İçeriğe atla

Şablon:GM/2016-09-15

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Chrome Division Dimmu Borgir'in vokalisti Shagrath ile The Kovenant'ın kurucusu Lex Icon tarafından 2004 yılında kurulan Norveçli heavy metal grubu. Shagrath'ın yan projesi olarak kurulmamış olsa da günümüzde öyle değerlendirilmeye başlanmıştır. Ritim gitarında Shagrath, vokalde Susperia'dan Shady Blue, solo gitarda Ricky Black, bas gitarda Björn Luna ve bateride Tony White'tan oluşan grup, motosiklet alt kültüründen de derin izler taşımaktadır.

Grup günümüze dek üç albüm yayınladı. Doomsday Rock 'n Roll albümü 2006'da, Booze, Broads and Beelzebub albümü 2008'de ve 3rd Round Knockout albümü de 2011 yılında yayınlanan grup, Nuclear Blast ile üç albümlük anlaşma yapmıştı. Albüm tanıtma çalışmaları için "Serial Killer" adlı şarkıya çekilen video klip, İsveçli yönetmen Patric Ullaeus tarafından yönetildi. Böyle bir grup kurma fikri 1999 yılında, Shagrath ile o zamanlar Dimmu Borgir grubu üyesi olan Stian Arnesen'den çıktı. Bu iki müzisyen Dimmu Borgir provalarından sonra yeni içerik çalışmaları yaptı. Gitarda Shagrath ve bateride Stian Arnesen (ya da "Lex Icon") ile birkaç müzik kaydeden ekip, diğer gruplarına karşı olan yükümlülükleri nedeniyle bu çalışmaları daha fazla sürdüremedi. Shagrath daha sonra onun için ilk önce Dimmu Borgir'in geldiğini ileri sürdü. (Devamı...)


John Arbuthnot (d. Nisan 1667, Inverbervie, Kincardie, İskoçya-ö. 27 Şubat 1735, Londra), matematikçi, hekim ve yazar. Yakın arkadaşları Jonathan Swift, Alexander Pope ve John Gay ile birlikte değersiz edebiyatı ve yanlış eğitimi gülünç düşürmeyi amaçlayan ünlü Scriblerus Kulübü'nün kurucularından biri olarak anılır.

1696'da St. Andrews'dan tıp diploması alan ve 1704'te Royal Society üyeliğine seçilen Arbuthnot, 1705'ten ölümüne değin Kraliçe Anne'in hekimlerinden biri olarak kaldı. Matematiğe ve başka bilimsel konulara ilişkin çalışmalarından çok, zekası ve yergileriyle ün kazandı. Arbuthnot'ın yergilerinin en önemlileri, İngilizler, Fransızlar, İspanyollar ve Hollandalıların 1713'te Utrecht Antlaşması'yla sonuçlanan siyasal manevralarını ele alan siyasal alegorilerden oluşur. İlki 1712'de basılan bu konudaki beş kitapçık, 1727'de The History of John Bull (John Bull'un öyküsü) başlığı altında toplandı. Sonraları, karikatür ve edebiyatta İngiltere'nin değişmez simgesi haline gelecek olan John Bull karakterini yaratan ve benimseten bu kitap, 1976'da A. W. Bower ve R. A. Erickson tarafından yeniden yayımlanmıştır. Arbuthnot'ın önemli katkıda bulunduğu bir başka yergi de ilk kez Pope'un yapıtlarının 1741 basımında yer alan, ama büyük bölümü 1713-14'te Scriblerus Kulübü üyeleri tarafından yazılmış olan "Memoirs of Martinus Scriblerus"dur (Martinus Scriblerus'un Anıları). Kulübün öbür üyeleri Arbuthnot'ı, bilgiçliği gülünç düşürmeyi amaçlayan bu yapıtın başlıca yaratıcısı olarak kabul etmişlerdir. Edebiyat alanında üne önem vermeyen Arbuthnot'ın yergi konusundaki buluşlarının ve nükteli deyişlerinin çoğu, kendisinden daha ünlü edebiyatçı arkadaşları tarafından geliştirildiği için onlara mal edilmiştir. (Devamı...)