bir listesidir. Ligin kuruluşundan itibaren sistemde birçok kez değişikliğe gidilmiştir. Deplasmanlı lig sistemi, yükselme grubu sistemi, ikili grup sistemi, üçlü grup sistemi ve dörtlü grup sistemi ligin geçmişinde yer alan sistemlerdir. İkili grup sistemi, üçlü grup sistemi, dörtlü grup sistemi ve 1965-66 sezonunda uygulanan yükselme grubu sisteminin geçerli olduğu yirmi yedi sezon boyunca gruplarında lider bulunan tüm takımlar şampiyon ilan edilmiştir. Bu nedenle bu sistemlerin uygulandığı sezonlarda birden fazla teknik direktör şampiyonluk yaşamıştır.

1963'ten bu yana geçen elli sezonda yetmiş dört teknik adam şampiyonluk yaşamıştır. En çok şampiyon olan isimler ise üçer şampiyonlukla Ali Hoşfikirer, Kadri Aytaç, Kamuran Soykıray ve Zeynel Soyuer'dir.[1]

Kadri Aytaç ve Zeynel Soyuer üç farklı takımda şampiyon olarak bu alanda ligin rekorunu kırmışlardır.[1] Aytaç, 1974-75 sezonunda Orduspor'u, 1975-76 sezonunda Mersin İdman Yurdu'nu, 1982-83 sezonunda ise Gençlerbirliği'ni şampiyon yapmıştır. Soyuer ise 1976-77 sezonunda Diyarbakırspor'u, 1989-90 sezonunda Gaziantepspor'u ve 1992-93 sezonunda Samsunspor'u şampiyonluğa ulaştırmıştır. Üst üste en fazla şampiyonluk rekoruysa üç teknik direktör tarafından paylaşılmaktadır.[1] Kadri Aytaç 1974-75 ve 1975-76 sezonlarında, Ali Hoşfikirer 1986-87 ve 1987-88 sezonlarında, Erdem Tuğal ise 1988-89 ve 1989-90 sezonlarında art arda ikişer şampiyonluk yaşamışlardır.

Sezonlara göre şampiyon teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

1998-99 sezonunda Vanspor'a tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu yaşatan Rıdvan Dilmen.
Sezon Teknik direktör Kulüp Not
1963-64 Türkiye Cansever, FahrettinFahrettin Cansever Şekerspor [2][3]
1964-65 Türkiye Tusder, İbrahimİbrahim Tusder Vefa [4]
1965-66 Türkiye Matay, AbdullahAbdullah Matay
Macaristan Molnár, IgnácIgnác Molnár
Eskişehirspor (kırmızı grup)
Altınordu (beyaz grup)
[5]
1966-67 Türkiye Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis
Türkiye Kiraz, SabriSabri Kiraz
Mersin İdman Yurdu (kırmızı grup)
Bursaspor (beyaz grup)
[6]
1967-68 Türkiye Taner, ZiyaZiya Taner
Türkiye Emültay, DoğanDoğan Emültay
İstanbulspor (kırmızı grup)
İzmirspor (beyaz grup)
[7]
1968-69 Türkiye Ertan, MustafaMustafa Ertan
Türkiye Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Ankaragücü (kırmızı grup)
Samsunspor (beyaz grup)
[8]
1969-70 Türkiye Dökel, ArifArif Dökel
Türkiye Özyurt, GünaydınGünaydın Özyurt
Karşıyaka (kırmızı grup)
Boluspor (beyaz grup)
[9]
1970-71 Türkiye Eken, BülentBülent Eken
Türkiye Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Adanaspor (kırmızı grup)
Giresunspor (beyaz grup)
[10]
1971-72 Türkiye Giz, BülentBülent Giz
Türkiye Tokol, ErdoğanErdoğan Tokol
PTT (kırmızı grup)
Şekerspor (beyaz grup)
[11]
1972-73 Türkiye Alkan, YükselYüksel Alkan
Türkiye Gülergin, MuharremMuharrem Gülergin
Kayserispor (kırmızı grup)
Adana Demirspor (beyaz grup)
[12]
1973-74 Türkiye Özyazıcı, Ahmet SuatAhmet Suat Özyazıcı
Türkiye Bodur, TuranTuran Bodur
Trabzonspor (kırmızı grup)
Zonguldakspor (beyaz grup)
[13]
1974-75 Türkiye Aytaç, KadriKadri Aytaç
Türkiye Kösemihal, RıdvanRıdvan Kösemihal
Orduspor (kırmızı grup)
Balıkesirspor (beyaz grup)
[14]
1975-76 Türkiye Aytaç, KadriKadri Aytaç
Türkiye Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Mersin İdman Yurdu (kırmızı grup)
Samsunspor (beyaz grup)
[15]
1976-77 Türkiye Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer
Türkiye Kiraz, SabriSabri Kiraz
Diyarbakırspor (kırmızı grup)
Ankaragücü (beyaz grup)
[16]
1977-78 Türkiye Mamat, SuatSuat Mamat
Türkiye Zemzem, FevziFevzi Zemzem
MKE Kırıkkalespor (kırmızı grup)
Göztepe (beyaz grup)
[17]
1978-79 Türkiye Gökdel, YılmazYılmaz Gökdel
Türkiye Kafkas, TurgutTurgut Kafkas
Gaziantepspor (kırmızı grup)
Rizespor (beyaz grup)
[18]
1979-80 Türkiye Mamat, SuatSuat Mamat
