The Kovenant

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Kovenant
Başladığı yerHamar, Norveç
TarzlarBlack metal, Endüstriyel Metal
Etkin yıllar1992−günümüz
Müzik şirketiMordgrimm, Nuclear Blast, Hammerheart, Head Not Found
İlişkili hareketlerApoptygma Berzerk, Arcturus, Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Mayhem, Ram-Zet, Troll
ÜyelerLex Icon
Pzy-Clone
Hellhammer
Angel
Sverd
Eski üyeler(aşağıya bakınız)

The Kovenant, Norveçli müzik grubu.

Covenant yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup Covenant ismiyle Nagash Blackheart ve Thanatos Blackheart tarafından 1992 yılında Hamar'da kurulur. From The Storm Of Shadows demosu 1994'te yayınlanır. Bu sırada hem Dimmu Borgir hem de tek kişilik grubu Troll ile meşgul olan Nagash'ın yoğun çalışma temposu 1995'te çoktan hazır olan albümü geciktirir ve In Times Before The Light 1997'de Mordgrimm etiketiyle yayınlanır. 1998'de Nuclear Blast'la anlaşan grup, dört tane yeni elemanı kadrosuna dahil eder. Bunlar Astennu (Carpe Tenebrum, Dimmu Borgir), Sverd (Arcturus), Sarah Jezebel Deva (Cradle of Filth) ve efsanevi davulcu Hellhammer (Mayhem). Grup elit kadrosuyla 1998'de en başarılı albümleri olarak kabul edilen Nexus Polaris'i yayınlar. Bu başarı onlara Norveç'in en prestijli müzik ödülü olarak bilinen Spellemannsprisen'i kazandırır ve Nagash bas çalmakta olduğu Dimmu Borgir'den tamamen Covenant'a yoğunlaşmak için ayrılır.

The Kovenant ve Animatronic dönemi 1999-2002[değiştir | kaynağı değiştir]

Nexus Polaris'in çıkışının ardından Sverd, Astennu ve Sarah bir takım sebeplerden dolayı şutlanır. Grup aynı isimle kendilerinden önce kurulan İsveçli elektronik müzik grubu tarafından mahkemeye verilir ve isimlerini The Covenant olarak değiştirmek zorunda kalırlar.[1][2][3][2] Ancak The eklemek yeterli olmayacaktır çünkü bu isimlede 1988'de kurulmuş Hollandalı bir heavy metal grubu vardır ve en sonunda The Kovenant ismini alırlar.[4][5]

1999'da Animatronic yayınlanır. Grup kendi deyimleriyle artık space metal yapmaktadır. Bu tarz değişikliğiyle isimlerini de değiştirirler. Nagash artık Lex Icon, Blackheart artık Psy Coma ve Hellhammer'da Von Blomberg olmuştur. Ciddi bir tarz değişikliğine rağmen albümün başarısı onlara aynı sene Dimmu Borgir'in de aday gösterildiği ikinci Spellemannsprisen'i kazandırır. Amerika turuna çıkmadan kadroya Angel'ı dahil ederler. Yeni tarzları geleneksel black metal fanları tarafından beğenilmesede, endüstriyel metal fanlarından büyük beğeni toplamıştır.

Animatronic turnesinden sonra grup inzivaya çekilir ve In Times Before The Light'ı tekrar kayıt eder. Nuclear Blast'ın ilgilenmemesi üzerine, plak şirketlerini değiştirirler ve albümü Hammerheart Records'tan çıkartırlar. 2002'de Nexus Polaris de yeni isim ve logoyla tekrar basılır.

S.E.T.I. ve Aria Galactica (2002-)[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 yılında dördüncü albümleri SETI için stüdyoya girer. Önce promosyon amaçlı EP SETI Club ve daha sonra da albüm 2003'te yayınlanır. Aynı yıl metal aleminde beraber çalmadığı grup kalmayan Von Blomberg, diğer gruplarla turneye çıkmak için ve başka projeleriyle ilgilenmek istediği için gruptan ayrılır. Bateriye Küth ve klavye için Apoptygma Berzerk'ten Brat kadroya dahil edilir. Grup Avrupa ve Amerika turnesine çıkar.

Animatronic'in başarısının ve kalitesinin gölgesinde kalan albüm ve turne sonrası grup yeni albüm isminin Dreaming Spires olacağını açıklar. Daha sonra ismi "Aria Galactica" olarak değişen ve 2007'de çıkması beklenen albümün çıkış tarihi sürekli ertelenmektedir ve şu an belirsizdir. 14 yeni şarkı ve bir de DVD'den oluşacak albümün ses örneklerini The Kovenant resmi MySpace sayfasından dinlenebilir.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdiki üyeler
Eski üyeler

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo Albümleri
EP'ler
Demolar

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ravelin, Antti J. "Nexus Polaris review". Allmusic. 15 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2011. 
  2. ^ a b Huey, Steve. "Animatronic review". Allmusic. 11 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2011. 
  3. ^ DaRonco, Mike. "Kovenant biography". Allmusic. 11 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2011. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]