Türkiye Demircan, FethiFethi Demircan
Mersin İdman Yurdu (a grubu)
Kocaelispor (b grubu)
[19]
1980-81 Türkiye Velioğlu, ErkanErkan Velioğlu
Türkiye Niş, NecdetNecdet Niş
Türkiye Ağalday, TuranTuran Ağalday
Göztepe (a grubu)
Sakaryaspor (b grubu)
Diyarbakırspor (c grubu)
[20]
1981-82 Türkiye Erman, AyhanAyhan Erman
Türkiye Giderler, KadirKadir Giderler
Türkiye Dumanlı, CandanCandan Dumanlı
Türkiye Babalık, MehmetMehmet Babalık
Sarıyer (a grubu)
Antalyaspor (b grubu)
Mersin İdman Yurdu (c grubu)
Samsunspor (d grubu)
[21]
1982-83 Romanya Datcu, IlieIlie Datcu
Türkiye Güngördü, HalilHalil Güngördü
Türkiye Aytaç, KadriKadri Aytaç
Türkiye Gökalp, Necip CemalNecip Cemal Gökalp
Karagümrük (a grubu)
Denizlispor (b grubu)
Gençlerbirliği (c grubu)
Orduspor (d grubu)
[22]
1983-84 Türkiye Berk, GürcanGürcan Berk
Türkiye Süer, CoşkunCoşkun Süer
Türkiye Atacan, NihatNihat Atacan
Eskişehirspor (a grubu)
Altay (b grubu)
Malatyaspor (c grubu)
[23]
1984-85 Türkiye Alptekin, CesarettinCesarettin Alptekin
Türkiye Kural, ErkanErkan Kural
Türkiye Demircan, FethiFethi Demircan
Rizespor (a grubu)
Kayserispor (b grubu)
Samsunspor (c grubu)
[24]
1985-86 Türkiye Zemzem, FevziFevzi Zemzem
Romanya Neagu, ValeriuValeriu Neagu
Türkiye Dinçer, AdnanAdnan Dinçer
Diyarbakırspor (a grubu)
Boluspor (b grubu)
Antalyaspor (c grubu)
[25]
1986-87 Türkiye Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
Türkiye Kaptan, TamerTamer Kaptan
Türkiye Niş, NecdetNecdet Niş
Adana Demirspor (a grubu)
Karşıyaka (b grubu)
Sakaryaspor (c grubu)
[26]
1987-88 Türkiye Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
Türkiye Ürekli, EnverEnver Ürekli
Türkiye Sümer, ÖzkanÖzkan Sümer
Adanaspor (a grubu)
Kahramanmaraşspor (b grubu)
Konyaspor (c grubu)
[27]
1988-89 Türkiye Kural, ErkanErkan Kural
Türkiye Bora, HasanHasan Bora
Türkiye Tuğal, ErdemErdem Tuğal
Gençlerbirliği (a grubu)
Bursaspor (B) (b grubu)[not 1]
Zeytinburnuspor (c grubu)
[28][29]
1989-90 Türkiye Tuğal, ErdemErdem Tuğal
Türkiye Zorluer, NecdetNecdet Zorluer
Türkiye Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer
Bakırköyspor (a grubu)
Aydınspor (b grubu)
Gaziantepspor (c grubu)
[30]
1990-91 Türkiye Genç, FahrettinFahrettin Genç
Türkiye Funda, BehiçBehiç Funda
Türkiye Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
Samsunspor (a grubu)
Altay (b grubu)
Adana Demirspor (c grubu)
[31]
1991-92 Türkiye Kurtar, GüvençGüvenç Kurtar
Bulgaristan Küçükov, İvanİvan Küçükov
Türkiye Güzelırmak, NevzatNevzat Güzelırmak
Kocaelispor (a grubu)
Karşıyaka (b grubu)
Kayserispor (c grubu)
[32]
1992-93 Türkiye Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer Samsunspor [33]
1993-94 Türkiye Dumanlı, CandanCandan Dumanlı Petrol Ofisi [34]
1994-95 Türkiye Hamamcı, HüseyinHüseyin Hamamcı Karşıyaka [35]
1995-96 Türkiye Yavuz, KamuranKamuran Yavuz Çanakkale Dardanelspor [36]
1996-97 Türkiye Bulak, GirayGiray Bulak KDÇ Karabükspor [37]
1997-98 Türkiye Tekelioğlu, SadiSadi Tekelioğlu Erzurumspor [38]
1998-99 Türkiye Dilmen, RıdvanRıdvan Dilmen Vanspor [39]
1999-00 Türkiye Kalpar, HüseyinHüseyin Kalpar Yimpaş Yozgatspor [40]
2000-01 Türkiye Kayıhan, ÜmitÜmit Kayıhan Göztepe [41]
2001-02 Türkiye Kapsal, RehaReha Kapsal Altay [42]
2002-03 Türkiye Özkara, HüsnüHüsnü Özkara Konyaspor [43]
2003-04 Türkiye Yıldırım, ŞabanŞaban Yıldırım Sakaryaspor [44]
2004-05 Türkiye Kartal, İsmailİsmail Kartal Sivasspor [45]
2005-06 Türkiye Çetiner, RaşitRaşit Çetiner Bursaspor [46]
2006-07 Türkiye Özdemir, OsmanOsman Özdemir Gençlerbirliği OFTAŞ [47]
2007-08 Türkiye İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu Kocaelispor [48]
2008-09 Türkiye Eriş, LeventLevent Eriş Vestel Manisaspor [49]
2009-10 Türkiye İldiz, YücelYücel İldiz Kardemir Karabükspor [50]
2010-11 Türkiye Sağlam, NurullahNurullah Sağlam Mersin İdman Yurdu [51]
2011-12 Türkiye Hamzaoğlu, HamzaHamza Hamzaoğlu Akhisar Belediyespor [52]
2012-13 Türkiye Özköylü, OsmanOsman Özköylü Kayseri Erciyesspor [53]
2013-14 Türkiye Arslan, CihatCihat Arslan İstanbul Büyükşehir Belediyespor [54]
2014-15 Türkiye Dumlupınar, CüneytCüneyt Dumlupınar Kayserispor [55]
2015-16 Türkiye İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu Adanaspor [56]
2016-17 Türkiye Aybaba, SametSamet Aybaba Sivasspor [57]

Birden çok şampiyonluk yaşayan teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra İsim Şampiyonluk Kulüp(ler) Kazandığı sezonlar
1 Türkiye Ali Hoşfikirer 3 Adana Demirspor (2), Adanaspor (1) 1986-87, 1987-88, 1990-91
Türkiye Kadri Aytaç Orduspor, Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği 1974-75, 1975-76, 1982-83
Türkiye Kamuran Soykıray Samsunspor (2), Giresunspor 1968-69, 1970-71, 1975-76
Türkiye Zeynel Soyuer Diyarbakırspor, Gaziantepspor, Samsunspor 1976-77, 1989-90, 1992-93
2 Türkiye Engin İpekoğlu 2 Kocaelispor, Adanaspor 2007-08, 2015-16
Türkiye Sabri Kiraz Bursaspor, Ankaragücü 1966-67, 1976-77
Türkiye Fevzi Zemzem Göztepe, Diyarbakırspor 1977-78, 1985-86
Türkiye Suat Mamat MKE Kırıkkalespor, Mersin İdman Yurdu 1977-78, 1979-80
Türkiye Fethi Demircan Kocaelispor, Samsunspor 1979-80, 1984-85
Türkiye Necdet Niş Sakaryaspor 1980-81, 1986-87
Türkiye Candan Dumanlı Mersin İdman Yurdu, Petrol Ofisi 1981-82, 1993-94
Türkiye Erkan Kural Kayserispor, Gençlerbirliği 1984-85, 1988-89
Türkiye Erdem Tuğal Zeytinburnuspor, Bakırköyspor 1988-89, 1989-90

Milletlerine göre teknik direktörlerin şampiyonluk sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Şampiyonluk sayısı Teknik direktör sayısı Kazanılan sezonlar
1 Türkiye Türkiye 90 73 1963-64, 1964-65, 1965-66, 1966-67, 1967-68, 1968-69, 1969-70, 1970-71, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88,1988-89, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2002-03, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17
2 Romanya Romanya 2 2 1982-83, 1985-86
3 Macaristan Macaristan 1 1 1965-66
Bulgaristan Bulgaristan 1991-92

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ B grubunu 1. sırada bitiren Bursaspor (B) takımı yönetmelik gereği üst lige kabul edilmedi. Onun yerine Bakırköyspor B grubu şampiyonu ilan edilmiş, ancak o da sadece o yıl uygulanan kurala göre şampiyonlar arasında en az puanı toplayan takım olduğu için 1. Lig'e çıkamamıştır. Üst lige diğer grup birincileri Gençlerbirliği ve Zeytinburnuspor çıkmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "2. Lig tarihinin şampiyon teknik direktörleri". Sporvizyon (Zaman) (167). 10 Ocak 2007. 
  2. ^ "Milliyet resimli kısa haberleri". Milliyet: s. 8. 8 Haziran 1964. 
  3. ^ "1963-64 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015257/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6364/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  4. ^ "1964-65 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014410/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6465/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  5. ^ "1965-66 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015509/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6566/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  6. ^ "1966-67 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015908/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6667/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  7. ^ "1967-68 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015605/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6768/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  8. ^ "1968-69 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020341/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6869/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  9. ^ "1969-70 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014814/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/6970/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  10. ^ "1970-71 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014920/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7071/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  11. ^ "1971-72 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015259/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7172/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  12. ^ "1972-73 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015156/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7273/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  13. ^ "1973-74 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020229/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7374/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  14. ^ "1974-75 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020743/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7475/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  15. ^ "1975-76 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020337/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7576/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  16. ^ "1976-77 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020430/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7677/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  17. ^ "1977-78 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020233/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7778/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  18. ^ "1978-79 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015506/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7879/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  19. ^ "1979-80 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031021309/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/7980/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  20. ^ "1980-81 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015909/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8081/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  21. ^ "1981-82 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014715/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8182/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  22. ^ "1982-83 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014407/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8283/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  23. ^ "1983-84 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020745/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8384/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  24. ^ "1984-85 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015911/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8485/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  25. ^ "1985-86 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020958/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8586/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  26. ^ "1986-87 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031021311/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8687/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  27. ^ "1987-88 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031021112/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8788/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  28. ^ "1988-89 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014916/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8889/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  29. ^ "Ölüye transfer teklifi". Milliyet: ss. 17. 30 Haziran 1989. 
  30. ^ "1989-90 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020339/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/8990/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  31. ^ "1990-91 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020432/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9091/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  32. ^ "1991-92 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020846/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9192/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  33. ^ "1992-93 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020640/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9293/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  34. ^ "1993-94 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014717/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9394/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  35. ^ "1994-95 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015158/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9495/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  36. ^ "1995-96 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014813/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9596/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  37. ^ "1996-97 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014918/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9697/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  38. ^ "1997-98 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014719/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9798/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  39. ^ "1998-99 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020955/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9899/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  40. ^ "1999-2000 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020851/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/9900/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  41. ^ "2000-01 Türkiye 2. Futbol Ligi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020333/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0001/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  42. ^ "2001-02 2. Lig A Kategorisi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020530/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0102/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  43. ^ "2002-03 2. Lig A Kategorisi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031020849/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0203/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  44. ^ "2003-04 2. Lig A Kategorisi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014512/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0304/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  45. ^ "2004-05 2. Lig A Kategorisi" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015402/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0405/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  46. ^ "2005-06 İddaa Lig A" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031015038/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0506/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  47. ^ "2006-07 Türk Telekom Lig A" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014810/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0607/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  48. ^ "2007-08 Bank Asya 1. Lig" (Türkçe). Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031014921/http://www.angelfire.com/nj/sivritepe/0708/CP2L.html. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  49. ^ "Manisaspor’a Eriş engeli". amkspor.com. 7 Mayıs 2013. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6Yijz9RMZ. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  50. ^ "Karabük Yücel İldiz'le devam". ntvmsnbc.com. 30 Mayıs 2010. 3 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120903095032/http://www.ntvmsnbc.com:80/id/25098927. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  51. ^ "Mersin'de Sağlam'a plaket". ligtv.com.tr. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140510154442/http://www.ligtv.com.tr/haber/mersinde-saglama-plaket. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  52. ^ "Hamza Hamzaoğlu sözleşme yeniledi". milliyet.com.tr. 31 Mayıs 2012. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YijtIhYi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  53. ^ "Ankaraspor'da Osman Özköylü dönemi". ntvspor.net. 7 Haziran 2013. 16 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131016125915/http://www.ntvspor.net:80/haber/futbol/89073/ankarasporda-osman-ozkoylu-donemi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  54. ^ "İBB'de Cihat Arslan dönemi". ntvspor.net. 3 Haziran 2013. 26 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130826151335/http://www.ntvspor.net/haber/futbol/88884/ibbde-cihat-arslan-donemi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2014. 
  55. ^ "Kayserispor Bakkal’la görüştü". eurosport.com. 31 Mayıs 2015. 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6Yw9A4lUi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2015. 
  56. ^ "Engin İpekoğlu: "Artık anlatacak bir hikayemiz var"". sporx.com. 24 Nisan 2016. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6h1fVqRC3. Erişim tarihi: 25 Nisan 2016. 
  57. ^ "Sivasspor, Samet Aybaba ile devam edecek". fanatik.com.tr. 21 Mayıs 2017. 24 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20170524140513/http://www.fanatik.com.tr/2017/05/21/sivasspor-samet-aybaba-ile-devam-edecek-1295726. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2017.